Top 10 dierenuitjes in Flevoland

31 mei 2018
Kijkt jouw kind met grote verliefde ogen naar elk schattig dier? Of heeft jouw kleine spruit een fascinatie voor reptielen of vlinders? Dan is deze Top 10 dierenuitjes iets voor jullie! Leer alles over bijzondere jungledieren, gewoon in Almere! Of kom knuffelen met de boerderijdieren op één van de gezellige kinderboederijen van Flevoland. Wat een avontuur! Lees snel verder voor al onze dierentips.
Top 10 dierenuitjes in Flevoland
Dorpsboerderij Dronten
In Dronten vind je een unieke combinatie van een kinderboerderij, theehuis en bierbrouwerij! Dorpsboerderij Dronten is bijzonder omdat het een werk- en leerplek is voor mensen met een verstandelijke, sociale of psychische beperking. Geniet van een taartje en ga langs bij de dieren. Een heerlijk uitje voor het gele gezin!

Almere Jungle
Heb jij wel eens een schildpad gevoerd? In Almere vind je een echte jungle waar dit kan! De Almere Jungle is gelegen op Stadslandgoed de Kemphaan en zit vol met bijzondere dieren en planten! Kennen jullie alle tropische dieren al?

Almere Jungle

Natuurpark Lelystad
Spot dieren in het wild in Natuurpark Lelystad! In het bezoekerscentrum wordt je al meteen meegenomen in de indrukwekkende expositie van opgezette dieren, maar het is natuurlijk nog leuker om zelf op pad te gaan! Wist je dat je in het park otters, przewalskipaarden en elanden kan spotten?

Het Vroege Vogelbos
Bèèhhh, hoe goed kan jij een schaap na doen? In het Vroege Vogelbos vind je de schaapskooi, hier komen ruim 100 schapen om te genieten van het verse gras. Neem tijdens jullie bezoek ook een kijkje in Theeschenkerij Het Eksternest voor een lekkere appeltaart, en in de avontuurlijke houten speeltuin!

Stadsboerderij Almere
Bij Stadboerderij Almere mag je zo het erf op lopen, en al jouw brandende vragen stellen aan de boer! Super leuk, maar ook lekker want je kan er verse producten van eigen land kopen. Maak ook eens een rondje door de kruidentuin, kan jij raden wat je ruikt?

Kinderboerderij de Beestenbende
Kippen, geiten, konijnen, parkieten, paarden, schapen en kalfjes… Kinderboerderij de Beestenbende in Almere-Buiten zit vol met schattige dieren! Je kan er een ponyritje maken, en natuurlijk een heleboel lieve dieren aaien en knuffelen.

Kinderboederij de Beestenbende

De Orchideeën Hoeve
Niet alleen in Almere, maar ook in Luttelgeest vind je een jungle! Treedt de tropische wereld van de vogels, vlinders en jungledieren binnen bij de Orchideeën Hoeve. Ontmoet ondeugende aapjes of hang zelf het aapje uit in de junglespeeltuin. Een avontuurlijk dagje weg, ook als het slecht weer is, want de Orchideeën Hoeve is lekker binnen!

De Miniweide van Groenrijk Dronten
Kunnen jouw spruiten geen genoeg krijgen van dieren? Neem ze dan eens mee naar de Miniweide van Groenrijk Donten. Hier kunnen de kids uitgebreid knuffelen met konijnen, cavia’s en kippen. Er is altijd een verzorger aanwezig die al jullie vragen over de dieren kan beantwoorden Ook nog eens heel leerzaam dus!

Kinderboerderij Emmelerbos
Awww, bij Kinderboederij Emmelerbos in Emmeloord kan je kleine geitjes, schattige lammetjes en pasgeboren biggetjes komen bewonderen! Na al het dierenplezier kunnen de kids ook nog hun klimkunsten oefenen in de speeltuin. Super leuk!

Kinderboerderij Emmelerbos

Dierenvriendjespaden van Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer heeft speciaal voor kids in het Almeerderhout en in de Oostvaardersplassen een Dierenvriendjespad uitgestippeld! Je krijgt een spel mee met een aantal grappige dierenopdrachten. Kan jij springen als een kikker? Kwaak, kwaak!

Veel dierenplezier in Flevoland! Heb je zelf nog een leuke dierentip? Laat het ons weten via flevoland@kidsproof.nl, daar worden we blij van!

TIP: Bekijk hier 8 hele leuke activiteiten om te doen bij Stad & Natuur Almere! Naar de website