8x leuke locaties om te wandelen met kids in de Gelderse Vallei

22 januari 2022
Begin de dag met een heerlijke wandeling in de frisse buitenlucht. Wij hebben 8x leuke locaties om te wandelen met kids voor je verzameld. Ontdek de prachtige natuur van de Gelderse Vallei, verzamel bijzondere bladeren en misschien spot je ook nog een paar wilde hertjes of kleurrijke vogels. Veel wandelplezier!
8x leuke locaties om te wandelen met kids in de Gelderse Vallei
1. Ederheide
De Ederheide is een prachtig natuurgebied voor een heerlijke wandeling met kids. Ga je liever op de fiets? Dat kan natuurlijk ook! De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke fauna en flora, er is genoeg te zien voor iedereen. Kijk je ogen uit en geniet!

2. Planken Wambuis
Trek je fijnste wandelschoenen aan en duik de natuur in! Ontdek de leuke gevarieerde wandelroute Planken Wambuis in Ede vlakbij de Ginkelse hei. De wandelroute heeft 2 startpunten. Vanaf startpunt Planken Wambuisweg en vanaf startpunt Oud Reemst. Tijdens deze mooie wandelroute kom je heel veel heide tegen, misschien zie je ook nog wel Spaanse runderen grazen. Dat zou de wandeling extra bijzonder maken...

Wandelroute vlakbij Ede

3. Lunterse Buurtbos
Ontdek het Luntersche Buurtbosch! Wandelend, fietsend of ter paard... Een bezoekje aan het kloppende hart van het Luntersche Buurtbosch is sowieso een aanrader! Vul thuis een mand of tas met lekkernijen en neem tijdens de tocht even pauze om te smikkelen van al het lekkers en vergeet niet om je heen te kijken. Breng ook een bezoekje aan de uitkijktoren De Koepel op de Galgenberg. Het uitzicht is fantastisch! 

4. Landgoed Schaffelaar
Landgoed Schaffelaar is gevestigd in Barneveld, een mooi landgoed waar je lekker kunt wandelen met kids. Het bestaat uit een kasteelachtig huis in neogotische stijl, een parkbos en een grote weide met een gracht eromheen. Echt een plaatje! Aanschouw de 19de-eeuwse oranjerie en de oranjerietuin, de slingervijver en de lanenster met het ‘grand canal’ in hun oude glorie! Een leuk uitje voor het hele gezin, duik terug in de tijd!

Landgoed Schaffelaar
5. De Blauwe Kamer Wageningen
Vogelliefhebbers opgelet! In natuurgebied de Blauwe Kamer kun je mooie wandelroutes volgen. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, het is een waar vogelparadijs. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wat is jouw lievelingsvogel? Neem een verrekijker en fotocamera mee, misschien kun je jouw favoriete vogel nog vastleggen en thuis uitprinten of naschilderen. 

6.
De Ginkelse Heide
Schaapskudde Ginkelse Heideis het meest bekende wandelgebied van Ede. Wist je dat je daar ook een kleine kudde schapen kunt bewonderen? Er zijn vijf wandelingen op de Ginkelse Heide die je kunt bewandelen. Allemaal verschillende afstanden, zo is er voor iedereen een geschikte route. Neem je ook een kijkje bij het Belgenmonument? 

7. Landgoed Prattenburg
Ontdek de prachtige natuur rondom Landgoed Prattenburg in de gemeenten Veenendaal en Rhenen! Ga op ontdekkingstocht door de bossen, heidegronden en prachtige lanen. Spot mooie vogels, pluk lekkere bosbessen en speur naar verschillende paddenstoelen! Het belooft een heerlijke ochtend of middag te worden. 

Landgoed Prattenburg

8.
Recreatiegebied De Schammer
Recreatiegebied de Schammer is een uniek landschap vol met bloemen, riet en moerassen. In de lage delen komt grondwater aan de oppervlakte dat eeuwen geleden op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe in de grond gezakt is. Dit is ideaal voor hooiland met koekoeksbloemen en orchideeën. Bovendien is dit de perfecte plek voor verschillende vogels. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen en stap in de schoenen van een echte boswachter! 

Ga jij lekker wandelen op één van deze mooie locaties? Of heb jij zelf een mooie wandellocatie ontdekt in Amersfoort of omgeving? Geef het aan ons door! Ben jij ook nog benieuwd naar andere leuke uitjes in de natuur? Neem dan een kijkje op onze Eropuitpagina

Veel wandelplezier!

Sherida