Lekker lang weekend met Hemelvaart en Pinksteren 2023

8 mei 2023

Heerlijke vrije dagen om even helemaal tot rust te komen of dagen waarbij je lekker op pad gaat en ontdekt wat Zuid-Limburg allemaal voor leuks te bieden heeft! Wij hebben weer een lijstje met supertoffe tips klaarstaan! Buiten de deur en lekker thuis. Maak er een paar mooie dagen van met je gezin!

Eropuit tijdens Hemelvaart

Campina Open Boerderijdagen
Op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) stellen 72 boerenfamilies hun erf open voor publiek! Er is van alles te zien en te beleven voor jong en oud op de verschillende boerderijen. En extra leuk: de toegang tot de Campina Open Boerderijdagen is gratis!

Kids Safari
Een ontdekkingstocht langs sporen, insecten, en Kunradersteen speciaal voor avontuurlijk eigenwijze kids t/m 12 jaar. Een enthousiaste ranger vertelt je alles over de beestjes die hier miljoenen jaren geleden leefden toen het Land van Kalk nog een tropische zee was. Speur mee en ontdek.

Marathon via Belgica
Tijdens het hemelvaartweekend vindt de Marathon via Belgica weer plaats. Zowel in Heerlen als Maastricht zijn ook 2 hardloopwedstrijden voor de jongste Romeinen. Loop mee over de oude Romeinse weg en ontdek het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg!

Eropuit tijdens Pinksteren


Dag van het Kasteel
Welk kind droomt er niet van om als prins of prinses rond te lopen in een kasteel? Dat kan op 29 mei (Tweede Pinksterdag)! Bezoek een kasteel bij jou in de buurt en ontdek allerlei leuke activiteiten. En... kinderen mogen natuurlijk verkleed komen! 

Bing & Flop in het Sprookjesbos
Op 28 mei krijgt Sprookjesbos Valkenburg bezoek van Bing én Flop! Tijdens deze meet en greets, kunnen kinderen op de foto gaan, met ze knuffelen en een mooie tekening geven! Daarnaast kun je genieten van al het anders dat het park te bieden heeft!

Wandelschoenen aan en gaan!
Zin in een leuke wandeling? Tijdens het pinksterweekend kan het hele gezin er lekker samen op uit in de natuur! Visit Zuid-Limburg verzamelde allerlei wandelroutes waar ook een hoop leuks te doen is voor kids!Leuk voor thuis

Ligt er in de schuur nog ergens een pvc-buis? Met pijltjes van krantenpapier kun je een wedstrijdje houden wie het verste kan schieten door in de buis te blazen.

Eens iets anders dan barbecueën. Kies voor gourmetten of fonduen in de tuin. Dat voelt opeens toch als een hele andere ervaring dan binnen.

Zoek met lekker weer een uitdagende natuurspeeltuin in de buurt. Vergeet de oude kleren niet!

De hele familie bakt! Hou een taartwedstrijd met het gezin of de familie. Wie bakt de lekkerste taart of cake? Niet teveel eten die dag, want na afloop moeten alle baksel natuurlijk geproefd worden.

Speelkwartiertje! Laat de kleine een hoge toren bouwen van alle kussens die je kunt vinden in huis. En daarna lekker uitrusten in de berg zachte kussens.

Knutsel je eigen insectenhotel voor in de tuin of op het balkon.Durven jullie het aan? Laat de kinderen de baas zijn voor één dag. Dat wordt vast snoepjes bij het ontbijt en lekker veel gamen ;)

Even lekker kletsen. Ken je onze Kidsproof Kletspraat al? Stel elkaar de vragen tijdens de lunch, het diner of een wandeling. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

Ga last-minute nog een paar daagjes weg tijdens Hemelvaart óf doe alvast inspiratie op voor het Pinksterweekend of de zomervakantie. Op onze site Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties.

Fijn weekend!


TIP: Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Deze staan vol toffe tips en vaak ook met een speciaal thema! Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof zorg- en opvoedingspagina. Ook de moeite waard om eens even een kijkje te nemen op onze op kamp pagina voor toffe kampen in de vakanties met en zonder overnachting!