MondriaanhuisTerug naar het overzicht

Kom alles te weten over kunstenaar Piet Mondriaan in zijn geboortehuis. Ook zijn er vaak kinderworkshops
Ontdek Mondriaan!
Piet Mondriaan is een beroemde kunstenaar. Wist je dat hij in Amersfoort is geboren? In zijn geboortehuis kom je van alles over hem te weten. Mondriaan is vooral beroemd om zin schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vakken. Wil je meer over hem ontdekken? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. De speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Beleef Mondriaan!
Mondriaan woonde op verschillende plekken. In het Mondriaanhuis in Amersfoort reis je met hem mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amsterdam naar Parijs en via Londen naar New York. In zijn op ware grootte nagebouwde Parijse atelier zie je hoe Mondriaan zijn werkruimte helemaal naar zijn hand zette. In New York kruip je als het ware in de huis van de kunstenaar en word je ondergedompeld in een show van licht en geluid.

Doe Mondriaan!
Heb je na het bezoek aan het Mondriaanhuis ook zin om een kunstwerk te maken? Ga dan in het 'Doe-het-zelf-atelier' aan de slag. Je kunt er iets maken volgens de handleiding in het atelier, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

Kinderworkhops
In het Mondriaanhuis zijn regelmatig creatieve kinderworkshops. Tijdens een workshop ga je iets maken of doen dat te maken heeft met Mondriaan. Druk op de roze button om naar de website van het Mondriaanhuis te gaan en het actuele programma te bekijken!

En ook leuk: Je kan ook je Kinderfeestje vieren in het huis van Mondriaan! Ga samen aan de slag als een echte kunstenaar.

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Prijs Volwassenen € 10,- Jeugd t/m 17 € 8,- Kinderen tot 6 jaar Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen

Vakantiekampen

Op vakantiekamp gaan is voor de meeste kinderen een geweldig avontuur. Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken. Hoe leuk is dat! Wat voor kamp past bij jouw zoon of dochter?

Naar het aanbod