Kidsproof blogTerug

Te gekke tips voor uitjes in januari en februari

20 januari
Saaie wintermaanden? Echt niet.... Hieronder weer een héél fijn lijstje met uitjes voor nu en binnenkort. Ga bijvoorbeeld het theater of een museum in om een 'nooit te vergeten beleving' te maken. Of wat dacht je van dé kans om te kunnen optreden in Het Concertgebouw?
Open je oren met Akwasi!
Positiviteit en inspirerende verhalen vertellen via hiphop: dat is de missie van rapper Akwasi. In het Muziekgebouw leer je alles over de kracht van rappen en schrijven. Dieuwertje Blok vraagt hem het hemd van het lijf. Uniek concert!

In 4 dagen een musicalster!
Gek op zingen, dansen en acteren? Wil jij graag op het podium shinen? Doe dan in de voorjaarsvakantie mee met de Musical4daagse in Schouwburg Amstelveen. Je gaat een echte musical maken. Ervaring is niet nodig!

Goed haar of slecht haar?
'Wij gaan het hebben over haar' is een vrolijke en serieuze voorstelling in CC Amstel met spoken word, stand up, zang en theater gecombineerd met een flinke dosis humor! Deze voorstelling is geknipt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Jij in de spotlights!
Tussen de 9 en 14 jaar, speel jij muziek of zing je en wil je optreden in Het Concertgebouw? Meld je aan voor een workshop en wie weet word jij geselecteerd voor de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours.
 
Familie van Nielie is terug!
Nederlands gekste familie komt naar ITA Amsterdam, Schouwburg Amstelveen én naar Amerika. Vader Theo is voor een uitvinderscongres uitgenodigd. Op het vliegveld van New York raken ze elkaar kwijt en begint hun gekke trip pas echt.

Rijksmuseum Familiedag
Verzamel je hele familie en neem ze op zondag 9 februari mee naar de familiedag in het Rijksmuseum! Ga met ze op avontuur naar Nova Zembla, bouw een scheepje, teken bloemen of ga zelf op ontdekking in het museum.

Kom sporten 30&31 januari
Leerkrachten die staken? Niet bij Sport4Kidz! Daar kun je op 30 en/of 31 januari lekker komen spelen en sporten. Wat dacht je van bubbelvoetballen, apenkooien, GPS tochten, schaatsen en nog véééél meer. Te leuk toch!

Proeflessen muziek
Op 5 locaties in Amsterdam kun je in de eerste week van februari gratis proeflessen volgen bij Muziekschool Amsterdam. Kom ontdekken welk instrument bij jou past en hoe het is om in een bandje te spelen.

Spectaculair familietheater
Back to Oz, gebaseerd op de boeken van Oz, is een unieke voorstelling met een combi van live film, theater en muziek. Reis mee naar een wereld waar hele andere wetten gelden. Op 9 februari te zien in de Meervaart.

Ontdek spelenderwijs muziek
In Het Concertgebouw staat binnenkort Speelgoedfabriek Tokkel & Strijk. Een magische plek, waar speelgoed leert spelen. Superleuk: de kleuters mogen meedoen! Ze strijken, tokkelen, zoemen, brommen en zingen uit volle borst.

Zondagse theaterpret voor 2+
In ITA staan een reeks voorstellingen speciaal voor jonge kinderen gepland. (Bijna) iedere zondag is er een voorstelling. Theater, dans, beeldende kunst en verhalen: het staat allemaal op het programma.

Family Sundays
Ontdek Jansz. Family Sundays op 26 januari. Dit vroege diner staat helemaal in het teken van kinderen; snelle service, een uitgebreid kindermenu en onbezorgd genieten. Zin om te spelen? Er is toezicht in de Copper Rooms.

Scheepvaartmuseum gratis
Staakt jouw juf of meester 30 of 31 januari? Dan mag je gratis naar binnen bij Het Scheepvaartmuseum. Dus let op VOC schip, VR-experience, Leven aan Boord en alle andere extra activiteiten! Here we come! 

Bodyboarden met je buddies
Waterratten opgelet! Op zoek naar een supercool en spectaculair feestje? Ga dan naar Down Under! Het is even rijden maar daar kun je indoor bodyboarden (dus ook in de winter). Wedden dat je besties het supertof vinden?

Fijn plekje voor je kleintje!
Dit is een kijkje in de Tolkresj. Een kleinschalige crèche die door ouders wordt gerund. Daardoor leer je elkaar echt goed kennen en ontstaan vrienden voor het leven! En er is nu plek voor een paar nieuwe peuters, die van jou?

Gratis op 30 en 31 januari!
Heb jij Sabi Suriname al gezien? Grijp je kans op 30 of 31 januari, want dan mag iedereen t/m 18 jaar het Tropenmuseum gratis in! Tip: reserveer vooraf je online tijdslot voor Sabi Suriname, weet je zeker dat je een plekje hebt.

Betoverend schouwspel
Plan D speelt in het Plein Theater de voorstelling Dagdonker (4+). Dagdonker neemt je mee op een ontdekkingstocht door het donker met magische momenten van licht, in een fantasievolle droomreis door het leven.

Première Parallelle Werelden
Stap in de wereld van het Black Cat Theatre! Met op 8 feb.een heuse première! Een voorstelling voor kids vanaf 2 jaar, met keukengerei en peulvruchten. Met beelden, muziek, beweging en licht. Nieuwsgierig geworden? Doe ook mee!

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen zijn in aantocht. Het boek 'De Moppereend' is verkozen tot prentenboek van 2020 en zal centraal staan bij veel bibliotheken. Check alle toffe voorleesactiviteiten met De Moppereend.