9x Leuke Paas-uitjes in Haarlem e.o.

1 februari 2024
Met Goede Vrijdag en Tweede Paasdag op maandag is het Paasweekend altijd een lekker lang weekend. Tijd om leuke dingen te doen! Wat dacht je hier van:

Paasontbijtjes buiten de deur

1. Het 2turvenhoog festival wordt geopend met een muzikaal Paasontbijt in het Schuurcafé. Schuif gezellig aan en luister naar de mooiste live muziek van Johannes Karst terwijl jij een lekkere grote hap van je Paasbroodje neemt! Erg leuk voor de allerjongste kinderen en hun ouders. 

2. Het gezellige 'huiskamer-restaurant' Brownies&downieS in Haarlem Centrum bereidt een fantastisch Paasbuffet. Het staat vol hartige en zoete lekkernijen. Gebruik je bij je reservering de code 'Kidsproof' dan krijg je 10% korting op de boeking!


Bekijk ook: Paas-kletspraat. Voor de leukste gesprekken aan de Paastafel!


Leuke Uitjes

1. De paashaas  heeft zijn oog laten vallen op een avontuurlijke buitenspeelplek; Playground Haarlem! Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen alle Playground bazen en bengels meedoen aan een Paasspeurtocht. Kids die het lukt om om alle paaseieren met daarop een letter te vinden krijgen een zakje paaseieren om thuis van te smullen. Natuurlijk mogen zij na het speuren lekker blijven spelen. 

2. Maak op eerste en tweede Paasdag een heuse Paas-struintocht over Boerenerf Spaarnwoude! Onderweg zoek je naar levensgrote paaseieren en ontdek je van alles over de bewoners van het boerenerf. Ondertussen vind je de letters waarmee je een puzzel oplost. Speurneuzen die de juiste oplossing tonen bij de balie van Boerderij Zorgvrij, ontvangen een beloning.

3. Op 31 maart gaat het klimseizoen bij Klimpark21 weer van start! Een tof uitdagend uitje voor iedereen vanaf 4 jaar. Weet je dat je er ook bubbelvoetbal en archery tag kunt spelen? Allemaal ook geweldig voor een stoer kinderfeestje!

Cadeau-Tip: Wil je niet met lege handen aankomen bij de brunch bij opa en oma? Kijk eens naar het Paas-assortiment van Chocolaterie Pierre! En wij geven hier thuis de kids ook maar zo'n leuk chocoladehaasje... (Heel handig, je kunt ook online bestellen!


4. Op een prachtige plek in de Haarlemmer Hout ligt een super gezellig plekje onder de grote eikenbomen verscholen; Midgetgolfbaan Haarlem! Vanaf Goede Vrijdag weer open voor gezellige familie-uitjes en kinderfeestjes. 

5. Een bezoek aan Pathé Haarlem Centrum begint in het Paasweekend met een paaseieren-speurtocht! Kom daarna in een luxe relax-stoel genieten van een leuke kinderfilm zoals Kung-Fu Panda 4, Wonka of Katak, de dappere Beluga.

6. Inspiratie en álles wat je maar nodig hebt voor je tuin of terras vind je bij Tuincentrum de Oosteinde. Weet je wat je er nog meer vindt? Een te gekke speeltuin, een gezellig horeca-terras en een leuke dierenweide!

7. Meesterverteller Meneer Anansi vertelt in het knusse theatertje op Landgoed Elswout verhalen aan jonge kinderen en hun ouders. Zo ook met Pasen. In 'Ik heb een ei' vindt hij een groot ei, waar tot zijn verrassing een vogel uit komt! 


Bekijk ook: Paaseieren versieren. Met spullen die je vast in huis hebt!


8. Het surfseizoen is weer gestart! Dat betekent dat jouw kind naar Bloemendaal of Zandvoort kan komen voor de te gekke surflessen van Surfana. Je kunt kiezen voor losse lessen of voor de wekelijkse surfclub. Tof voor iedereen vanaf 7 jaar! 

9. Deze lente geeft Muziek op Schoot de leukste cursus ever voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. Heerlijk zingen, dansen en muzikale spelletjes doen met ballonnen, bloemen, vogels en vlinders. Goed voor de ontwikkeling van je kind!


Na Pasen

Linnaeushof gaat op 27 maart weer open. Dan kan er weer elke dag worden gespeeld op het Pirateneiland, in Dreumesland, in de verkeerstuin en al die andere attracties. Ook in de binnenspeeltuin én waterpark!

5 t/m 14 April is Kindermuziekweek: dat wordt een dikke week doordrenkt van muziek! Met live-concerten en optredens, open dagen, inspirerende orkesten, workshops en nog veel meer. Alle kids van 0-12 jaar swingen er een hele week op los!