icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

LammetjesdagenTerug naar het overzicht

Vier de Lammetjesdagen via de lammetjesroutes, een mooie kleurplaat of kijk filmpjes van de boswachter!

Bij de lente horen natuurlijk lammetjes! Het is zo leuk om ze te zien spelen in de wei. Normaal gesproken kun je tijdens de Lammetjesdagen van OERRR de lammetjes van dichtbij bekijken in de stal. Helaas kan dit nu niet op dezelfde manier doorgaan, maar niet getreurd! Beleef de lammetjesdagen thuis! De boswachters van Natuurmonumenten nemen je met leuke filmpjes mee de stal in.

Schapen- en lammetjesroutes
Spot jij de lammetjes en schapen liever zelf en houd je ervan om buiten te zijn? Loop dan één van de schapen- of lammetjesroutes. Via de roze button download je gratis de lammetjes-speurtocht die je op elk gewenst moment met de kinderen kunt lopen. 

Lammetjesspeurtocht Sint-Pietersberg voor hele gezin
Sinds het begin van het jaar zijn er een paar honderd Mergelland lammetjes en Nederlandse landgeitjes geboren. Deze zijn ondertussen weer te zien op de Sint-Pietersberg. Volg de leuke lammetjesroute van 1.7 kilometer langs de Sint-Pietersberg en leer alles over de schapen en lammetjes! Misschien kun je bij de vergezichten wel de Kiekoet en Oehoe spotten. En wie weet kom je tijdens je wandeling de schaapsherder met zijn kudde tegen. Hoe leuk is dat? 

Onderweg kun je opdrachten maken met het hele gezin. De letters achter de juiste antwoorden op de vraag leveren een puzzelwoord op. Stuur na afloop de oplossing met jouw puzzelwoord, met je naam en leeftijd, voor 21 april 2021, per mail naar Natuurmomenten. Wie weet win je dan een hele leuke prijs, zoals een lieve schapenknuffel of een ontmoeting met de schaapsherder en zijn kudde!

Lammetjesroute Brunsummerheide
Ook bij de Brunsummerheide kun je een mooie lentewandeling maken, deze is 1 kilometer. Onderweg kun je allerlei opdrachten maken over de lammetjes! 

Neem snel een kijkje op de website via de roze button! Hier kom je de filmpjes, de lammetjesroutes en kleurplaat tegen. Veel plezier!

TIP: Ben jij een echte lente-fan? In deze blog vind je nog 10 vrolijke activiteiten in de lente voor kinderen!

Natuurmonumenten

Noordereinde 60
1243 JJ 's-Graveland
Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs