Hotspots: Terrassen aan en met uitzicht op het water

23 mei 2022
Hapje, drankje en water.... Ze bestaan hoor! Van die fijne plekken waar je met je gezin aan het water kunt eten. Terrassen met een fijn uitzicht, deze vinden wij heel leuk!
Steiger4

Vakantiegevoel bij Steiger 4

Psst, niet doorvertellen maar Steiger 4 is zo'n heerlijk onontdekt restaurant op een prachtig plekje aan de Sloterplas. Bij mooi weer waan je je hier op het terras op vakantie. En terwijl je geniet van een drankje, huren de kids een sup of kano.

Terras op de Amstel

Op dit terras van Carré heb je niet alleen uitzicht over de Amstel, je drijft ook op de Amstel! En extra leuk: naast het terrasgedeelte is een klein stadsstrand gecreëerd! Een heerlijke plek om te eten én te spelen.

Stadsstrand PLLEK

De perfecte plek om even uit te waaien op een zonnige dag is bij stadsstrand Pllek! Terwijl de kids lekker in het zand spelen kunnen de ouders genieten van het mooie uitzicht over het IJ. 

Dakplein van NEMO

Wist je dat het hoogste dakplein van Nederland gewoon in Amsterdam ligt? Op het dakplein van NEMO heb je een schitterend uitzicht over Amsterdam. De perfecte plek om van een vers broodje te genieten!

DOK48

DOK48 vind je aan de haven van IJburg. Smul op het zonovergoten terras van een kinderpannenkoek of kindermenu. Kijk ondertussen naar alle mooie boten in de haven. Ook is het leuk om na het eten een rondje door de haven te wandelen!

Hannekes Boom

Bij Hannekes Boom is iedere dag een ander seizoen! Het menu wisselt vaak, maar de gerechten zijn altijd origineel en duurzaam, en dat proef je! Ben je met de boot? Geen probleem, Hanneke heeft een eigen haventje!

I-dock

I-dock is een prachtige plek in het centrum van Amsterdam met eigen haventje én een groot terras met mooi uitzicht. Je kan hier dus ook met de boot komen! De kinderkaart is verantwoord en verrassend lekker. En eens wat anders dan het traditionele kindermenu met patat en pizza. Dat wordt smullen!

Aan de Plas

Bij Aan de Plas kun je genieten van heerlijk eten en drinken op een mooie plek. Dit paviljoen ligt aan het mooie en schone strand van Ouderkerk. Maar wel dichtbij Amsterdam en de Johan Cruijff Arena mét ruime parkeergelegenheid.

Poel's Up

Poel’s Up is een unieke buitenlocatie met fenomenaal uitzicht over de Poel in Amstelveen. Hier kun je heerlijk lunchen en BBQ'en. Extra leuk voor de kinderen: ze hebben ook een drijvend zwembad, dus maak na het eten een mooie duik in het water!

Mis je nog een fijn terrasje waar kinderen ook welkom zijn? Stuur ons een mail naar amsterdam@kidsproof.nl

En op zoek naar restaurants waar je met je kinderen uiteten kan? Hier vind je alle kindvriendelijke restaurants in Amsterdam! Naar de website