12x favoriete zomerse uitjes in Zuid-Limburg

16 augustus 2022
Met dit mooie zomerweer is het zo fijn om lekker buiten te spelen! In de natuur, in het water, de speeltuin (met schaduw), een pluktuin, de dierentuin... dat is allemaal toch éxtra leuk als het niet regent en niet zo koud is buiten. In Zuid-Limburg zijn superveel gezinsuitjes, maar dit zijn onze echte aanraders voor de zomer!
Favoriete zomeruitjes in Zuid-Limburg

BloteVoetenPark Brunssum

Loopt jouw kind het liefste de hele dag op blote voeten? Breng dan in de zomer zeker een bezoekje aan het avontuurlijke BloteVoetenpark in Brunssum! Onderweg in de natuur kom je allerlei hindernissen en andere uitdagingen tegen. Loop door de modder, over het gras, hout en ontdek nog veel meer materialen waar je overheen kunt lopen!

Blotevoetenpark

Avonturenvijver de Geulhof

Bij Avonturenvijver de Geulhof in Mechelen komt avontuurlijk spelen, ravotten en genieten samen! Ontdek het uitgestrekte terras, de mooie natuur en de toffe speelplekken. Ook heel leuk: probeer zoveel mogelijk schatten uit de levendige magneetvijver te vissen!

Grow Crazy Pluktuin

Eén van onze favoriete zomeruitjes is een middagje naar de pluktuin! Tijdens het bloemengroeiseizoen kun je zelf de mooiste bloemen uitkiezen en plukken. Samen met Grow Crazy in Geulle aan de Maas maak je er dan een prachtig boeket van! 

TIP: krijg jij geen genoeg van toffe pluktuinen? Hier verzamelden we nog meer van onze favoriete pluktuinen!

Pluktuin

Drakenrijk

Nog een ideale zomerbestemming vind je bij Drakenrijk in Reuver. Hier kunnen de kinderen niet alleen speuren naar draken in het bos; het familiepark heeft zoveel meer! Lekker pootjebaden, zandkastelen bouwen, spelen in de speeltuin of duiken in het zwembad! Als afsluiting van de dag kun je lekker smullen van een BBQ op het strand.

Alpaca Mountain

Bij Alpaca Mountain in Sweikhuizen wordt het nóg leuker om in de zomer buiten te zijn! Hier kun je wandelen met alpaca's, of golfen tussen de dieren. Dit uitje is superleuk voor kinderen die het liefste de hele dag tussen de dieren te vinden zijn. Sluit dit gezellige gezinsuitje af met een lekker ijsje bij de nabijgelegen IJspoort. 

Belevenissenpark Steinerbos

Neem een duik in het buitenbad of volg het blote voetenpad om vervolgens op een boomstam te balanceren in de natuurspeeltuin. Aai de dieren van de kinderboerderij, ga lekker klimmen en klauteren of roetsj van de reuze glijbaan af. Daag je vriendjes uit op het springkussen wie er het hoogste kan jumpen. En wie is er de snelste bij de skelterbaan? Wel eens in een roeibootje gezeten? Zelfs dat kan je bij Belevenissenpark Steinerbos in Stein proberen!

Steinerbos

GaiaZOO

Een dierentuin is eigenlijk in ieder seizoen leuk om te bezoeken, maar het is altijd fijn als het niet regent terwijl je langs de dierbewoners loopt. Bij GaiaZOO in Kerkrade ontdek je een heleboel unieke diersoorten en beleef je een echt dagje uit. Natuurlijk kunnen de kids zich in het park ook helemaal uitleven in de toffe speeltuinen!

Stokkenmanroute

Wat is het bos mooi in de zomer! Ontdek de bossen van Kattevennen bij Genk tijdens de Stokkenmanroute, een wandeling van 4,2 kilometer. Met de hulp van een app, spelboekje of verhaalboekje ontdek je de mysterieuze Stokkenmannen in het bos en leer je het verhaal van deze bijzondere wezens kennen!

Stokkenmanroute

Blueberry Fields

Ontdek alles over de bosbes tijdens het wandelen door de Blueberry Fields bij Koersel. Kies voor de wandeling van 1 of 2 kilometer. In de zomer kun je er ook zelf bosbessen plukken en proeven! Dat wordt smullen!

Fun Valley Maastricht

Bij Fun Valley Maastricht ben je voor een heleboel zomerse activiteiten aan het juiste adres! Leef je uit in de binnenspeeltuin, bezoek het dagstrand, overwin je angsten in het klimbos, huur een waterfiets of koel lekker af met de  waterspeeltoestellen! Daarnaast is er een heerlijke ligweide waar de kids lekker kunnen spelen.

Hangmat

Kalksteengroeve ENCI-gebied

Deze zomer is hét moment om de indrukwekkende kalksteengroeve in het ENCI-gebied nabij de Sint-Pietersberg in Maastricht te bezoeken. Het ENCI-gebied is een prachtige plek om te wandelen, vissen, hardlopen, fietsen of gewoon te genieten van alle mooie planten en dieren die het gebied te bieden heeft. Met de kids is de fossielen zoektocht een echte aanrader!

Irrland

Bij deze boerderij-avonturen-oase in Kevelaer-Twisteden ontdek je meer dan 80 speel, doe- en leerattracties, een unieke vakantiesfeer onder palmbomen, een airport waar je lekker kan spelen en exotische diersoorten die je kunt bewonderen. Een top gezinsuitje voor de zomer!

Op zoek naar meer zomerse inspiratie? Hier vind je een heleboel zwembaden en strandjes in Zuid-Limburg Naar de website