Zwemles in Limburg

16 december 2019
Een overzicht van zwembaden in Limburg die (ABC-) zwemlessen aanbieden voor kinderen vanaf 4 jaar.
Een spannende tijd, het moment dat jouw kindje met de Nationale ABC zwemlesen mag beginnen. Ze zijn niet verplicht in Nederland, maar in ons waterrijke land, wél van levensbelang.
Ten eerste wordt er aandacht besteed aan het watervrij maken van de kinderen, hetgeen betekent dat ze zich veilig voelen in het zwemwater. Dit vormt ook de basis voor het leren zwemmen. Kindern leren op hoe ze op hun borst en rug moeten drijven, het in- en uit het water klimmen, en kopje onder gaan door speeltjes op te duiken.
De kinderen leren de enkelvoudige rugslag, de schoolslag en de borst- en rugcrawl, compleet met flipperen en watertenen (de zogenaamde kikkervoeten).
Gedurende de A, B, en C zwemlessen leren de kinderen te schakelen tussen verschillende zwemstijlen, afstanden afleggen, watertrappen, met kleding aan zwemmen en nog veel meer om straks veilig zelfstandig te water te kunnen gaan.

Alleen zwembaden in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s mogen ABC zwemlessen aanbieden. Kidsproof heeft er een paar op een rij gezet. Alsjeblieft!

Mosaqua

In het subtropische zwemparadijs Mosaqua in Gulpen kunnen kinderen behalve spelen op het Piratenschip, spartelen in de stroomversnelling en vechten met de golven in het golfslagbad OOK hun ABC Zwemdiploma’s behalen.
Mosaqua wordt jaarlijks getoetst en dus voldoen hun zwemlessen aan de meest recente kwaliteitscriteria. Ook werken de gediplomeerde zweminstructeurs volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold. Dat is een geruststellend idee. Zo kan jouw kind spelend leren en veilig genieten van zijn of haar zwemles. Als ouder / verzorger wordt je ook goed geïnformeerd over de vooruitgang van je kind (bovenstaande informatie geldt ook voor zwembad Zenden, dat verderop aan bod komt). De kosten bedragen €10,00 per les van 60 minuten. Je kunt leskaarten kopen tegen een gereduceerd lesbedrag. Tevens zijn er ook privé zwemlessen te volgen. Deze kosten €19,50 per les van 30 minuten.


Polfermolen

In het zwembad van Polfermolen in Valkenburg kun je ook prima zwemlessen volgen, alleen dan pas vanaf 4,5 jaar. Als je op de website een kijkje neemt bij ‘diplomazwemmen – diploma eisen’, kun je haarfijn ziet wat je kindje per diploma moet leren, oefenen en bemeesteren.
Om je een idee te geven van de kosten van Polfermolen, volgt hier een overzicht van hoeveel je kwijt bent voor het A diplpoma:
Het is €621,50 (of €53,50 per maand (12x)). Voor dit bedrag koop het ‘garantieplan’ (50 minuten per les) en je kunt blijven zwemmen totdat je kind het A-diploma behaald heeft. Dit haalt de mogelijke prestatiedruk weg bij je kind en opeens zijn inhaallessen geen probleem meer. Bijkomende kosten: €20,00 inschrijfgeld, €5,00 paskosten en €14,15 diplomakosten. Voor een privéles ben je overigens €21,50 kwijt.


Zenden

In Maastricht kan jouw kindje de ABC diploma behalen bij zwembad Zenden. Er zijn reguliere 1-uurslessen (uit te breiden naar 2x per week), zwemlessen in mini-groepjes van maximaal 4 kindjes en privélessen. Gaat jouw kindje naar OBS Binnenstad? Dan haalt Zenden de kinderen op en krijgen ze zwemles als naschoolse activiteit. Da’s mooi geregeld! Hoeveel je kwijt bent voor deze zwemlessen kun je direct bij de aanbieder opvragen.


Geusseltbad

In Maastricht vind je het gezellige Geusseltbad. Dit zwembad biedt ABC zwemlessen aan volgens de Easy-Swim methode door middel van speelse en fantasierijke zwemlessen. De kinderen leren zwemmen in een speciaal Easy-Swim zwempakje waardoor zij zich veilig kunnen bewegen in het water. Lessen nemen plaats in kleinere groepjes en privélessen behoren ook tot de mogelijkheden. Via het leerlingvolgsysteem kun je de voortgang van je kind in de gaten houden. Geusseltbad werkt volgens een diploma-garantieplan:
All-in lespakket diploma A € 585,00
All-in lespakket diploma B € 165,00
All-in lespakket diploma C € 165,00

Turbolessen staan ook op het menu. Timo en Tina helpen jouw kind om in 10 dagen een echte Turboheld te worden en hun A-, B- of C-diploma te behalen. Compleet met échte superheldencape (€845,00). Je traint dan elke dag 3 uurtjes en leert alles om aan de nationale zwemeisen te voldoen. (Turboheld diploma B of C duurt 5 dagen à €365,00). Deze Turbocursussen vinden plaats in de kerst- of zomervakantie.


Club Pellikaan

Maasticht is ook de stad waar je fijn kunt zwemmen bij de exclusieve Club Pellikaan. Bijzonder bij deze club is dat jouw kind 1 zwemdiploma haalt die gelijk staat aan de ABC diploma’s. En ja, Club Pellikaan werkt met erkend opgeleide zweminstructeurs en daarom is het diploma rechtsgeldig. Club Pellikaan geeft zwemlessen volgens de leuke en leerzame EasySwim methode. De kinderen beginnen in het diepe bad, met een verplicht EasySwim drijfpakje en leren alles wat ze moeten leren om zich in de praktijk goed en veilig te kunnen redden. Met de gratis App (Ezzy’s Island) kunnen de kinderen thuis nog oefenen op 9 praktijksituaties door middel van spelletjes- dit om de betrokkenheid van de kinderen te vergroten. De zwemgroepjes bestaan uit maximaal 9 kinderen en de lessen duren 45 minuten. Het verschil met de reguliere ABC zwemlessen? De EasySwim methode is praktijkgerichter. Indien je geen lid bent van de club bedragen de kosten €63,50 per maand. (€48,50 voor leden). Meer zalig nieuws: je kunt overheerlijk koffie of thee leuten in The Coffee Club terwijl je kindje zwemt!

Laco

Met zwembaden in Geleen en Huythuysen biedt Laco veilige, leuke en stimulerende zwemlessen volgens het unieke 10-stappenplan, compleet met voldoende afwisseling om de broodnodige aandacht erbij te houden. Inhaallessen zijn mogelijk en je ontvangt tevens een Krokodil rukzak, handdoek en swimsuit. De lessen duren 60 minuten, de kosten bedragen €53,95 per maand (inschrijven kost eenmalig €29,95).PS... Wist je dat je bij Laco in Geleen ook kunt schaatsen?