Mindfulness voor kinderenTerug naar het overzicht

Kids & Mindfulness organiseert aandachttrainingen voor kinderen en jongeren in Amersfoort & Hoogland
De spaghettitest, Het weerbericht, De zee, De wensboom, enz.. Kinderen en jongeren weten precies tijdens de aandachtraining bij Kids & Mindfulness in Amersfoort & Hoogland hoe je deze metaforen tijdens mindfulness kunt gebruiken.

Door bewuste aandacht op jonge leeftijd te oefenen, nemen concentratie en het vermogen om dingen te onthouden toe. Kinderen merken het eerder als ze afgeleid zijn, gespannen zijn of niet kunnen slapen omdat ze liggen te piekeren. Ze herkennen en erkennen het als ze onrustig, moe, verdrietig of boos zijn.

In de cursus leren ze hoe ze met gedachten, gevoelens en prikkels kunnen omgaan. Met de methode ' Aandacht werkt' van Eline Snel (auteur van o.a. “Stilzitten als een kikker”) leren kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat vertrouwen.

Bij Kids & Mindfulness hebben professionals Marca Hanegraaff en Ingrid Waser, een vorm ontwikkeld, waarin de reguliere mindfulnesstraining wordt gecombineerd met Creatieve Expressie. Hiermee worden kinderen uitgenodigd zich beeldend uit te drukken en het geleerde op een speelse en leuke manier eigen te maken.

De trainingen duren 8-10 weken en zijn voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar. 

Wil je meer weten of wil je je kind alvast aanmelden voor de eerstvolgende Mindfulness training? Klik hiervoor op de roze websitebutton.

Kids & Mindfulness

Rubensstraat 70 (clubgebouw AIJV)
Amersfoort
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs