Mechelse HeideTerug naar het overzicht

Ontdek het prachtige heidegebied in Vlaanderen, De Mechelse Heide en ga spelen op de zandduin!
De Mechelse Heide – één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen – ligt op de oostelijke rand van het Kempisch Plateau. Voor wandelaars is het de toegangspoort bij uitstek tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt er een divers palet van wandelingen door bossen, heide en langs verlaten groeves. Een forse klim wordt steevast beloond met prachtige vergezichten. Anders dan aan de andere vijf toegangspoorten vind je hier geen bezoekersonthaal. Het is wel mogelijk om de wandelkaart aan te kopen bij de drie instapplaatsen:
Camping Salamander (hoofdtoegang), Camping Kikmolen en café de Statie. Je kan er ook genieten van een hapje en een drankje.

Vanaf deze toegangspoort starten maar liefst 7 wandellussen. Daarnaast zijn er nog 5 wandellussen aan instapplaatsen Station Eisden en camping Kikmolen. Je kan vanaf deze toegangspoort ook inpikken op de lange afstandsroute van 72 km.

Kinderen kunnen dan weer naar hartenlust ravotten op een zandduin of in het speelbos. Het Nationaal Park Hoge Kempen telt zes speelzones, waaronder het speelbos met speelduin aan de Mechelse Heide. Leuk om te ravotten! Het speelbos/-duin is toegankelijk via de grote stenen toegangsmuur tot de Mechelse Heide, in de onmiddellijke omgeving van het zandloperpad.

Onlangs werd het speelbos nog aantrekkelijker gemaakt. In het speelbos maken kinderen en hun ouders kennis met de dieren van het Nationaal Park, in het bijzonder de soorten die leven op de Mechelse Heide. 

Vrij toegankelijk hele jaar, van zonsopgang tot zonsondergang.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof blogspagina!

Mechelse Heide

Joseph Smeetslaan 280
Maasmechelen
Openingstijden van zonsopgang tot zonsondergang Prijs vrij toegankelijk Naar de website
Meer leuke tips

Uitgelicht

Vakantiekampen!

Vakantiekampen!

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? In deze nieuwe blog vind je een aantal toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is nog best een uitdaging met zoveel leuke opties!

Bekijk onze nieuwe blog