• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Alle Sinterklaas uitjes in Amsterdam

8 november 2023
Pssst....Sint heeft dus zijn volledige agenda met ons gedeeld! Wil je weten waar hij de komende tijd te vinden is, bekijk dan snel zijn agenda!

De Speculaas- en Chocoladefabriek van de Sint

In Het Zaans Museum vind je de Speculaas- en Chocoladefabriek van de Sint! Maar ohnee, de inpakmachine is stuk en de verpakkingen zijn door de hele fabriek verspreid geraakt. Help jij de bakkers van de Sint de verpakkingen terug te vinden? Stiften, verf en stickers in de aanslag!

Sint Op Solder

Waarom draagt Sinterklaas eigenlijk een mijter? En waarom geeft hij cadeautjes? Als je mee gaat met de Sintrondleiding in Museum Ons' Lieve Heer Op Solder weet je het allemaal! Liever zelf op pad? Neem de Sint speurtocht mee.

Ga mee met de Pakjesboot

Scheep op 26 nov, 2 of 3 dec in op de verwarmde en overdekte pakjesboot. Hij vaart vanaf IJburg naar het Kasteel van Sinterklaas (Muiderslot). En daar is het groot feest met circuspieten, pepernoten bakken, muziek en Sint is aanwezig!

Chocoladeletters versieren

Op 22 november gaat de chef-patissier Mark Potma en zijn collega’s samen met kinderen chocoladeletters versieren in de Bijenkorf. De opbrengsten worden geschonken aan de stichting Sint voor elk Kind!Swip Swap Sint

Waarom speelgoed nieuw kopen als je kunt ruilen? De Swap Sint is zo'n goed initiatief! Hierdoor kun je Sinterklaas voordelig, slim en duurzaam vieren. Met op 24 t/m 26 november een ruilmarkt in hartje A'dam. Kom je ook?

Het kasteel van Sinterklaas

Sint nodigt jullie uit op zijn kasteel. De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend, het is een drukte van belang. Bekijk de pakjes- en slaapkamer en knutsel of teken iets moois voor Sint. Je kijkt je ogen uit!

Sinterklaasvoorstelling

De voorstelling 'Zachtjes gaan de paardenvoetjes (2+)' speelt op 25 nov bij Theater de Omval! Luister naar het verhaal van Pietje Moe, omlijst met de allerleukste sinterklaasliedjes. In grappige en fantasievolle scènes zie je hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt!

Sinterklaasconcert ( 4+ )

Trippel, trappel, trippel, trap... Sinterklaas is bijna jarig. Pianist Cor Bakker en zijn vrienden organiseren 29 november een groot feest voor hem. Maar weet Sint de weg naar Het Concertgebouw? Zing mee en dan komt het vast goed!

Ernst, Bobbie en de rest

In het nieuwe Sinterklaasavontuur van Ernst en Bobbie organiseren zij een verjaardagsfeestje voor de Sint. Vol met Ernst-en-Bobbie-liedjes, Sinterklaasliedjes, pieten, spanning en een hoop plezier. Ben jij er ook bij op 26 november in Schouwburg Amstelveen?

Een echt Pietendorp

Op 25 nov, 26 nov en 3 dec wordt het Zuiderzeemuseum één groot Pietendorp! Met meer dan 150 pieten! De Danspieten leren de kinderen hun nieuwste dans. Nieuw deze editie is de Silent Pieten Disco!

2 Leuke Sintvoorstellingen

Iedere zondagochtend speelt AJTC op 3 locaties in Amsterdam West lieve kinder-voorstellingen. Lekker kleinschalig, knus, interactief en voor kids van 2 t/m 7 jaar. En op 26 november en 3 december gaan die natúúrlijk over Sint of Piet!

Sint & Piet op Gelderlandplein

De Sint en Pieten arriveren 25 november op Gelderlandplein. En t/m 3 december zijn de Pieten regelmatig hier te vinden. Kom je ook genieten van de intocht en de Sint, Strooipiet, Acrobaatpiet en de Hoofdpiet ontmoeten?Sinterklaas Surprises

Knutselpietjes en knutsel papa's en mama's opgelet! Om jullie een handje te helpen bij het maken van de mooiste surprises, hebben wij een leuk overzicht gemaakt van surprises die onze kids gemaakt of gekregen hebben.

Sinterklaasspecial: MOVE

Kom op woensdag 29 november of zaterdag 2 december langs bij de MOVE Amsterdam en ga aan de slag als een ware bakpiet. Wanneer de pepernoten in de oven zitten, is er genoeg tijd voor een bezoek aan de Mobility Experience.

Grote ruilmarkt in de Hallen

Heb je nog speelgoed in de kast liggen waar de kinderen te oud voor zijn? Of waar ze gewoon niet meer mee spelen? Kom 24, 25 of 26 november naar de Speelgoed Ruilmarkt in de Hallen en ruil het in voor wat anders. Hoe leuk! Op de zaterdag komt Sinterklaas ook langs om gerecyclede kado’s uit te zoeken voor in de schoen. Op zoek naar nog meer (Sinterklaas)uitjes? Klik op de roze button Naar de website