18x Musea met een tof voorjaarsvakantie familie programma

21 februari 2023
Maar liefst 18 musea in en om Amsterdam bieden in de voorjaarsvakantie een super leuk, actief en speciaal programma aan voor kinderen en families! Een hartstikke leuk gezinsuitje voor de hele familie.

Musea met toffe familie- en gezinsactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Van Gogh voor families

Tijdens de Familiedagen in het Van Gogh Museum kom je dichter bij Vincent dan ooit tevoren! Luister naar het verhaal van de familie van Gogh, bewonder zijn schilderijen en maak je eigen kunstwerk. Gratis toegang voor kids!

Hoera! Het is Poeriem!

In en om de voorjaarsvakantie is het extra leuk voor kinderen in het Joods Museum junior. Ter ere van de Joodse feestdag Poeriem zijn er allerlei workshops te doen! Lekker bakken, feesten en meer!

Rijksmuseum in de vakantie

Fotografeer of teken als Vermeer, kruip in het hoofd van Rembrandt, ga mee met een rondleiding, doe een workshop of het familiespel; het Rijksmuseum is leuk voor de hele familie! Al voor kids vanaf 3.

Alles over kaarten en schepen

Maak in de vakantie kennis met Het Scheepvaartmuseum! Breng je eiland tot leven op een zelfgetekende kaart, speel bij Duiker Doris en bekijk de tentoonstellingen met de audiotour.

Social Media Museum

Bij Youseum Amsterdam zijn bezoekers de kunstenaar, het kunstwerk en de criticus in een. Poseer in een ballenbak, een spiegelruimte en ontdek de andere installaties in dit social media museum.

Kom speuren op Solder

Ontdek al speurend deze zeldzame kerkzolder! Volg het spoor van Kapoentje het Lieveheersbeestje of wandel met de Feest! Audiotour door Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Al leuk vanaf 5 jr.

Vakantie in ARTIS

Kom in de vakantie naar de ARTIS-musea! Speculeer in het Groote Museum met een filosoof over de perfecte natuur. In Micropia is een speurtocht over samenwerkende microben.

Ontdek een wereld vol kleur

De natuur zit vol met kleuren. In het Tropenmuseum leer je hoe je hier zelf verf van kunt maken. Meer kleur en creativiteit vind je bij Feest! over Chinees Nieuwjaar en in de Sabi Suriname Tour!

Workshops en masterclasses

Wat een beweging in de vakantie! Leer racen als een echte F1 coureur, DJ'en, Freestyle Footballen en ontdek alles over de natuurwetten bij Move Amsterdam. Vergeet ook zeker de experience niet.

Films en workshops in Eye

In Eye ontdek je de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Van Cinemini tot een griezelfilm, het aanbod is groot. In workshops, een speurtocht en videotour kunnen kids zelf aan de slag!

Welkom in het Paleis

Maak kennis met de indrukwekkende kunst en geschiedenis van het Koninklijk Paleis door speciale audiotours voor kinderen en hun (groot)ouders. Gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Op bezoek bij de Muizen

Heb je wel eens een miniatuur achtbaan of een muizenkermis gezien? In het Muizenhuis Mini Museum vind je de originele decors van de boeken van Het Muizenhuis. Er is ook een speurtocht!

Iconische & kleurrijke(pop)art

Bekende kunstenaars Banksy, Haring, Warhol en Kusama vind je in dit gave Moco Museum. Vrolijke en knuffelbare moderne kunst super geschikt voor kids. Nu met NFT en Studio Irma extra tof!

Sammie vertelt...

Sammie, een lief hondje, leidt je rond door het grachtenpand van Louisa en Abraham, de laatste bewoners van Huis Willet-Holthuysen. Zo maak je kennis met de kleurrijke bewoners!

Panorama Amsterdam

Reis mee met de grappige en soms ondeugende duif Gigi door Amsterdam. Ontdek de geschiedenis van onze hoofdstad met mooie, ontroerende en bijzondere schilderijen en voorwerpen.

Nieuw:Rembrandt Experience

Stap 350 jaar terug in de tijd en bezoek het laatste kunstatelier van Rembrandt van Rijn. Muziek, videoprojecties, geur en 5D-effecten dompelen je onder in het 17-eeuwse Amsterdam. Wat een beleving! Boek met Kidsproof korting!

Nederland in oorlogstijd

In het Verzetsmuseum Junior maak je kennis met het leven van vier echt bestaande kinderen in WOII. Heb je ook jongeren in huis? Neem ze mee naar het nieuwe 'gewone' deel van het museum.

De Botanische werkplaats

In het Zaans Museum komen deze voorjaarsvakantie de mooiste creaties ter wereld. Experimenteer met materialen en technieken en creëer je eigen mooiste kunstwerk met bloemen en planten!

Voor alle tips op datum, klik op de roze button! Naar de website