Dagje weg naar Heerlen en Kerkrade!

20 augustus 2022
Zin in een dagje uit in Heerlen of Kerkrade? Wij verzamelden allerlei leuke activiteiten die je met de kinderen in deze steden kunt doen. Zo heb jij lekker veel inspiratie voor je volgend uitje!
Dagje weg met kinderen naar Heerlen en Kerkrade

Kinderstad Heerlen

Tijdens jouw dagje Heerlen kan Kinderstad Heerlen niet ontbreken. Er zijn hier super veel verschillende attracties. Er zit voor iedereen wat leuks tussen! Wil je de hele dag rondjes draaien in de draaimolen of spannende avonturen beleven in de wildwaterbaan? Of toch liever stoer doen in de botsauto's? Het kan allemaal! Na al het klimmen en het klauteren kun je even bijkomen op een van de terrasjes. 



GaiaZoo

In de dierentuin GaiaZOO in Kerkrade reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten! GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein. Dichterbij de gorilla's of de leeuwen durf je écht niet te komen! En in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken. Laat je verwonderen door de prachtige en unieke diersoorten die in GaiaZOO in een heel natuurlijke omgeving leven.



Thermenmuseum Heerlen

Maak kennis met het Romeinse leven in het Thermenmuseum in Heerlen. Je beleeft een spectaculaire tijdreis naar 2000 jaar geleden. Ga op expeditie in de expositie en bezoek het oudste stenen gebouw van Nederland. Je maakt een reis door een nieuwe ‘hightech’ expositieruimte, met als absolute blikvanger een 100 vierkante meter groot projectiescherm. Laat je verrassen door dit super toffe museum. 



Speelnatuur Brunssumerheide

Kom klimmen, klauteren, ravotten, hutten bouwen en nog veel meer bij Speelnatuur Brunssummerheide. Tip: Je kunt hier ook heerlijk wandelen, wat gelijk een leuk actief gezinsuitje is. Je ontdekt allemaal toffe natuurweetjes en speurt naar boombeesten. Als je even genoeg hebt van het spelen kun je lekker bijkomen bij Restaurant Schrieversheide.



Discovery Museum

Voor een dag vol ontdekkingen ga je naar het Discovery Museum in Kerkrade. Je komt handen en ogen tekort voor alle leuke interactieve stations bij het museum, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit. In de Expeditie doe je de ene ontdekking na de andere. Reizend door de themawerelden Gezondheid, Voeding, Wonen, Werken en Leren, neem je overal wat mee. Bizarre weetjes en indrukwekkende ervaringen veranderen jouw kijk op jezelf en de wereld waarin je leeft!



GlowGolf Kerkrade

Bij GlowGolf Kerkrade krijgt midgetgolf een heel nieuwe spectaculaire dimensie! Je speelt het spelletje hier namelijk in een bijzondere black light omgeving. Super leuk voor de kids. Tijdens GlowGolf waan je je in een mysterieuze en indrukwekkende fantasiewereld, terwijl je met zo min mogelijk slagen het balletje in de holes probeert te krijgen. Ga jij winnen van je tegenstanders?



Monkey Town Heerlen

Het maakt niet uit wat voor weer het buiten is, bij indoorspeeltuin Monkey Town schijnt altijd de zon en heb je plezier voor tien. Je kunt hier 7 dagen per week terecht om al jouw klim- en klauterskills weer even te testen! 



Di Sweets & Chocolates

Voor de echte zoetekauwen hebben we een fijn plekje gevonden. In het centrum van Heerlen vind je Di Sweets & Chocolates, waar je diverse producten kunt kopen. Wat dacht je van lekkere cupcakes en wafels, ambachtelijke bonbons of andere chocoladeproducten. Ook verkopen ze heerlijk huisgemaakt gebak, in alle soorten en maten! Neem zeker een kijje bij deze fijne winkel.


Happy Italy Kerkrade

Na een lekker dagje uit heb je wel wat lekkers verdiend! Kom heerlijk dineren bij Happy Italy in Kerkrade. Je geniet hier in een ongedwongen sfeer van verse pizza’s en pasta’s, frisse salades en zoete desserts. De ruime menukaart staat vol betaalbare gerechten voor het hele gezin. Uitgegeten? Dan kunnen de kids lekker spelen in de toffe speelhoek met ballenbak. 



Veel plezier in Heerlen en Kerkrade!

TIP: Onze Uitagenda staat nog verder gevuld met een heleboel uitjes voor dagjes weg! Naar de website