Dagje weg naar Valkenburg met kinderen

6 juni 2022
Gezellig een weekendje weg naar Valkenburg? Kom je daar in de buurt tijdens je vakantie, of heb je zin in zomaar een leuk dagje uit naar deze toffe stad in Zuid-Limburg? Wij verzamelden allerlei leuke activiteiten die je in Valkenburg aan de Geul met de kinderen kunt doen! Veel plezier!
Dagje Valkenburg met kinderen

Steenkolenmijn Valkenburg

Tijdens jouw dagje Valkenburg ontdek je alles over de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond bij de Steenkolenmijn! Ex-mijnmedewerkers of mensen uit een mijnwerkersfamilie zijn de gidsen tijdens een spannende rondleiding. De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen.Een must-see in Valkenburg!

Kasteelruïne Valkenburg

Ga helemaal terug in de tijd naar de 11e eeuw, terwijl je in de kasteelruïne van Valkenburg loopt! Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door Kasteelruïne Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van! Een echte aanrader voor liefhebbers van geschiedenis! 

Kasteelruïne Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg

Ontdek de tijdloze sprookjes, leuke attracties en vele speelmogelijkheden bij Sprookjesbos Valkenburg! Hier is alle ruimte om te spelen en te klimmen, draaien, glijden of vliegen! Of ga op zoek naar de sprookjeshelden. Doornroosje, Klein Duimpje of Sneeuwwitje... ze wonen hier allemaal. Kan jij hen vinden?

Kinderescape bij het Sprookjesbos

Een uitbreiding van het bezoek van de kids aan het Sprookjesbos? Kies voor een Kinderescape en ga voor de themakamer 'Wonderland' of 'Toverschool'. Dit wordt een heus avontuur! Lukt het de kinderen om op tijd te ontsnappen? Dit is leuk voor grote groepen kinderen, bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje!

TIP: Volg Kidsproof Zuid-Limburg ook via Facebook of Instagram voor inspiratie!

Woodz Restaurant & Bar
In het mooie heuvellandschap van Valkenburg vind je Woodz Restaurant & Bar, waar je met een prachtig uitzicht heerlijk kunt eten. Zijn de kinderen uitgegeten? De kids kunnen bij dit restaurant ook lekker spelen, kleuren of relaxen. Met mooi weer kunnen zij ook ravotten in de ligweide of spelen op het klimtoestel. 

Tip: dit restaurant ligt bij Vakantiepark Résidence Valkenburg. Een unieke locatie waar je heerlijk kunt kamperen of kunt verblijven in één van de vakantiehuizen en waar allerlei leuke speelplekken voor de kids zijn. 

Residence Valkenburg

't Koetshoes

Na alle avonturen lekker uiteten in Valkenburg? 't Koetshoes is een bijzondere locatie. Zowel het terras als het binnengedeelte ademt een rijke geschiedenis, waar jij je even terug in de tijd waant. Voordat de kids van een lekker kindermenu smullen, kun je nog een fijne wandeling maken in het heuvelachtige gebied. Na het eten leven de kids zich vast helemaal uit in de speeltuin bij het restaurant! 

Natuurspeeltuin Geulpark

Tijdens een uitstapje naar Valkenburg kunnen de kinderen heerlijk spelen bij Natuurspeeltuin Geulpark. Hier is alle ruimte om rond te struinen, hutten te bouwen en te spelen met zand en waterpompen. De speelplek is gratis toegankelijk!

MergelRijk

Ga op ondergrondse ontdekkingstocht bij MergelRijk in Valkenburg! Hier start een avontuurlijke reis, gevisualiseerd door miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Op interactieve en creatieve wijze deelt MergelRijk allerlei verhalen en geheimen over mergel, dinosaurussen en de Limburgse geschiedenis!


TIP: hier vind je nog meer toffe gezinsuitjes tijdens een weekendje Zuid-Limburg!

Naar de website