De 25 leukste uitjes met kinderen in Alkmaar!

18 juli 2023
Ga je een dagje weg naar Alkmaar met de kinderen? Kijk dan hier even voor 25 superleuke tips om te doen met kinderen in Alkmaar!
De leukste uitjes met kinderen in Alkmaar

Wat te doen met kinderen in Alkmaar?


1. Wil je meer weten over wat Alkmaar uniek maakt? Bezoek dan het Stedelijk Museum. Hier leer je alles over de historie van Alkmaar. Ze hebben al leuke speurtochten vanaf 4 jaar. 

2. Dagje shoppen? Alkmaar is zó leuk om te winkelen! Gebruik de Kidsproof shoppingroute om de leukste winkels van Alkmaar te ontdekken.

3. Wil je dat de kids even hun energie kwijt kunnen? Kom dan naar trampolinecentrum Streetjump!

4. Ga naar een leuke familiefilm bij Vue Alkmaar of Filmhuis Alkmaar. Ze zitten naast elkaar!

5. Alkmaar heeft een prachtig theater TAQA Theater De Vest. Mét mooie kindervoorstellingen. Ze staan allemaal in de uitagenda op datum op onze website www.kidsproof.nl 

6. Zwembad de Hoornse Vaart heeft binnen een groot zwemparadijs en buiten een groot bad met een ligweide en glijbanen. Goed voor een dagje uit!




7. Hortus Alkmaar heeft een kruidentuin, waterdiertjes en meer. Voor de kids is er een kinderspeurtocht. Je kunt kiezen uit vlinders, bijen en lieveheersbeestjes.

8. Neem op een zomerse dag je picknick en kleedje mee naar ons mooie Cultuurpark de Hout. Lekker spelen en voetballen.

9. Zijn jouw kids ook zo dol op dieren? Wandel daarna dan even door naar Stadsboerderij de Hout, dat ligt ernaast.

10. Eén van onze favorieten: speeltuin de OKB. Je kunt er heerlijk spelen, klimmen, glijden en bouwen.

11. Bootje varen, theetje drinken... Huur een bootje bij De Kraak of een electrische sloep bij Greenjoy en vaar met het gezin door de Alkmaarse grachten! 

12. Vaar naar de Mient en trek bij IJssalon de Mient aan de bel voor een ijsje. Je hoeft je boot niet uit. De ijsjes komen ze naar je bootje brengen!




13. De Kaasmarkt is echt een must see! Hier staat Alkmaar om bekend. Er is ook een leuke kinderkaasmarkt, maar meld je wel even aan. Het seizoen start 29 maart 2024. Vanaf dan elke vrijdag tot en met 27 september 2024. Daarnaast is er ook een Kaasmarkt op dinsdagavond in juli en augustus. 




14. Je kunt ook het Kaasmuseum bezoeken. Je kunt hier o.a. zien dat kaas en boter echt van de melk van een koe worden gemaakt!

15. Zin in een lekkere lunch met de kids? Er zijn genoeg lunchtentjes in Alkmaar die leuk zijn voor kids. Onze favorieten zijn Sencha en Brownies&Downies! Bekijk hier al onze tips voor lunchen met kinderen in Alkmaar.

16. In het winterseizoen kun je lekker schaatsen op ijsbaan De Meent. Er worden ook regelmatig discomiddagen georganiseerd in de ijshal! 

IJsbaan De Meent

17. Binnen spelen? Indoor speelparadijs Happy Inn staat garant voor urenlang speelplezier! 

18. Alkmaar heeft ook een aantal leuke festivals. Bezoek met je kids in de zomer De Hout op Stelten, Kaeskoppenstad in juni of Zomer in de Mare in juli. 

19. Supertof! Ga lekker boulderen bij de Sendmast. Kids kunnen hier vanaf 6 jaar lekker (leren) klimmen! 

20. Met lekker weer is een picknick met een bezoekje aan de kinderboerderij leuk om te doen. In de Rekerhout zijn mooie picknickplekken en de kinderboerderij ligt ernaast!

21. Speeltuin 't Span is een fantastische speeltuin, welke wordt gerund door vrijwilligers. Kleine prijsjes dus! 

22. Bij Boules & Bites kun je ook met tieners leuk terecht voor een lekker potje Jeu de Boules, darten of ... karaoke! 

23. In het seizoen: Stadsstrand De Kade is hét stadsstrand van Alkmaar. Kom om zandkastelen te bouwen, te borrelen en een vakantiegevoel te hebben!



24. Lekker spelen in de speeltuin? Aan de zuidkant van Alkmaar zit Speeltuin De Hoef. Glij van de glijbaantoren, draai in de draaimolen of bouw een zandkasteel in de zandbak.

25. Ga een rondje met de rondvaartboot

Heel veel plezier in Alkmaar!

Claudine

TIP: neem nog even een kijkje bij de leukste uitjes in de regio Kop van Noord-Holland? 

Naar de website