• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kidsproof Zuid-Limburg

8 oktober 2023
Zijn jullie op zoek naar een adresje voor een hele middag vermaak? In Zuid-Limburg zijn superveel gave familie-uitjes te beleven en hebben veel plekjes extra activiteiten voor kinderen! Wij verzamelden onze toppers voor je.
Kindvriendelijke uitjes genoeg in Zuid-Limburg. Onze beste indoor- en outdoortips hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Een dag vol ontdekkingen

Je komt handen en ogen tekort voor alle leuke interactieve stations bij Discovery Museum in Kerkrade, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit. Bizarre weetjes en indrukwekkende ervaringen veranderen jouw kijk op jezelf en de wereld waarin je leeft. Ontdek en experimenteer mee!

Een ondergronds uitje

Voor kinderen is MergelRijk een echt paradijs! In een Mergelgrot is namelijk enorm veel te beleven en te doen. Met een leuk speurtochtboekje kun je op pad door het gangenstelsel en ontdek je alles over grotten, mergel en nog meer! En vergeet ook het DinoRijk, de 3D grotschilderingen en het atelier niet!

Maastricht vanaf het water

Wat is er leuker dan Maastricht ontdekken vanaf de boot? De kinderen zullen het geweldig vinden! Bij Rederij Stiphout kun je kiezen uit een heleboel verschillende rondvaarten, elk met hun eigen unieke thema. Alle weetjes maken een tocht interessant voor de hele familie.Beleef de natuur met je zintuigen

Bij het BloteVoetenPark ervaar je een unieke wandeling van vier kilometer op blote voeten. Vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober loop je blootsvoets door Brunssum. Dus sokken uit en heerlijk op avontuur met verschillende ondergronden!

Een wereld vol sprookjes

Kom en ontdek de nostalgische sprookjes, leuke attracties en vele speelmogelijkheden in het Sprookjesbos Valkenburg. Op het terrein kun je klimmen, draaien, vliegen, glijden of noem het maar op! En natuurlijk zijn ook de sprookjeshelden van de partij: Doornroosje, Klein Duimpje of Sneeuwwitje, kun jij ze vinden?Ga mee op Spoortocht!

Kennen jullie de spoortochten van Arriva al? Nederlands enige speurtocht met de trein. Ontdek samen met je familie en Arriveaux Clouseau bijzondere plekken zoals Klein Madurodam of het bijzondere ei. De fotospeurtochten van Arriva zijn tussen de 4-5 kilometer lang en er zijn 5 Spoortochten om uit te kiezen!

Verdwalen in drie landen

Het Drielandenpunt in Vaals is de plaats waar je in drie landen tegelijk kunt staan. Super gaaf! De toegankelijke speeltuin is hier altijd geopend. Ontdekt daarnaast het grote en spannende labyrinth. Of doe mee aan de speurtocht waarbij je de geheime route van de oude smokkelaars ontdekt en de code van de schatkist moet raden!Speuren door een kasteel

Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Je kunt het oude kasteel op eigen gelegeheid bezoeken of onder begeleiding. De KaSpeelTocht maakt het bezoek aan het kasteel nog leuker!

Grottochten

Leer Maastricht van een hele andere kant kennen, namelijk onder de grond! Bij Maastricht Underground zijn er verschillende grottochten voor het gezin! Zo heb je de kindergrottocht, een Steptocht en reguliere rondleiding. Durven jullie het aan om in de grotten te kruipen?Op avontuur in het bos

Houd jouw kind ervan om lekker te spelen, avonturen te beleven en nieuwe dingen te ontdekken? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij Belevenispark Steinerbos. Het park is maar liefst 33 hectare groot. Het ligt midden in het groen en centraal in Limburg en je kunt hier naar hartelust klimmen en klauteren, zwemmen, roeien, en nog heel veel meer!

Zuid-Limburg vanuit de trein

Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd door de Miljoenenlijn! Er zijn verschillende arrangementen waar je uit kunt kiezen om je dag met Miljoenenlijn nog iets completer te maken. Zo leer je Zuid-Limburg op een super coole manier kennen!Bowlen en escapen

Bowlen is de indoor activiteit voor jong en oud! Daag je vriendjes, vriendinnetjes, gezin of opa en oma uit voor dit eeuwenoude herkenbare spel bij Olround Bowling Maastricht. Zin in een andere uitdaging? Laat je dan opsluiten in een van de 32 cellen in Prison Island. Door middel van teams worden jullie technische, tactische en fysieke skills getest!

Indoor en outdoor plezier

Attractriepark Kabelbaan Valkenburg is een superleuk park vol belevenissen. Je kunt hier onder andere terecht voor lasergamen, minigolfen, tokkelen, tubing en natuurlijk de kabelbaan! De kabelbaan brengt je op bijzondere wijze naar de top van de berg en daarna rodel je weer naar beneden op één van de twee rodelbanen van meer dan 375 meter!Ontdek het ENCI gebied

Altijd al eens een indrukwekkende kalksteengroeve willen bewonderen? Ga dan eens op avontuur in het ENCI-gebied nabij de Sint-Pietersberg in Maastricht. Het ENCI-gebied is een prachtige plek om te wandelen, vissen, hardlopen, fietsen of gewoon te genieten van alle mooie planten en dieren die het gebied te bieden heeft!

Dieren spotten

In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten! Dichterbij de gorilla's of de leeuwen durf je écht niet te komen! En in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken. Laat je verwonderen door de prachtige dieren die in een heel natuurlijke omgeving leven.


Mergelrijk

Voor kinderen is MergelRijk in Valkenburg een echt paradijs in een Mergelgrot waar enorm veel te beleven en te doen is. Met een leuk speurtochtboekje gaan jullie op pad door het gangenstelsel en ontdekken er alles over grotten, mergel en nog meer! Onderweg kom je ook in het DinoRijk en maak je toffe foto's bij de 3D grotschilderingen.

Veel plezier! Naar de website