• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

MondriaanhuisTerug naar het overzicht

Kom alles te weten over kunstenaar Piet Mondriaan in zijn geboortehuis. Ook zijn er vaak kinderworkshops
Ontdek Mondriaan in Amersfoort
Piet Mondriaan is een beroemde kunstenaar. Wist je dat hij in Amersfoort is geboren? In zijn geboortehuis kom je van alles over hem te weten. Mondriaan is vooral beroemd om zin schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vakken. Wil je meer over hem ontdekken? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. De speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7-12 jaar.

Beleef Mondriaan
Mondriaan woonde op verschillende plekken. In het Mondriaanhuis in Amersfoort reis je met hem mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amsterdam naar Parijs en via Londen naar New York. In zijn op ware grootte nagebouwde Parijse atelier zie je hoe Mondriaan zijn werkruimte helemaal naar zijn hand zette. In New York kruip je als het ware in de huis van de kunstenaar en word je ondergedompeld in een show van licht en geluid.

Doe als Mondriaan
Heb je na het bezoek aan het Mondriaanhuis ook zin om een kunstwerk te maken? Ga dan in het 'Doe-het-zelf-atelier' aan de slag. Je kunt er iets maken volgens de handleiding in het atelier, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

Kinderworkhops in de vakantie
In het Mondriaanhuis zijn regelmatig creatieve kinderworkshops. Tijdens een workshop ga je iets maken of doen dat te maken heeft met Mondriaan. Houd rond die periode de website in de gaten voor alle leuke creatieve workshops.

Klik op de roze websitebutton voor meer info of om alvast kaarten te reserveren. 

NB: In de vakantie is het museum ook op maandag open.

Tip: Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis en word zelf kunstenaar!

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur en in de vakanties ook op maandag.
Prijs Kinderen tot 6 jaar gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

24x Zomervakantie-uitjes door heel Nederland

24x Zomervakantie-uitjes door heel Nederland

Wij hebben 24 extra leuke uitjes door het hele land voor je verzameld. Voor als je een keer een dagje verder weg wilt. Of op vakantie bent in eigen land. Met deze tips vliegen de zes weken schoolvakantie zo voorbij!

Bekijk ze hier allemaal!