Beeldend bij verliesTerug naar het overzicht

Femke helpt kinderen hun verlies helder en bespreekbaak te maken doormiddel van beeldende therapie.
Wanneer een kind te maken krijgt met een verlieservaring (door dood van een dierbaar persoon, scheiding van ouders, verhuizing…) komt er een hoop op een kind af. Maar het is niet altijd goed te zien hoe je kind hiermee omgaat. Soms is een kind verdrietig, boos, toont het teruggetrokken of juist opstandig gedrag en het volgende moment speelt hij/zij weer vrolijk verder.

Dit gedrag kan soms best ingewikkeld zijn. Je wilt je kind verder helpen, maar je kind kan de woorden voor zijn/haar gevoelens of gedrag niet vinden. In dat geval kan beeldende therapie uitkomst bieden.

De gevoelens worden door het beeldend werken met diverse materialen ervaren en zichtbaar, waardoor ze helder en bespreekbaar worden. Samen met je kind worden de materialen gekozen waarmee gewerkt zal worden, zoals verf, potlood, krijt, klei, textiel, hout, steen. In eerste instantie materialen waar het kind zich prettig bij voelt. In een later stadium kan er, afhankelijk van de hulpvraag, voor meer uitdagende materialen gekozen worden.

Wil je meer informatie over beeldende therapie, over de prijzen of over Femke zelf? Klik dan op de roze websitebutton.

Tip: Wil je nooit meer iets missen? Meld je dan aan voor onze online nieuwsbrief!

Femke van Midden

Tolick 48
3828 HG Hoogland
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaast inspiratie

Sinterklaast inspiratie

Zijn jouw kids ook al aan het aftellen wanneer Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nederland aankomen? Toffe uitjes rondom Sinterklaas, intochten, een Pietendiploma halen en natuurlijk de aftelkalender wanneer het Pakjesavond is. Kijk hier voor Sinterklaasinspiratie!

Sinterklaastips