Augmented Reality RoutesTerug naar het overzicht

Beleef de Kasteelruïne Valkenburg via Augmented Reality.
Rondlopen in het vroegere kasteel, helpen bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft en álles te weten komen over de bouwfasen van het kasteel. Met de nieuwe Augmented Reality (AR) routes door de Kasteelruïne in Valkenburg komt de geschiedenis van het voormalige kasteel niet alleen tot leven, maar ben je er zelf ook nog eens onderdeel van. Dat wil jij toch ook proberen?!

De nieuwe AR routes maken jouw bezoek aan de restanten van het imposante kasteel nog interessanter en realistischer! Ze bieden een splinternieuwe beleving waar niets… uh, alles is wat het lijkt. Dankzij deze slimme techniek hoef je de beelden en verhalen er niet langer zelf bij te verzinnen, maar krijg je ze direct, al wandelend door de ruïne, op je smartphone of tablet. Download de app, pak je mobiel, ga op pad en dompel je onder in de geschiedenis van het Kasteel van Valkenburg. Je kunt kiezen uit de belevingsroute of de bouwhistorische route.

Belevingsroute: Een middeleeuwse bruiloft
In de belevingsroute help je mee bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft. Met behulp van de AR-app open je de valbrug, maak je de kaarsen aan en hang je het schild op de juiste plek in de ridderzaal. Je komt onderweg reizend marktkoopman Lambert, schoonmaakster Heleen en bedienden Raes en Yda tegen die druk bezig zijn met alle voorbereidingen voor de bruiloft van Jan van Pallandt en Anna van Culemborg. Proef de middeleeuwse sfeer op alle mogelijke manieren en laat je fantasie de vrije loop.

Bouwhistorische route: het ontstaan van Kasteel Valkenburg
Altijd al willen weten hoe het Kasteel van Valkenburg is ontstaan? Volg dan de bouwhistorische route. De heren en vrouwen wisten immers wel hoe ze een kasteel moesten bouwen. Tijdens deze rondleiding ontdek je de verschillende bouwfases van het kasteel, de verschillende torens en hun functies en laat je je leiden door de indrukwekkende ruimtes van het kasteel, zoals de kapel en de ridderzaal van toen.

Hoe werkt het?
Hoe het werkt? Heel simpel! Download de gratis app ‘Kasteel Valkenburg’ in de Google Play store of App store.

Dacht je de Kasteelruïne (al) te kennen? Nog niet op deze manier. Daar zijn wij van overtuigd. Vanaf nu beleef je hem op een heel nieuwe manier.

Meer informatie vind je onder de roze websitebutton!

Kasteelruïne Valkenburg

Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul
Prijs Entree Fluweelengrot en Kasteelruïne: volwassenen € 14,50, kinderen tot 12 jaar € 11,50, 0-3 jaar gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaasactiviteiten

Sinterklaasactiviteiten

Wat een spannende maar oh zo leuke tijd is Sinterklaas voor de kindjes. Wij hebben er zin in!

In onze Uitagenda vind je de tofste tips voor deze sinterklaasperiode. Maak er een mooie tijd van, veel plezier!

De leukste sint-tips!