Domein PietersheimTerug naar het overzicht

Van alles te doen voor kinderen bij de weilanden van Domein Pietersheim in Lanaken, België!
Al meer dan 25 jaar is de kinderboerderij één van de leukste dagattracties voor het hele gezin in Belgisch Limburg. Rondlopen tussen de vele boerderijdieren, het is een belevenis voor ieder kind! In de knuffelweide zijn er schaapjes en geiten die onder begeleiding geknuffeld mogen worden. En daarnaast vind je op de boerderij ook koeien, kippen, konijnen, eenden, ganzen, varkens, herten en ezels! 

Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het Huis van Lotte & Giel. Dit is een kleinveestal voor konijnen en pluimvee. Je kunt er ook nog wat leren: er zijn namelijk vele infoborden en interactieve spelletjes om te doen. 

Bij Domein Pietersheim is daarnaast een grote, houten buitenspeeltuin. Deze biedt ruimte aan 400 kinderen! Tijdens de warmere dagen kunnen de kinderen ook heerlijk spelen in het watergedeelte. Even uitrusten? Neem plaats op het ruime terras van café-restaurant Hoeve Pietersheim. 

Ook erg leuk: het Kabouterpad. Breng een bezoek aan het Kabouterhuisje aan de Lindendreef in het domein. Kinderen worden tijdens de 3 KM durende tocht uitgenodigd om mee te doen met een hele hoop leuke spelletjes: knutselen aan de grote familieboomstam, een boom knuffelen, koken in de grote broodoven en soeppot, door een natuurtunnel sluopen, meedoen aan een quiz of muziek maken met echte kabouterinstrumenten...

Wil je meer informatie? Neem dan snel een kijkje op de website van Domein Pietersheim door op de roze button te klikken!

Tip: Wees op de hoogte van alle leuke, kindvriendelijke evenementen in Maastricht en omgeving en kijk in onze Uitagenda!

Domein Pietersheim

Neerharenweg 12
3620 Lanaken
Openingstijden Klik op de roze websitebutton voor meer info over de precieze openingstijden! Prijs De kinderboerderij, de speeltuin en het Kabouterpad zijn gratis toegankelijk. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Blogs & Vlogs!

Blogs & Vlogs!

Regelmatig sturen wij onze Kidsproof reporters op pad om voor jou verslag uit te brengen van toffe plekken en uitjes. Je kunt deze, en nog veel meer andere leuke tips als knutselen, koken & schminken, lezen op onze blog-pagina!

Verhalen van onze kidsproof reporters!