Ontdek Maastricht vanaf het water

11 juli 2023
Toerist in eigen stad, de regio ontdekken vanaf het water of op zoek naar een tof vakantie uitje? Bij Rederij Stiphout ben je aan het goede adres. Van lekker smullen tijdens een cruise, kapitein van je eigen sloep tot een mooie rondvaart. Wij hebben de leukste tips voor je op een rij gezet!

Rondvaart


Rondvaart over de maas
Rondvaart op de Maas Wat is er leuker dan Maastricht ontdekken vanaf de boot? De kids zullen het geweldig vinden! Je kunt kiezen uit een heleboel verschillende rondvaarten, elk met hun eigen unieke thema. Ontdek de stad op een toffe manier!



Wandel diep onder de grond
Combineer de rondvaart op de Maas met een bezoek aan de grotten. Je vaart naar de Sint Pietersberg voor een rondleiding in de Grotten Zonneberg met een gids! Weg van de massa, geen licht en geen geluid. Super spannend!



Smullen aan boord


Jummie! Pannenkoekencruise
Jummie! Pannenkoekencruise Een leuk uitje voor het hele gezin; onbeperkt pannenkoeken eten tijdens het buffet! De pannenkoeken mag je zelf versieren, er is genoeg keus. Tijdens de boottocht vaar je over de Maas, langs het centrum van Maastricht en omgeving!



Gezellige cruise met lunch!
Je krijgt direct het zondagsgevoel te pakken wanneer je met het hele gezin geniet van een uitgebreid brunchbuffet. Heerlijk! De boot vaart langs de mooiste plekjes van de stad. Ook is het buitendek open om uit te kijken over de Maas.



Leuke zomeruitjes


Als kapitein over de Maas
Zelf liever op eigen tempo varen? Dat kan! Rederij Stiphout verhuurt namelijk ook diverse sloepjes. Een ideaal en ontspannen uitje voor gezinnen. Je hoeft niet te beschikken over een vaarbewijs en kan zelf je route bepalen!



City Tour in en schoolbus
In 45 minuten tijd zie je alle leuke plekjes van Maastricht! Hoe? Met een rondrit in een echte Amerikaanse schoolbus! Hoe stoer is dat? Je ziet onderweg hoogtepunten van zowel het historische als moderne Maastricht.



Toeristische routes
Tijdens een historische vaartocht kun je oude tijden herleven! De route begint op de Maas en onderweg passeer je drie sluizen. Ook vaart de boot door een tunnel die ooit deel uitmaakte van de oude stadsomwalling! 



4-Sluizentocht
Tijdens deze vier uur durende tocht kom je langs vier sluizen! Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms wel zestig meter hoog op uit het water. Super tof voor kids om te ontdekken. Kom je ook mee aan boord?  



Ook leuk voor een kinderfeestje!
Maak een rondvaart op de Maas samen met je vriendjes en vriendinnetjes tijdens dit toffe partijtje! Tijdens de rondvaart nodigt de kapitein de jarige uit om een kijkje te nemen in de stuurhut.

Als het niet druk is op de Maas mag je misschien zelfs een stukje sturen! Van de kapitein ontvang je nog een leuke rugzak met verrassing. Tijdens de boottocht is het ook mogelijk om iets te eten en/of te drinken aan boord. Dat wordt een spetterende verjaardag!



Veel plezier! Naar de website