• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zwembaden met glijbanen in en om Zuid-Limburg!

1 juni 2024
Beleef een heerlijke, doorweekte dag in een van de zwembaden in en om Zuid-Limburg! We zijn op zoek gegaan naar zoveel mogelijk baden met glijbaan, zodat jong en oud een hele dag zoet zijn. Duik onder de watersproeiers, geniet van toffe LED-verlichting en roetsj van de glijbanen!
Zwembaden met glijbaan - vrijzwemmen in en om Zuid Limburg - Mosaqua

Recreatieoord Wilhelm Tell

Of het nou goed of slecht weer is, er is genoeg waterplezier te beleven bij Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek. Binnen vind je de heerlijke ontspannende whirpool en het verwarmde binnenbad. Buiten zijn er verschillende toffe activiteiten, zoals een waterspeeltuin, fonteinen, een golfslagbad en meer!

Aqua Mondo Erperheide

In de Aqua Mundo van Erperheide snorkel je het ene moment rond tussen de exotische vissen van een verzonken vissersdorp, even later word je door de kids met waterkanonnen beschoten in het Kinder-doe-bad. Aqua Mundo zit vol spannende belevenissen, zoals glijbanen, een wildwaterbaan, stroomversnelling, 25 meter bad en golfslagbad.

Aquana

Of je nu met de grote banden door de "Lazy River" gaat of door de Aqua-achtbaan op en neer... plezier kent geen grenzen bij Aquana! Dit zwembad ligt net over de Duitse grens en heeft genoeg voor kids van alle leeftijden: een peuterbad, piratenschip, Black Hole en golfslagbad! Cool!Zwembad Aquapolis

Bij Saraland in Houthalen-Helcheteren kun je heerlijk zwemmen en glijden! De roze en blauwe glijbanen gaan helemaal langs buiten en zijn super lang! Voor de kleintjes is er het magische kabouterbad.

Landal Hoog Vaals

Bij Landal Hoog Vaals kun je gewoon een dagje komen zwemmen en spelen in het indoorspeelparadijs, ook als je geen bungalowgast bent. De glijbaan is maar liefst 50 meter lang en ook het peuterbad is geopend!

Mosaqua

Kom lekker spetteren in het subtropische water van Mosaqua! Je vindt hier de supersnelle wildwaterbaan. Ga jij er als snelste van af? Ook is er de Starglide, een glijbaan van meer dan 90 meter lang met lichteffecten, of de familieglijbanen. De kleintjes vermaken zich heerlijk in het Junglebad!Geusseltbad

Gewoon lekker zwemmen en genieten van de gemoedelijke sfeer in het Geusseltbad in Maastricht. Ga met het hele gezin tegelijk van de extra brede glijbaan of ga juist lekker ontspannen op de bubbelbank. Het kan allemaal! De allerkleinsten kunnen spelen en spetteren in de kleurrijke waterbassins.

Zwemparadijs Otterveurdt

Zwembad Otterveurdt heeft een tof recreatiebad met stroomversnelling, een 25-meter bad, een turbodouche, een waterval en verschillende glijbanen met licht- en geluidseffecten. Voor de allerkleinsten zijn er verschillende peuterbaden aanwezig. Iedere zondagochtend is het zwembad op een vaste tijd speciaal voor gezinnen met jonge kinderen gereserveerd.

Zwemparadijs Hengelhoef

Zwemparadijs Hengelhoef heeft binnen als buiten alle benodigdheden voor een dagje uit! De grote recreatieplas zorgt buiten voor veel plezier en ontspanning en binnen vind je het prachtige subtropisch zwemparadijs. Of wat dacht je van het indoor speelpaleis Villa Victor boordevol avontuur en plezier? Op het terras kun je weer even op adem komen.Aquadroom Maaseik

Bij alle baden van Aquadroom Maaseik vind je onderwater LED verlichting, hoe cool! Deze kunnen van kleur veranderen en geven een aparte uitstraling in de ontspanningsbaden. De 125 meter lange bandenglijbaan vol lange bochten en versnellingen is een echte uitdaging voor de kids. Of wat dacht je van de 95 meter lange, donkere, black-hole glijbaan met speciale lichteffecten! 

Freibad Gangelt

In het buitenzwembad van Freibad Gangelt kun je naar hartenlust zwemmen en luieren op het grote grasveld. Een zonnesysteem houdt de temperatuur op een comfortabele 24 tot 28 graden. De kids vermaken zich op de 80 meter reuzenglijbaan. Op de beachvolleybalvelden kun je vervolgens nog even een potjes smashen!

Zwembad Laco

Dit zwembad in Geleen heeft zo'n veelzijdig aanbod aan baden en activiteiten dat er voor ieder wel wat wils is. Je vindt hier een recreatiebied met twee glijbanen. Voor de allerkleinsten hebben ze een speciaal peuterzwembad. Ideaal voor een dagje uit!Freizeitbad Ü-bad

Net over de grens vind je het heerlijke Freizeitbad Ü-Bad. Sportieve zwemmers kunnen hier baden zwemmen, maar ook niet-zwemmers vermaken zich in het niet-zwemmersbad. In het recreatiebad staan waterspuwers, een grote glijbaan, een springplank van één meter, startblokken, parcoursen en een apart peuterbad met een watertemperatuur van 33 graden.

Zwemmen in natuurwater

Kom lekker plonsen in het natuurzwembad van Camping Kikmolen met twee waterglijbanen! Glijd in een duivelse snelheid van bocht naar bocht in de 78 meter lange waterglijbaan of neem je rubberen bootje mee in de korte buisglijbaan. Ook voor de allerkleinsten is het zwembad geschikt. De bodem is van zand en begint aan een diepte van slechts 30 cm.
Veel zwemplezier!