Dagje Maastricht met kinderen

14 augustus 2018
Gezellige restaurantjes, bijzondere winkels, avontuurlijke grotten en toffe speeltuinen. Je vindt het allemaal in Maastricht. Nieuwsgierig welke wij aanraden? Speciaal voor jou hebben we 13 Kidsproof-tips verzameld voor een heerlijk dagje uit in deze Zuid-Limburgse stad!
Begin de dag in hartje Maastricht met een ontbijtje in het Familycafé van Kids Conceptstore Confetti. Terwijl jij geniet van één van de heerlijke ontbijtgerechten vermaken de kinderen zich in de uitdagende speelhoek. Met een goedgevulde maag mag een kijkje in de winkel daarna niet ontbreken. De conceptstore verkoopt unieke producten, van babykleding tot handgemaakte hebbedingetjes.

Confetti

De volgende stop is Centre Cerámique: hét culturele centrum van Maastricht! Je vindt hier een grote bibliotheek, maar er zijn ook vaak bijzondere voorstellingen waar je je ogen uitkijkt. Voor de kinderen zijn er vrolijke voorleesuurtjes en toffe workshops. Zeker de moeite waard!

Koffietijd! Coffeelovers de Annex zit vlak naast Centre Cerámique en serveert dampende kopjes koffie voor de echte koffieliefhebber. Met één van de heerlijk gebakjes voor hun neus willen de kids hier vast niet van tafel, maar voor de echte energiebommetjes is er een fijne speelhoek.

Na de koffie staat een bezoekje aan het Bonnefantenmuseum gepland. In dit museum ontdekken jullie alles over markante kunstgeschiedenissen op een speelse manier. Ga op pad met het Bonnefanten Kunst Kijk Doe Boekje of met de Klopjacht Kids Audiotour!

Bonnefantenmuseum

Óf zijn jouw kids nieuwsgierig naar de dieren en natuur in Limburg. Tijdens een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht worden kinderen omgetoverd tot echte onderzoekertjes en boswachtertjes. De kinderactiviteiten die het museum aanbiedt zijn ook een echte aanrader!

Met knorrende magen wandelen jullie ’s middags de Brandweerkantine in. Twintig jaar geleden reden de brandweerauto’s hier nog met gillende sirenes de deur uit, maar nu is het omgetoverd in een uniek restaurant. Ook hier hoeven de kinderen zich niet te vervelen met de spelletjes uit de kinderhoek.

Na de lunch gaan jullie een hele andere kant van Maastricht ontdekken: met het hele gezin op een bijzondere rondvaart. Een boottocht doet het altijd goed bij kinderen én je ziet onwijs veel van de omgeving. Bij Rederij Stiphout kun je kiezen uit verschillende rondvaarten, elk met een uniek thema.

Rederij Stiphout

Wat is Maastricht toch mooi en wat is er veel te zien! Je komt al snel tijd te kort… Gelukkig kun je met de City Tour in 45 minuten de leukste plekjes van Maastricht bekijken. Hoe? Nou, met een echte gele Amerikaanse schoolbus. Hoe stoer is dat!

Valt het weer tegen? Dan schuilen jullie toch gewoon ondergronds! Bij Maastricht Underground kun je met het gezin mee met een spannende grottocht. Dat is pas een bijzondere manier om Maastricht te bekijken!

Maastricht Underground

Laat je de kinderen liever een middagje spelen, terwijl jij van het zonnetje geniet? In Maastricht vind je meerdere gezellige speeltuinen. In Speeltuin Fort Willem kunnen de kids zwemmen, spelen, schommelen en van de kabelbaan! De prachtige natuurspeeltuin De Mergelhoof is een oase van rust aan de rand van Maastricht. Of pak het groter aan en bezoek Speeltuin Heer, een speeltuin van maar liefst 5000m2!

Na een dag vol ontdekkingen in, om en ónder Maastricht is het tijd voor een gezellig familiediner. Het Belgische restaurant Witloof serveert verrukkelijk eten, bereid volgens oude familierecepten. Dat is klinkt toch als een heerlijk einde van een dagje Maastricht!

Heb jij zelf een gave tip? Mail ons via maastricht@kidsproof.nl met jouw idee! Naar de website