Waterburcht PietersheimTerug naar het overzicht

Voor kinderen vanaf 5 jaar: ga mee op speurtocht door de bijzondere, oude Waterburcht in Lanaken, België!
Doe mee met het leuke spel voor het hele gezin: Ridders Gezocht! Kijk je ogen uit bij de Waterburcht in Lanaken en leer op een actieve manier. 

Jan van Pietersheim heeft zijn hele leven de geschiedenis van de waterburcht en van zijn voorouders beschermd. Maar als ook Jan er niet meer is, zullen alle verhalen over de waterburcht en haar bewoners verloren gaan! Daarom is hij op zoek naar nieuwe Heren van Pietersheim! Verken de waterburcht met de opdrachten uit het spelboekje en leer de waterburcht en haar bewoners kennen. Alleen de beste burchtverkenners krijgen een gepersonaliseerde oorkonde van de Heren van Pietersheim!

Het spelboekje leidt jullie naar de meest spannende plekjes van de waterburcht. Een super leuke manier om de rijke geschiedenis van Pietersheim te ontdekken!

Meer weten? Klik dan op de roze button om naar de website te gaan.

Tip: wist je dat Kidsproof Maastricht ook allerlei handige adresjes voor hulp bij de opvoeding op een rijtje heeft gezet?

Waterburcht Pietersheim

Waterstraat 52
3620 Lanaken
Openingstijden Hoogseizoen: mei tot en met september
maandag t/m vrijdag:  13.00 - 17.00
weekenden: 10.00 - 17.00
feestdagen: 10.00 - 17.00

Laagseizoen
Maandag t/m vrijdag gesloten, behalve tijdens de schoolvakanties
weekenden: 13.00 - 16.00
feestdagen: 13.00 - 16.00
Prijs Prijs gezinsboekje: €3 Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantie in Nederland!

Vakantie in Nederland!

Velen blijven dit jaar in Nederland met vakantie. Komt dat even goed uit! Wij hebben een geweldig vakantieland en kidsproof heeft 26 toffe uitjes in verschillende regio's voor je verzameld. Dus waar jij ook op vakantie bent in Nederland, er zit vast een goede tip voor je tussen!

26 vakantieuitjes eigen land!