Cinemini bij LumièreTerug naar het overzicht

Elke zondagochtend kunnen de allerkleinsten genieten van korte films bij Lumière Cinema!
Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek bij Lumière Cinema met Taartrovers Cinemini! Op zondagochtend presenteert Lumière Cinema een bijzonder programma waarin de jongste bezoekers kennis maken met film en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap.

Tijdens Taartrovers Cinemini laat Lumière prachtige, hartverwarmende, opwindende, betoverende, verhalende en soms zelfs uitdagende korte films zien, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten.

Na de films kunnen de jonge avonturiers samen spelen in een betoverend lichtlandschap, bestaande uit verschillende installaties die kinderen op een speelse manier laten ontdekken hoe licht magische verhalen kan toveren. Een ontdekkingstocht met vormen, projecties, licht en schaduw, waarin de wonderen van beweging en kleur verkend worden.

De eerste keer naar de film, is dat niet (veel te) spannend?
Veel kinderen beleven met Taartrovers Cinemini hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen.

Over Taartrovers Cinemini
Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en zal vanaf najaar 2023 ook bij ons te ervaren zijn. Taartrovers Cinemini wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Elisabeth Stroeven Fonds.

Nieuwsgierig geworden? Klik op de roze button om naar de website te gaan!

Tip: Kijk in onze uitagenda voor de leukste, actuele evenementen voor kinderen in de regio!

Lumière

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Openingstijden Klik op de roze websitebutton voor meer info! Prijs Klik op de roze websitebutton voor meer info! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Clubjes in Zuid Limburg

Clubjes in Zuid Limburg

Bij een nieuw schooljaar hoort ook een tof clubje toch?! Wat ga jij dit jaar uitproberen? Wordt het een sport, iets creatiefs of iets muzikaals? Neem snel een kijkje in het meest complete overzicht van leuke clubjes in Zuid Limburg.

Vind jouw clubje!