Alle Sinterklaas uitjes in Amsterdam

10 november 2022
Pssst....Sint heeft dus zijn volledige agenda met ons gedeeld! Wil je weten waar hij de komende tijd te vinden is, bekijk dan snel zijn agenda!

Speculaasfabriek van de Sint

Het Zaans Museum is omgetoverd tot de speculaasfabriek van de Sint! Er moet nog veel speculaas gebakken worden voor 5 december, kom je mee helpen? Natuurlijk mag je je zelfgemaakte speculaaspop mee naar huis nemen... Tip: boek ook een high tea!

Gratis Sint selfie huis!

In Stadshart Amstelveen kun je in het Sint Selfiehuis grappig foto's maken van je kinderen, je echtgenoot of jezelf. Een brief schrijven naar de Sint of schuimpjes vissen. Dit is zo lollig bedacht. PS: En heerlijk overdekt shoppen natuurlijk!

Sint Op Solder

Waarom draagt Sinterklaas eigenlijk een mijter? En waarom geeft hij cadeautjes? Als je mee gaat met de Sintrondleiding in Museum Ons' Lieve Heer Op Solder weet je het allemaal! Liever zelf op pad? Neem de Sint speurtocht mee.

Pop up winkel Swap Sint

Waarom speelgoed nieuw kopen als je kunt ruilen? De Swap Sint is zo'n goed initiatief! Hierdoor kun je Sinterklaas voordelig, slim en duurzaam vieren. Met op 23 t/m 25 november een speciale pop-up store hartje A'dam. Kom je ook?

Het kasteel van Sinterklaas

Sint nodigt jullie uit op zijn kasteel. De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend, het is een drukte van belang. Bekijk de pakjes- en slaapkamer en knutsel of teken iets moois voor Sint. Je kijkt je ogen uit!

Sinterklaasconcert ( 4+ )

Trippel, trappel, trippel, trap... Sinterklaas is bijna jarig. Pianist Cor Bakker en zijn vrienden organiseren 23 november een groot feest voor hem. Maar weet Sint de weg naar Het Concertgebouw? Zing mee en dan komt het vast goed!

Pakjesboot Muiderslot

Op 20, 26 en 27 november vaart de verwarmde pakjesboot van Veerdienst Amsterdam je naar het Kasteel van Sinterklaas. In het Muiderslot is van alles te doen! Boek snel tickets en 'scheep in' want de plekjes zijn beperkt!

Sinterklaas met Beth & Flo 3+

Sint houdt wel van een feestje! En wie kan dat nou beter organiseren dan Beth & Flo en het Pianoduo Festival Amsterdam! Dus houd 4 december vrij en luister, zing en swing mee met dit heerlijke familieconcert in 't Zonnehuis!

Een echt Pietendorp

Op 20, 26 en 27 november wordt het Zuiderzeemuseum één groot Pietendorp! De Danspieten leren de kinderen hun nieuwste dans. Bezoek de stal van Ozosnel, speel het pakjes-stapelen-spel of de pepernotenquiz. Met meer dan 150 pieten!

3 Leuke Sintvoorstellingen

Iedere zondagochtend speelt AJTC op 3 locaties in Amsterdam West lieve kinder-voorstellingen. Lekker kleinschalig, knus, interactief en voor kids van 2 t/m 7 jaar. En op 20, 27 november en 4 december gaan die natúúrlijk over Sint of Piet!

Pepernotenpopconcert

In het Zaantheater kun je tijdens dit Sinterklaasfeest meedansen op ‘Zie Ginds Komt de Stoomboot' en twisten op ‘Sinterklaas Kapoentje’. Geniet van deze middag vol dansende ouders, kleuters en opa’s en oma’s! Voor kids van 3 t/m 8 jaar.

Sint & Piet op Gelderlandplein

De Sint en Pieten arriveren 19 november op Gelderlandplein. En t/m 3 december zijn de Pieten regelmatig hier te vinden. Kom je ook genieten van de intocht en de Sint, Strooipiet, Acrobaatpiet en de Hoofdpiet ontmoeten?

Sinterklaas Surprises

Knutselpietjes en knutsel papa's en mama's opgelet! Om jullie een handje te helpen bij het maken van de mooiste surprises, hebben wij een leuk overzicht gemaakt van surprises die onze kids gemaakt of gekregen hebben.

Sint speelgoed doneren

Hulp pietjes opgelet! Sinterklaas kan wel wat hulp gebruiken om bij alle gezinnen cadeautjes te brengen. Hebben jullie wat speelgoed dat niet meer wordt gebruikt? Doneer het aan het goede doel of kom ruilen. Help jij de Sint en zijn Pieten? Bekijk de inzamel plekken.

Grote ruilmarkt in de Hallen

Heb je nog speelgoed in de kast liggen waar de kinderen te oud voor zijn? Of waar ze gewoon niet meer mee spelen? Kom 2 of 3 december naar het Grote Recycle Feest in de Hallen en ruil het voor wat anders. Zo'n tof initiatief! PS alleen brengen mag ook. Gezellig, goedkoop & duurzaam!


Op zoek naar nog meer (Sinterklaas)uitjes? Klik op de roze button Naar de website