Pasen in en om Maastricht!

2 april 2019
Pasen, wat weet jij van dit feest en wat is er allemaal te doen aan activiteiten? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet!
voorjaar
Weet jij de oorspronkelijke betekenis van Pasen? We hebben het even voor je opgezocht op wikipedia. “Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen (zoals de paashaas, paaseieren en paasvuur) toegevoegd aan het paasfeest, waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk eerste en tweede paasdag of paaszondag en paasmaandag genoemd.”

Met Pasen is het heerlijk vertoeven met familie en vrienden. Meestal schijnt de zon en kun je er lekker op uit trekken. Uiteraard heeft Kidsproof wederom zo veel mogelijk toffe uitjes voor je gezocht.

 

Houd jij van lekker actief bezig zijn? Dan kun je bij Snowworld Landgraaf een uur skiles of snowboardles krijgen met daarbij een verrassingsactiviteit en na afloop lekker smullen! Heb je geen zin in die warme winterschoenen? Kies dan voor een wandeling met het hele gezin in het BloteVoetenPark. En ja je raadt het al......... dat is met je blote voeten cool

Ben jij thuis een keukenprins of keukenprinses? Dan hebben we twee lekkere recepten voor je gevonden om te maken voor het paasontbijt of de paasbrunch. De hartige paas cruffin en het frans eierpotje met zalm en spinazie.  Geen zin om alles zelf te doen thuis? Dan sluiit je gewoon gezellig aan bij het ontbijt in de Gaiazoo. Ontbijten bij de dieren en op zoek naar paaseieren met de paashaas.

Voor de wat stoerdere kids is er een hele spannende speurtocht in de Mergelgrotten. Of wat dacht je van een hele gave nachtwandeling bij volle maan?

Wij van Kidsproof Maastricht wensen je vrolijke Paasdagen!