Zomertip: zwembaden en zwemstrandjes in Zuid-Limburg

28 juni 2022
Tijdens de warme zomerdagen zijn de kinderen het liefst de hele dag in het zwembad! Lekker zwemmen, plonsen in het water en op zoek naar verkoeling. Gelukkig zijn er in Zuid-Limburg een heleboel fijne buitenzwembaden, waterspeeltuinen en zwemmeren waar de kinderen tijdens de zomer uren zwemplezier beleven!
Zwembaden en strandjes in Zuid-Limburg

Zwemmen in Maastricht

Woon je (in de buurt van) Maastricht of ga je daarheen op vakantie? Dan is het alleen nog maar wachten op mooi weer, want aan zwemlocaties geen gebrek! Zo kun je heerlijk zwemmen bij het Geusseltbad. Hier leven de kinderen zich uit op de waterglijbaan, of genieten zij met warm zomerweer van de extra openingstijden van het buitenbad! Zijn de kids grotere fan van het strand of watersporten? Bij Fun Valley in Maastricht leven de kinderen zich in de zomer uit met de waterspeeltoestellen en kano's, of relaxen zij op de ligweide. Hier is het iedere dag vakantie!

Genieten van de zomer in de buurt van Geleen en Sittard

Bij het grote Blevenissenpark Steinerbos raken de kinderen in de zomer niet uitgespeeld! Neem voor verkoeling een duik in het buitenbad, of in één van de drie binnenzwembaden waar je ook bij het peuter- en kleuterbad van de glijbaan kunt. Even opdrogen na het water-avontuur? Bij het Belevenissenpark in Stein bewandel je ook het blotevoetenpad, of kun je lekker in de schaduw in de natuurspeeltuin spelen. Het subtropische zwembad Laco in Geleen is ideaal voor een heerlijke zomerdag! Bij mooi weer is het buitenzwembad geopend, maar natuurlijk kunnen de kids ook genieten van het binnenbad met twee glijbanen en voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterzwembad. 


Belevenissenpark Steinerbos

Spelen in het water nabij Heerlen en Kerkrade

Bij Speeltuin de Smidse in Hoensbroek geniet je in de zomer naast de toffe speeltoestellen, ook van een frisse duik in het grote buitenzwembad! Woon je in Simpelveld of ga je daarheen op zomervakantie? Breng een bezoekje aan Speeltuin Hulsveld, waar je een supermooi uitzicht hebt over de natuur. Bij mooi weer kun je hier heerlijk zwemmen, dat je af kunt wisselen met uren speelplezier in de grote speeltuin! Ook Speeltuin 't Olifantje in Heerlen is een fijne plek in de zomer! Hier vind je niet alleen toffe speeltoestellen voor kleine en grotere kinderen, maar de boomrijke omgeving en het zwembad met waterspeeltoestel zorgen er ook voor dat het ook op warme dagen goed vertoeven is in de speeltuin.

TIP: Ben je fan van de combinatie van een speeltuin met zwemgelgenheid? Hier vind je nog meer speeltuinen met zwembad of strand!

Plonsen in de buurt van Valkenburg

Iets zuiderlijker ten opzichte van Valkenburg kun je heerlijk zwemmen bij Mosaqua in Gulpen. Bij dit subtropische zwemparadijs geniet je van de zomer in het buitenbad of op de ligweide. Kids leven zich uit op de waterglijbaan en speciaal voor kleinste bezoekers is er in het buitenbad een peuterparadijs. In het binnenbad genieten de kleintjes van het Junglebad en voor de iets grotere kids zijn de wildwaterbaan en het piratenschip extra cool! 

TIP: houden de kinderen niet zo van zwemmen, maar ben je wel op zoek naar wat verkoeling? Bij deze fijne natuurspeelplekken in Zuid-Limburg kunnen de kids heerlijk in de schaduw spelen!

Mosaqua

Nog meer zwemplezier in de buurt van Zuid-Limburg

Wat noordelijker in Limburg, in Reuver, vind je het leuke Drakenrijk. Hier is van alles te doen voor families die van zwemmen, zonnen en spelen houden. Hier vind je een groot zandstrand met helder zwemmeer. Op het strand is er genoeg plek om te zonnen of een zandkasteel te bouwen. Spring van de duikplank in het diepe of leef je uit op het AquaFunPark, een opblaasbare hindernisbaan in het water! Ook Fun Beach is gelegen in Noord-Limburg. Bij dit grootste aquapark van Nederland in Panheel vind je hele hoge fonteinen, slinger je aan de Monkeybars en vertoon je skills op de halfpipe. Kinderen t/m 12 jaar kunnen ook lekker spelen bij Little Beach, waar zij zich uitleven met een trampoline, peuterbadje en meerdere glijbanen. Voor de allerkleinsten is er een ondiep en gemarkeerd zwemgedeelte.

Net over de grens, bij Opglabbeek in de buurt van Genk, vind je het toffe waterparadijs van Recreatieoord Wilhelm Tell. Binnen vind je de ontspannende whirpool en het lekker verwarmde bad. Buiten leven de kids zich in de zomerzon uit in de waterspeeltuin, bij de fonteinen en in het golfslagbad! Ook net over de grens in België, vind je Aqua Mundo van Erperheide. Dit subtropische zwemparadijs zit vol belevenissen, zoals glijbanen, een wildwaterbaan, stroomversnelling en  golfslagbad. Voor de kleine bezoekers is er een kinder-doe-bad!

TIP: krijg jij geen genoeg van de uitjes vol zwemplezier? Hier vind je nog meer uitjes op en in het water in Zuid-Limburg! Naar de website