24x Uitjes in Amsterdam die mogen in de Kerstvakantie!

17 december 2021

Voor deze extra lange kerstvakantie hebben we voor jullie een mix van leuke tips, die passen binnen de huidige corona beperkingen, verzameld. Check vooral wel de huidige corona-maatregelen. Maar er een mooie tijd van samen.

Muziektheater Hans en Griet

Hans en Griet zwerven door Amsterdam in dit sprookje van de Toneelmakerij en Silbersee vol wonderlijke personages, grappige én behoorlijk enge avonturen. Met mix van zang, hiphop opera en dans!
Boek vlug kaartjes voor ITA.

Swing mee: Jazz op recept 8+

Voetjes van de vloer want op 4 en 5 januari gaat het dak eraf in Het Concertgebouw tijdens dit swingende Jazzfamilieconcert. Wees er snel bij want er zijn nog een paar kaarten!

Kerstvakantie in de OBA

De hele kerstvakantie is er van alles te doen in diverse OBA-vestigingen. Zo zijn er familievoorstellingen, workshops, kun je aan de slag in maakplaats 021 of meedoen met MEMO muziek (3+).

GOUD! 4+

In de kerstvakantie bij Nationale Opera & Ballet: GOUD! Aanstekelijk muziektheater over een vis die wensen vervult. Gebaseerd op een sprookje van GRIMM. Van 26 december t/m 9 januari.

Voor echte ketelbinkies!

Op zoek naar Willem, luisteren naar 'Zeezucht', wandelen met de doewaaier en natuurlijk het VOC schip op! In Het Scheepvaartmuseum waan je je deze kerstvakantie helemaal op zee!

Vlieg over Nederland

Maak een waanzinnige 5D vliegreis bij THIS IS HOLLAND en bewonder vele must-sees! Door wind, nevel - en geur-effecten is het een magische belevenis voor iedereen. Dit vergeet je nooit meer! Bekijk de familiedeal!

Volop binnenspeelpret!

Beleef deze vakantie eindeloos speel- plezier bij Monkey Town. Klauteren op gigantische klimtoestellen, springen, glijden, door gangetjes en tunnels kruipen én meer! Internet en parkeren gratis.

KleuR van Dadodans 2+

Drup, spetter, klets... een danseres sluipt, rolt en draait over het papier. En ze verft met prachtige kleuren. Deze fantasievolle voorstelling van Dadodans speelt 19 dec. in OBA de Hallen/Café Belcampo!

Van Gogh: Familiedagen

Neem je hele familie mee naar de familiedagen in het Van Gogh Museum! Rondom de Aardappeleters is er van alles te doen: Workshops, speurtochten, modeltekenen & een gratis 3D bouwplaat! Kids t/m 17 zijn gratis!

Sloepje huren

Vaar langs de indrukwekkende lichtkunst werken van het Amsterdam Light Festival met een eigen sloepje! Je huurt (en vaart) ze heel gemakkelijk bij MokumBoot. Beschikbaar op diverse locaties!

World of Dinos met korting

Wil jij naar de grootste Dino Expo van Europa mét 20% korting? Reserveer dan snel je kaartjes via Kidsproof voor World of Dinos! Van 18 december t/m 23 januari. Supertof voor de héle familie! Reserveer met korting!

LEGO of F1 masterclass!

Leren racen net als Max? Mee doen met de LEGO of verkeersmasterclass? Bij de Mobility Experience hebben ze in kerstvakantie weer toffe workshops! Wel snel reserveren, want ze zijn populair.

Sportdagen bij Sport4kidz

Na alle kerstdiners kunnen de kids in de kerstvakantie weer lekker hun energie kwijt tijdens de sportdagen van Sport4kidz. Boogschieten, vuur maken, apenkooien, bubbelvoetbal. Doe je mee?

Hé jij Nietsnut!

Oscar werkt, altijd en te hard. Tot de stroom uitvalt. Ineens hoort hij raar getik, vreemde wezens. Nietsnut! is een ode aan onzin. Gespeeld door Wie Walvis in het Plein Theater. Dus dat wordt lachen!

Musical4Daagsel

'Shine' op het podium van Theater Amsterdam tijdens de Musical4Daagse in de kerstvakantie. 4 Dagen zingen, dansen en acteren met als afsluiting een voorstelling voor echt publiek!

De drie biggetjes 4+

Knar, Knor en Krul op stap... maar zijn ze veilig? De Toneelmakerij heeft zo'n lollige versie van dit sprookje gemaakt. Die wil je echt zien! Gelukkig spelen ze 26 t/m 30 dec. in Theater De Krakeling

NIEUW: Schat zoeken!

Ken je Perfect Earth al? Dat is een soort Pokémon GO maar dan met dieren-kaarten. Er zijn er een heleboel verstopt in het Amsterdamse Bos. Dat wordt jagen, verzamelen en ruilen! Supertip!

Winter in de Hortus

Een leuke winterspeurtocht, spannende kampvuurverhalen, marshmallows en glinsterende lichtjes... De Hortus heeft alle ingrediënten in huis voor een magische ervaring voor je! Laat je betoveren! 

Tof kerstkamp van UP Events

Beleef een of meer te gekke dagen tijdens het kerstkamp van UP Events. Met activiteiten als bubbel voetbal, escape room, boogschieten, lasergamen en nog veel meer! Het wordt feest!

ONE de musical 8+

Dans, zang en muziek in het eerste LED-Box Theater: ONE de musical is echt voor het hele gezin! Het hartstochtelijke verhaal van Amon en prinses Mira en hun onmogelijke liefde. Hoe het afloopt?

DONS Huis glittershow!

Shine op de rode loper bij het DONS Huis deze maand! Want de show is helemaal GLITTER & GLAMOUR. Magie, dans, muziek en grappige typetjes, Onze reporters vonden het geweldig!

Op Verhaalvontuur! 4+

Ultiem coronaproof gezinsuitje: Bestel online een Verhaalvontuur, ontvang deze thuis of haal 'm op en ga op pad! Je speurt met de kaart door de Jordaan met filmpjes, opdrachten en nieuw instaspots!

Walking-through Circus

Het is terug: Het Walking on kerstcircus in de Beurs van Berlage! Circustheater- gezelschap Boost verrast je in iedere ruimte met een nieuwe act. Echt zo gaaf (en coronaproof) opgezet! 26 tm 30 dec.
 

DIY kerststukje maken

Extra week kerstvakantie? Laat je kinderen zelf een mooi kerststukje maken! Bestel bij de Pluktuin Amstelveen een (of meer) complete setjes en aan de slag. Succes verzekerd! Bestel snel je DIY pakketje.


Fijne vakantie