Zomervakantie! 18x toffe zomeruitjes

6 juli 2022
Yes, zomervakantie! Hebben jullie er ook zo naar uitgekeken? Geen gehaast naar school (of werk). Samen ontbijten, laat naar bed en leuke uitstapjes maken met de kinderen. Hieronder vind je een paar hele toffe eropuit tips, maar er staan er nog veel meer op onze website.
18 toffe zomervakantie uitjes
De natuur roept deze zomer!
Vier de zomer in Ouwehands Dierenpark Rhenen en ontdek wat de dieren jou te vertellen hebben tijdens ZomerSounds. Ga op luisteravontuur met Sterrin Smalbrugge, ontmoet Bamboo Bill of word een expert in dierengeluiden. Daar wil je naar toe! 


Nieuw: Klimaat in je straat
Bezoek de interactieve expositie 'Klimaat in je straat'. Een tentoonstelling vol filmpjes, experimenten en doe-opdrachten over het klimaat en om je omgeving klimaatvriendelijk te maken. Vanaf 10 juli te zien bij het Groene Huis. Daar wil ik meer over weten.

Ga op zoek naar de toekomst
De nieuwe familietentoonstelling 'Op zoek naar de toekomst' is deze zomer te zien in het Mondriaanhuis. De tentoonstelling zet jong en oud aan het denken over nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht en zit vol met kijk- en doe-opdrachten voor kinderen. Kijken en Doen.



Spetteren en heel veel fun!
Deze vakantie is het volop waterpret bij R&A Sports en Swimming Vathorst. Doe mee met familie zwemmen, maak bommetjes met trampoline fun, volg een workshop meerminzwemmen of laat je coole moves zien tijdens het disco zwemmen. Bekijk het zwemprogramma.

Film kijken met de hele familie
Deze zomervakantie kun je weer superleuke familiefilms zien in Vue Amesfoort. Geniet tijdens het film kijken van de XL relax stoelen, popcorn en een lekker drankje, terwijl je bijvoorbeeld kijkt naar de Minions, Silverstar, KNOR, Boeien! of een andere familiefilm. Welke film kies jij?



Naar het paradijs
Hoe ziet het paradijs eruit? Stap een andere wereld binnen en laat je verwonderen door spannende kunstwerken. Ontdek de verschillende paradijzen tijdens de tentoonstelling 'Schurend Paradijs'' bij Kunsthal KAdE. Nu te zien t/m 14 augustus. Ontdek de andere wereld.

Kunstbrouwerij in je vakantie
Wat dacht je van een escaperoom bouwen, een hoorspel met Keepvogel maken, tandwielen laten draaien of zelf waterijs maken? Vier de zomervakantie bij Kunstbrouwerij en doe mee met deze toffe workshops! Leuk voor kids t/m 12jr. Naar de workshops.



Welkom in de VR wereld
Waan je in de vakantie in de virtual reality wereld bij VR Room Amersfoort. Ga op avontuur in de jungle tijdens Jungle Quest, probeer te overleven op een onbewoond eiland of duik in de wereld van magie met Alice in Wonderland. Ontdek ze allemaal! 

Heleboel kinderactiveiten
Kom deze zomer in Almere naar de Oostvaardersplassen! Er is van alles te doen voor jonge natuurliefhebbers, zoals de gratis Wijze Uilenspeurtocht, diverse voorleesochtenden, WOW-dagen, duik het verleden in met VR en meer! Ontdek van alles over de natuur.



Zomer in het Rijksmuseum
Wauw, wat een te gek zomerprogramma heeft het Rijksmuseum! Tekenen in de tuin, schilderen en etsen in de Lekker Groot workshop, laat je rondleiden langs de hoogtepunten of ontdek de raarste details met een tas vol opdrachten. En dat voor de hele familie!

Lekker naar buiten!
Op verschillende locaties in Amersfoort en Leusden kun je in de zomer samen met de kids de natuur ontdekken. Doe mee met toffe buitenactiviteiten, loop het blote voetenpad, bezoek de dieren of beleef een middag in de Middeleeuwen. Dit wil je doen! 

Stoer zomeruitje bij het NMM
De hele zomer zijn er stoere activiteiten voor kids bij het Nationaal Militair Museum. Test je soldatenskills en stap in de kistjes van een soldaat, scheur een rondje in een minitank over het parcours of ontdek binnen de vernieuwde Xplore. Voor alle avonturiers.



Proefles Musicalschool
Is jouw kind dol op zingen, dansen en acteren? De inschrijving voor het nieuwe lesseizoen van Telekids Musicalschool in Amersfoort is geopend! Liever eerst uitproberen? Meld jouw talent dan NU aan voor een proefles in september. Nieuwsgierig?

Lees de zomer door....
Zomerlezen Kids is een project bedoeld om kinderen ook in de zomervakantie aan het lezen te houden. Met boekentips en elke week een cadeautje wordt lezen op het strand, in de hangmat of thuis op de bank nog makkelijker en nog leuker! Meld je aan voor Zomerlezen.

9x zomeruitjes met de bus
Yes, vakantie! We gaan dan vaak op stap naar die leuke plekjes in regio Amersfoort. Wist je dat de bus ook erg handig is om een dagje weg te gaan? En nu met toffe zomerdeals. Check snel onze favoriete zomeruitjes met de bus. Naar de zomertips.




Ontdek alles over straaljagers
Ben jij een goede straaljagerpiloot? Test jouw skills tijdens stoere straaljagertesten bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Kruip in de digitale cockpit, vlieg over de stormbaan, doe een wedstrijdje met een straaljager en ga verkleed op de foto! Naar de Straaljagerweken 

Eten, drinken en spelen
In een prachtig wandelgebied ligt Restaurant Soesterdal. Geniet op het terras, terwijl de kids in de speeltuin spelen?. Van 10-21u zit je er heerlijk in het zonnetje.? Ga voor koffie met iets lekkers of check de uitgebreide (kinder)kaart! Echt een aanrader! 



9x kastelen & buitenplaatsen
Naast een prachtig natuurgebied vol heuvelachtige bossen vind je in regio Utrecht de mooiste kastelen & buitenplaatsen. We hebben een paar pareltjes op een rijtje gezet. Deze zijn geweldig voor het hele gezin! Kijk snel! Naar de website