• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Botanische tuinTerug naar het overzicht

Ontdek natuur, cultuur en geschiedenis in de Botanische tuin bij Belmonte Arboretum!
Op de Wageningse berg ligt het voormalige landgoed Belmonte. Prachtige rozen, bomen, struiken en heesters van natuur- en cultuurhistorische vormen het 11 ha grote stadspark, één van de grotere botanische tuinen van Nederland.

Het landgoed werd aan het einde van de 19e eeuw gesticht door Thierry Juste baron de Constant Rebecque de Villars. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het gehavende landgoed in handen van Wageningen Universiteit, die er een botanische tuin van maakte.

Overal zijn de sporen van de rijke geschiedenis nog terug te zien. De bijzondere tuin is voor iedereen toegankelijk. Tijdens het seizoen (april tot en met oktober) is er iedere woensdagmiddag een theetuin bij het Koetshuis. Kom je gezellig een kijkje nemen?

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Meer leuke uitjes voor kinderen in de natuur vind je in de rubriek Eropuit!

Belmonte Arboretum

Generaal Foulkesweg 94-A
6703 DS Wageningen
Openingstijden Het Belmonte Arboretum is het gehele jaar geopend, zeven dagen per week, van zonsopkomst tot zonsondergang. Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Stoere buitenactiviteiten

Stoere buitenactiviteiten

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum. Wie is er als eerste over de stormbaan? Maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan of test je rij-skills in een mini-jeep!

Bekijk het aanbod