Intocht Sinterklaas in Amsterdam en omgeving 2023

4 oktober 2023
Trippel trappel trippel trap! Sinterklaas is onderweg met zijn Pieten. Wij hebben een overzichtje gemaakt wanneer hij waar aankomt dit jaar! Bekijk snel alle Sintintochten in en om Amsterdam.
Sinterklaas

Zaterdag 18 november | Intocht in Diemen

Op zaterdag 18 november brengt Sinterklaas met zijn pieten een bezoek brengen aan Diemen. Kinderen mogen hun eigen lampion meenemen, zodat ze mee kunnen lopen in de lampionnenoptocht!

Zaterdag 18 november | Intocht Zaandam

Sinterklaas zet 18 november voet aan Zaanse wal! Alleen vaart de Pakjesboot dit jaar een stukje verder dan de Notenlaan en zal aanleggen aan de kade van de Burcht.Zaterdag 18 november | Intocht in Amstelveen

Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 18 november aan in Amstelveen. Het wordt een optocht als vanouds, met muziek, dans, acrobatiek, een rijdende pepernotenfabriek én natuurlijk…heel veel pepernoten! Om 10.30 uur start de sint vanaf de Sportlaan.


Zondag 19 november 2023 | Intocht in Amsterdam

Op 19 november komt Sinterklaas aan in Amsterdam. En hoe! Hij vaart via de Amstel binnen, maakt een grachtentocht en eindigt met een feestelijke ceremonie op het Leidseplein. 

Zaterdag 25 november 2023 | Intocht in Duivendrecht

Het is weer zo ver! Op zaterdag 25 november komen Sinterklaas en zijn Pieten aan met de boot op de Duivendrechtsekade in Duivendrecht.

Zaterdag 25 november 2023 | Intocht Gelderlandplein

Op 25 november vindt een feestelijke Sinterklaasintocht plaats op het Gelderlandplein. Sinterklaas, Pietenband, hoofdpiet, strooipieten, Acrobaten Pieten en Pieten zetten de boel op stelten in het winkelcentrum.

Zaterdag 25 november 2023 | Intocht Oostpoort

Op 25 november staat het Winkelgebied van 11:30 uur tot 16:00 uur in het teken van Sinterklaas en de Pieten. Een dag voor alle kinderen waarbij een cadeautje kan worden opgehaald!

Zaterdag 25 november 2023 | Intocht IJburg

Vanaf 12.00 uur kunnen de IJburgse kinderen en hun familie weer genieten van een heerlijke intocht. Er is die dag van alles te beleven voor kids zoals een Pietenparcours, sintworkshop, knallende muziek en photobooth!

Landelijke Intocht

Ook dit jaar komt de Sint weer aan met de stoomboot in Nederland. Live op televisie kan iedereen volgen hoe de Sint aankomt in Gorinchem. Op 18 november start de uitzending om 12:00 uur bij Zapp op NPO 3. Zet de pepernoten en warme choco maar klaar en kijk mee of het allemaal goed afloopt!De blog wordt aangevuld met intochten zodra er meer info voor 2023 bekend is!

PS Ken jij nog een intocht in de regio Amsterdam die er niet bij staat? Mail ons op amsterdam@kidsproof.nl


Zaterdag 12 november | Intocht in Oostzaan

Sinterklaas en zijn pieten komen op 12 november aan in Twiske Haven. Het zal een leuk feest worden! Kom jij de Sint begroeten?

Bekijk voor meer activiteiten rondom de Sint in onze Uitagenda