7x toffe winterse wandelroutes voor kinderen in Zuid-Limburg

5 januari 2022
Brrr, vinden de kids het te koud in de winter? Tijdens deze leuke winterwandelingen lopen, rennen of spelen zij zich wel warm! Bij deze toffe natuurgebieden vol avontuur en speelmogelijkheden, is er volop de ruimte voor een veilig familie-uitje. Of ga je liever op avontuur tijdens een wandelspeurtocht in de stad? Veel plezier!
Winterwandelingen

Speelnatuur Brunssumerheide 

Bij Speelnatuur Brunssumerheide bij Heerlen kun je heerlijk met de kinderen wandelen en spelen! Met een ravotplek voor de kleintjes, een bouw-je-eigen-hut bos, een ontdekpoel en een route vol dierenbeelden van hout beleef je bij de speelnatuur van OERRR en Natuurmonumenten uren plezier! Lees hier wat er nog meer te doen is. 

Speuren bij het Land van Kalk

Speuren, sporen en spelen: het Land van Kalk is superleuk voor kids! Ook in de winter valt er veel te ontdekken met de Doe-het-zelf Safari waar je met de zoekkaarten speurt door het gebied. Of wandel je liever met ezels bij Hof Kricheleberg? Bekijk alle kinderactiviteiten bij het Land van Kalk.

Stokkenmanroute

Met de hulp van een app, spelboekje of verhaalboekje ontdek je de mysterieuze Stokkenmannen in de bossen van Kattevennen! Tijdens deze route van 4,2 kilometer kom je kleine Stokkenmannen tegen. Kijk goed in welke richting ze kijken. Zo wijzen ze je de weg naar de volgende Stokkenman. Lees meer over dit speuravontuur.

Stokkenmanroute

TIP: bekijk hier 25 ideeën om wandelen voor de kids nog leuker te maken!

Molenplas

Wil je wel even lekker naar buiten, maar houden de kids een lange wandeling nog niet zo goed vol? De Molenplas is dan een hele fijne plek! Natuurmonumenten biedt een leuke wandeling van 2 kilometer aan voor kinderen die langs de Molenplas gaat. Onderweg kom je konikpaarden tegen en kun je naar het uitzichtpunt 'klimmen' voor een mooi uitzicht! Alles over de wandelroute langs de Molenplas.

Molenplas

Beestige Boelbos

In het Beestige Boelbos, dat gratis te bezoeken en een echte aanrader voor kids t/m 12 jaar is, maak je kennis met alle bijzondere diertjes die in het Nationaal Park rondlopen. Het heideblauwtje staat centraal en leidt de kinderen op een speelse manier door de natuur. Volg de avontuurlijke vossensluiptocht of ga door de slangenkruip! Combineer het met de toffe speelduin naast het Beestige Boelbos in Maasmechelen


Naast heerlijk wandelen en spelen in de natuur in en rondom Zuid-Limburg, zijn er ook een paar toffe wandelingen door Limburgse steden waar wij fan van zijn. 

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt is de plaats waar je in drie landen tegelijk kunt staan. Super gaaf! Je kunt hier samen wandelen in het spannende labyrinth. Pas op voor spontaan spuitende watermuren! Of doe mee aan de speurtocht waarbij je de geheime route van de oude smokkelaars ontdekt en de code van de schatkist moet raden! Drie landen bezoeken kan hier.



Nog een leuke wintertip: download de Winterbucketlist voor kinderen!

TIP: De natuur ontdekken is ook heel leuk met een geocaching speurtocht, het bewandelen van een kabouterpad of tijdens het zoeken naar happy stones! Meer uitjes in de natuur vind je hier!

Naar de website