De leukste attractie- en speelparken in Zuid-Limburg!

13 augustus 2023
Zin in een avontuurlijk dagje uit vol plezier? Waan je even helemaal in een andere wereld in een attractie- of speelpark. Met onder meer coole achtbanen, spannende speeltoestellen en magische sprookjesfiguren. Dit zijn onze favoriete thema- en speelparken in Zuid-Limburg!

1. BloteVoetenPark


Bij het BloteVoetenPark in Brunssum ervaar je een unieke wandeling van vier kilometer op blote voeten. Leuk én gezond voor jong & oud! Je kunt vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober blootsvoets wandelen. Buiten deze periode is het BloteVoetenPark ook open en worden themawandelingen & speciale events georganiseerd.

Beleef de natuur met al je zintuigen.



3. Storm Aquapark

Het Aquapark bestaat uit verschillende watertrampolines, klim-, klauter- en glijmogelijkheden op verschillende niveaus en nog veel meer. Alles is met elkaar verbonden en het zorgt voor oneindig speelplezier voor jong en oud. Spring in het water om af te koelen en door het zwemvest die je krijgt is het nog extra fijn zwemmen ook!

Niet alleen voor een tof dagje uit, maar ook zeker voor familie- of kinderfeestjes is Storm Aquapark in Duitsland een top bestemming.


4. All-in Echt

Bij All in Echt is dé activiteitenlocatie voor de leuke activiteiten in Limburg! Je kan er bijvoorbeeld spannende activiteiten doen zoals indoor karten en paintballen, een roofvogelshow bijwonen of gezellig bowlen! Voor iedereen zit er wel iets leuks tussen.

Wat ga jij doen?

5. Fun Valley

Bij Fun Valley Maastricht kun met het hele gezin de dag doorbrengen! Zo zijn er een binnen- en buitenspeeltuin, kun je er waterfietsen huren en zijn er ook waterspeeltoestellen! In het park kun je een barbecue huren en ligbedjes neerleggen!

Bij Fun Valley ervaar je elke dag als een vakantiedag!

6. SnowWorld

SnowWorld Landgraaf is het grootste overdekte wintersportdorp van Europa, met ook nog eens de langste piste van de Benelux: hij is ruim 400 meter lang! Daarnaast zijn er nog andere pistes, waaronder een oefenpiste voor kinderen. Toe aan wat meer uitdaging? Neem dan eens een kijkje bij het Funpark. Daar staan verschillende objecten waarop je trucjes kunt doen. 

Ontdek SnowWorld



7. Mondo Verde


In familiepark Monde Verde zal je je zeker niet vervelen! Er is voor een hele dag echt zo veel te beleven! Van een vogelparadijs tot verschillende wereldtuinen, en van toffe achtbanen tot kleinere speeltoestellen. Voor jong en oud is er genoeg te doen.

Beleef een dag vol plezier in dit familiepark



8. Billy Bird Drakenrijk

Of je nu meer van het zwemmen, spelen of zonnen bent. Bij BillyBird Park Drakenrijk is er voor iedereen wat te doen. Bouw zandkastelen op het zandstrand, spring op de grote air trampoline of leef je uit op het volleybalveld. Voor de waaghalzen ligt midden in het water een hindernisbaan, het AquaFunPark.

Bijkomen kan op het terras van de Beachbar!


9. Attractiepark Kabelbaan


Attractiepark Kabelbaan Valkenburg is de leukste attractieheuvel van Zuid-Limburg met spannende attracties en gezellige groepsactiviteiten voor jong en oud, zowel indoor als outdoor! Hier kun je terecht voor super gave activiteiten, zoals:

- Lasergamen
- Rodelen
- Mini-golfen
- Van de kabelbaan
- Tokkelen
- Tubing

Ontdek meer

10. Kinderstad Heerlen

Kinderstad Heerlen heeft super veel verschillende attracties. Er zit voor iedereen wat leuks tussen! Wil je de hele dag rondjes draaien in de draaimolen of spannende avonturen beleven in de wildwaterbaan? Of toch liever stoer doen in de botsauto's? Het kan allemaal! 

Klimmen en klauteren

11. Steinerbos


Houd jij er van om lekker avontuurlijk te spelen en avonturen te beleven en nieuwe dingen te ontdekken? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij Belevenispark Steinerbos

Het park is maar liefst 33 hectare groot. Dat zijn wel geteld 45 voetbalvelden en bij elkaar 300.000 m2! Het ligt midden in het groen en centraal in Limburg.

klimmen en klauteren, zwemmen, roeien, en nog heel veel meer!



12. Irrland

Irrland is de grootste boerderij-avonturen-oase in Europa! Meer dan 80 speel, doe- en leerattracties, unieke vakantiesfeer onder palmbomen, een airport waar je lekker kan spelen en exotische diersoorten die je kunt bewonderen.

Kortom, kom gezellig langs om te spelen op een unieke locatie!

13. Dinodome in Gaiazoo

GaiaZOO biedt voor de kids een waar speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. In de JungleTour kunnen ze klauteren over spannende touwbruggen en hoge klimtorens. In de DinoDome ga je op ontdekkingsreis over een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen.

Je kunt er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud.

13. Overnachten bij een pretpark

Wist je dat we op Kidsproofvakantie.nl een themapagina voor overnachten bij een pretpark hebben? Hier vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties dicht bij populaire pretparken en dierentuinen in Nederland. Bekijk ze hier.



14. Toegankelijke themaparken

Op Kidsproofplus.nl verzamelen we de leukste uitjes voor kinderen met een beperking of extra behoefte. Susanne heeft voor ons 11 toegankelijke pret- en dierenparken voor je op een rij gezet. Onder andere geschikt met rolstoel en autipas! Bekijk alle tips hier.



Veel plezier met het kiezen van een park!

Ben je op zoek naar een ander leuk uitje om te doen met kinderen? Kijk dan ook eens in onze Uitagenda.
Naar de website