SchatgravenTerug naar het overzicht

Schatgraven is een echte kindertentoonstelling bij Natuurhistorisch Museum Maastricht voor het gezin!

Schatgraven is een echte kindertentoonstelling voor kids vanaf 6 jaar. Het is erg leerzaam en gezellig om samen met de familie te bezoeken. Je ontdekt, leert en bent lekker bezig met graven en aanraken van de meest fantastische vondsten!

Schatgraven bij Natuurhistorisch Museum Maastricht gaat over stenen, mineralen, fossielen en andere bodemvondsten. Wat kun je allemaal vinden in de bodem en wat vertellen die vondsten ons over vroegere tijden?

Uitgestorven dieren
Wat dacht je van resten van uitgestorven dieren zoals dinosauriërs, de mammoet en de wolharige neushoorn? Kom kijken naar overblijfselen van deze dieren, die ooit als schat werden opgegraven. Raak ook echte botten aan van de mammoet! Dat is cool!

Zelf opgraven
Nog cooler is het misschien wel dat je zelf op zoek kunt gaan naar bodemschatten. In een grote zandbak is van alles te vinden, allemaal dingen die je buiten ook zou kunnen tegenkomen als je er goed naar zoekt.

Beleef deze toffe kindertentoonstelling nog tot 19 december 2021! 
Neem hier alvast een voorproefje: Neem alvast een kijkje, of reserveer jouw kaartje, via de roze websitebutton!

TIP: Zoek jij inspiratie voor een kinderpartijtje? Op onze Kinderfeestjes-pagina vind je een heleboel toffe tips om de verjaardag goed te vieren!

Natuurhistorisch Museum Maastricht

De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Openingstijden Zie de website voor de actuele openingstijden

De tentoonstelling is te zien tot 19 december
Prijs Zie de website voor de actuele prijzen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Weet jij al wat voor tof kinderfeestje je wilt geven dit jaar met je nieuwe klasgenootjes? Als je je nu aanmeld voor onze nieuwsbrief dan krijg je de leukste tips zo in je inbox! Er zijn echt heel veel mogelijkheden. Klik snel op de button om inspiratie op te doen!

nieuwsbrief kinderfeestjes