Kattevennen OutdoorfunTerug naar het overzicht

Genoeg te beleven voor een hele dag vol sportieve outdoorfun activiteiten bij Kattevennen in Genk.
Als jij een dagje er op uit wil met je gezin dan is de Kattevennen echt een aanrader!

Hier kun je je een hele dag vermaken, zowel jong als oud!

Sla een balletje op de blauwe minigolfbanen van Kattevennen. Wie behaalt de beste score? Een activiteit voor jong én oud!

Houden jullie van fietsen? Er zijn hier talloze fietsroutes te vinden die ook nogh eens aansluiten op het alom bekende fietsroutenetwerk. Wil je iets uitdagender fietsen? Verken dan eens het Bikepark! Hier kunnen sportmountainbikes, recreantmountainbikers én BMx'ers terecht. Of ga met je mountainbike het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen met zijn 160 km aan paden.

Ben je meer een wandelaar? Bewegwijzerde routes brengen je naar stille genietplekjes in het dennenbos van Kattevennen. Aan de parking van het domein vertrekken de wandeltochten naar o.a. de Mariagrot van Wiemesmeer of naar het Heempark. Of volg een van de leuke routes als het planetenpad en de stokkenmannenroute. Super leuk om met je kinderen te doen en ze leren er ook nog eens wat van!

Speeltuin De Speelplaneet is een heerlijke plek voor de kinderen om even lekker te spelen en super leuk om te combineren met een heerlijke picknick in het bos! Er zijn hier hele speciale plekken gemaakt om te picknicken!

In Kattevennen is er ook kunst te bezichtigen. Gravitational Waves is een indrukwekkende en tegelijk subtiele installatie van de kunstenaar Tomás Saraceno. Zijn projecten zijn onder andere geïnspireerd op sferen, wolkenformaties en... spinnenwebben.

Maak een reis door de tijd op het Stenenpad. Hier vind je 30 unieke rotsblokken die meer dan 500 miljoen jaar aardgeschiedenis uitbeelden. Een gratis opdrachtenfolder is verkrijgbaar in het bezoekersonthaal van Kattevennen

Houd jij van paarden en heb je ervaring? Dan kun je meedoen aan een prachtige bosrit!

Een bezoek aan het Heempark is de manier om de natuur in Kattevennen beter te leren kennen. Je krijgt er een beeld van een typisch Kempische beekvallei. Hooilanden, bosjes, vijvers en poelen zorgen voor een leuke en gevarieerde aaneenschakeling. 

Kijk voor meer informatie op de website via de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof zorg- en opvoedingspagina!

Kattevennen-Cosmodrome

Planetariumweg 18-19
3600 Genk
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker lang weekend met Pinksteren

Lekker lang weekend met Pinksteren

Heerlijke vrije dagen om even helemaal tot rust te komen of dagen waarbij je lekker op pad gaat en ontdekt wat Zuid-Limburg allemaal voor leuks te bieden heeft! Wij hebben weer een lijstje met supertoffe tips klaarstaan! Buiten de deur en lekker thuis. Maak er een paar mooie dagen van met je gezin!

Pinkstertinspiratie!