19 Tips voor clubjes, workshops en cursussen na school

23 augustus 2020
Weet jij al wat je na schooltijd doet? Lees snel onze tips voor (sport)clubjes, workshops, muzieklessen en meer.....
Een nieuw schooljaar betekent ook de start van een nieuw seizoen van (sport)clubjes en workshops. Weet jij al wat je wilt gaan doen na schooltijd? Wij hebben onze tips hieronder op een rijtje gezet. 

Muziek maken
Wil je iets met muziek maar graag eerst een keer proeven? Vanaf maandag 24 augustus kun je bij Muziekschool Amsterdam een week lang verschillende proeflessen volgen.

Dol op tekenen?
Hou je van tekenen of schilderen? Of boetseren? Kom dan ook naar De Hermitage! Ze hebben té leuke kindercursussen waarin tentoonstellingen & creatieve workshops worden gecombineerd.

Freerunnen
Op zoek naar een coole sport? Freerunning / Parkour bij VROG is naast 'cool' ook goed voor de coördinatie, motorische vaardigheden en het zelfvertrouwen. Er zijn al lessen voor kids > 6 jaar.

Lekker creatief
Het Rijksmuseum biedt dit najaar weer een heel scala aan creatieve cursussen. Leer verschillende druktechnieken of maak een stop-motion. Snuffel snel door het aanbod. Vanaf maandag te boeken!

Theaterschool
Al 30 jaar verzorgt De Amsterdamse Jeugdtheaterschool theaterlessen. Verken het spelen in een korte cursus of duik meteen in het diepe en volg een lange cursus. Proefles op 29 augustus!

Ponyles
Bij Stichting Waveren leer je op een diervriendelijke manier ponyrijden, poetsen, zadelen en nog véééél meer rondom pony's. Ga er een keer kijken en ervaar hoe leuk en fijn de sfeer daar is, vanaf 8 jaar.

Dans & zangschool
Dol op dansen en zingen? Beatzone is een hippe Urban Dans- en Zang- school met een ruim aanbod van verschillende zang- en dansstijlen. Met vestigingen in Zuid en West en voor kids > 3 jaar.

Fitte familie!
Hups pap/mam, of allebei, ga samen aan de bak met de kinderen! Fit Family organiseert bootcamps voor het hele gezin in het Amsterdamse Bos. De activiteiten zijn volledig Coronaproof.

Theater & film 2+
De DAT!school is de jeugdtheater- en filmschool waar je alles leert over verhalen vertellen! Kinderen krijgen les in spel, zang, dans en film. Iedereen, vanaf 2 jaar, kan les nemen bij DAT!

Viool Evelien
Leer viool spelen in groepslessen of neem privéles bij Evelien Graat Vioolles! Je kunt op elk niveau instappen en er zijn concertjes waarbij je kunt laten horen wat je hebt geleerd.

Theaterlessen & creative writing
Kindertoneel Westerpark is een onafhankelijke, kleine organisatie. De hoofddocent werkt in het professionele theater. Theaterlessen in kleine groepen, veel ervaring en groot enthousiasme!

Probeer 11 sporten
I-D-E-A-A-L, bij Monkey Moves kunnen kinderen elk seizoen 11 populaire sporten uitproberen. Met 8 locaties in Amsterdam is er altijd een Monkey Moves bij jou in de buurt en een proefles is gratis te volgen.

Dans voor mini's
Rennen, springen, rollen, kruipen...Lekker bewegen doe je bij Damoves al vanaf 2 jaar! Kleintjes kunnen hier spelenderwijs kennis maken met klassiek ballet, jazz, moderne dans en musical.

Fanwork Musical
Kinderen die gebóren zijn voor het podium, maar óók kids die een duwtje in de rug nodig hebben zijn hélemaal op hun plek bij de geweldige lessen van FanWork Musicals! Volg een gratis proefles.

Griezelfilm maken
In deze workshopserie in het kidskunstlab van OCCII Kinderpret ga je 8 weken aan de slag met het maken van een griezelfilm! Script, special effects, soundtrack. En première op Halloween natuurlijk! Supervet!

Theaterles
Volg theaterles in een echte theaterzaal en word een jonge theatermaker, bij het Plein Theater! De lessen hebben een actueel thema en verschillende spel- en theatervormen. Reserveer een proefles!

Schaatsles 
Nu is het nog warm maar in oktober kan je weer: het ijs op! De Jaap Edenbaan heeft de lesschema's klaar gezet, dus reserveer vast jouw schaatsplekje. Weet je zeker dat jij straks in de buitenlucht kan sporten!

LOI Haarlem
Het ziet er uit en wordt ervaren als een game, maar... het is een type-cursus! Met LOI Kidzz leerden onze kinderen met veel plezier blind en vlot typen. Wij zijn enthousiast! Ook met dyslexie versie.

De kracht van yoga!
Kinderyoga zorgt voor mindfulness, zelfvertrouwen en natuurlijk een krachtig en soepel lichaam. Kan jouw kind wel wat rust en concentratie gebruiken? Schrijf dan in bij de Kinderyogatuin! Ze geeft lessen kinderyoga, tieneryoga, familie- en schoolworkshops. 

Getest: XT luis
Superfijn! Er is een preventieve spray tegen hoofdluis; dat gaat ons een hoop 'kopzorgen' besparen nu school & kinderfeestjes weer beginnen! Ben je tóch net te laat? Er is ook een fijne luizenbehandeling.

Als je nu op pad gaat naar al deze leuke naschoolse activiteiten, zorg dan dat je kinderen Veilig Achterop zitten. Hoe? Lees het hier!


En op onze themapagina 'Clubjes' vind je er nog veeeeel meer fijne naschoolse activiteiten!