• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zo'n leuk uitje: Light Nights bij Ouwehands Dierenpark

29 oktober 2023
Hoe gaaf is het om tijdens de herfst- en winterperiode Ouwehands Dierenpark Rhenen ook in de avond te bezoeken? Dat kan tijdens het lichtspektakel Light Nights Treasure of Times van 13 oktober 2023 t/m 27 januari 2024. Sta oog in oog met miljoenen jaren geleden. Ga op reis door de tijd en laat jezelf verwonderen door een wereld vol metershoge dino’s. Onze Kidsproof reporters bezochten het dierenpark en keken hun ogen uit!
Zo'n gaaf uitje: Light Nights bij Ouwehands
Van alles te weten komen over de dieren in het park is een van de favoriete activiteiten van de Kidsproof reporters. Maar als 'die-hard' dinofans zijn ze ook erg benieuwd naar de dinosauriërs tijdens het lichtspektakel 'Light Nights Treasure of Times'.

Bij de ingang ontvangen de Kidsproofreporters een routepas. Superhandig want daarop staan twee QR codes die je met je mobiel kunt scannen. Eén voor de Light Nights plattegrond en de ander van het dag- en avondprogramma. Zo mis je geen enkel kunstwerk tijdens de route en weet je ook waar je moet zijn voor het speciale programma van Light Nights Treasure of Times. De reporters lopen onder tijdboog door en zijn klaar om miljoenen jaren terug te gaan in de tijd. Ze zien meteen een rokende vulkaan met een bewegende Triceratops. Als de vulkaan maar niet gaat uitbarsten...Voordat het donker wordt, willen ze graag nog een paar dieren zien. We lopen langs de orang oetans en ook de pelikanen worden bewonderd. Wat zijn dit grote vogels en wat kan je ze van dichtbij zien. Handig: we hebben voor een combi-ticket gekozen zodat we in de namiddag de dieren kunnen zien en 's avonds de verlichte route kunnen wandelen. We wandelen verder naar de Blue Lagoon, waar de zeeleeuwen verblijven. Tijdens deze spetterende familievoorstelling kom je veel te weten over deze bijzondere dieren. Weet jij wat het verschil is tussen zeeleeuwen en zeehonden?

Rond etenstijd besluiten we om een hapje te gaan eten bij het Jungle restaurant. Er is een groot assortiment van verse producten, gezonde salades, smoothies, kindermenu’s en heerlijke zelfgemaakte soepen. Dat wordt moeilijk kiezen.... 

Nadat de buikjes zijn gevuld lopen we verder. Ondertussen is het donker geworden en zie je overal verlichte dieren en planten. Via de Light Nights plattegrond wandelen we langs de dieren en de verlichte lichtkunstwerken. Wat zijn deze groot en kleurrijk! Sommige dino's kunnen écht bewegen!

We spotten metershoge, grommende dino's, een mammoet, kleurrijke vleesetende planten, sneeuwuilen, dino eieren en nog veel meer. Er is zoveel te zien. De reusachtige mond van een dino, waar je doorheen kan lopen, is favoriet bij de kinderen. Ze lopen er steeds doorheen. 

Inmiddels zijn we bij RavotAapia aangekomen. De grote binnenspeeltuin waar de reporters toch écht even willen spelen, klimmen en natuurlijk een ijsje willen eten. Voordat we naar binnen gaan bewonderen de reporters de metershoge spin.

Ook binnen zijn er indrukwekkende dinosauriërs en gevaarlijk uitziende vleesetende planten. Terwijl zij lekker spelen, bestellen wij een latte macchiato met witte chocoladekrullen om een beetje op te warmen. Hmmm, deze smaakt heerlijk! Wij zitten relaxed bij de picknicktafels en hebben een mooi uitzicht op de spelende kinderen. 
Tijdens de verlichte looproute kom je verschillend vurig entertainment tegen. Je kan genieten van de muzikale familievoorstelling 'Het laat Koning Winter koud', de 'warme' openingsvoorstelling van Light Nights Treasure of Times en Inferno Ryhtms: Dino's Dance.

De reporters zijn erg onder de indruk van deze vurige act en na afloop wordt er veel gevraagd. 'Hoe kan je vuurspuwen, hoe wordt je vuurspuwer, kunnen wij dit ook, is het erg warm?'. Geduldig beantwoorden de professionele vuurspuwers de vragen. Conclusie: Je moet eerst naar school om een vuurspuwersdiploma te halen en mag dit vooral thuis niet zelf doen ;-)

De reporters zijn inmiddels aan het einde van de looproute. Daar staat een prachtig lichtobject van de rode pandaberen die liggen te slapen. Hoogste tijd om naar huis te gaan en na zo'n leuk familie-uitje zelf te gaan slapen. Wat valt er tijdens dit bijzondere familie-uitje veel te zien! Wat de reporters het leukst vonden? De gevaarlijk rode tyrannosaurus rex, de rokende vulkaan, de mond van Dilophosaurus (waar je doorheen kunt lopen) en de vuurspuwers van Inferno Rythms. Bij Light Nights Time of Treasure waan je je even miljoenen jaren terug. Het is een prachtig lichtspektakel waar je je ogen uit kijkt!

Goed om te weten
Light Nights Times of Treaures is t/m 27 januari 2024 te zien en geschikt voor alle leeftijden. Bekijk hier de kalender voor de juiste data en openingstijden van Light Nights >>  

Je kunt twee soorten tickets kopen. Een voor alleen het lichtspektakel of een combi-ticket (lichtspektakel en ticket overdag). Tip: koop een combi-ticket met korting. 

Het dag- en avondprogramma met de actuele tijden, vurig entertainment, de winter familieshows, smakelijke horecaspecials en dierenpraatjes vind je online. Omdat er zoveel te zien en te beleven is, is het handig om van te voren een globale planning te maken, mocht je dit handig vinden. De plattegrond (routekaart) van het park is zowel bij de kassa als online te vinden. Klik hiervoor op de roze websitebutton.

Ga je ook naar Ouwehands Dierenpark Rhenen? Laat ons weten hoe het was via amersfoort@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel plezier!

Naar de website