Appeltjes, krulstaarten en BACK TO SCHOOL tips

7 september 2023
We zijn weer begonnen! Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent ook een nieuwe start voor de (sport)clubjes! Dé tijd om een leuke hobby voor je kind te ontdekken. Of wil je samen genieten van een nazomeruitje? Hieronder vind je onze tips. Laat je verrassen!

Monkey Moves

Apekoppen opgelet! Binnenkort start er weer een nieuwe lessenreeks bij Monkey Moves. In het unieke beweegprogramma maken kinderen kennis met maar liefst 11 verschillende sporten! Elke week komt de vaste groep samen om te ontdekken.


Theaterschool voor iedereen!

Je fantasie en verbeelding gebruiken? Bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool worden kinderen uitgedaagd door ervaren docenten. Een toneelschool met theater-lessen voor elk niveau, voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Spelplezier staat voorop!


Little Star Fitness

Bij Little Star Fitness kunnen kinderen sporten, cheerleaden, dansen, circus trucs leren en meer. De programma's zijn speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 2-12 jaar en zijn in het Engels. Goed voor de ontwikkeling en enorm gezellig.

Kidskunstlab Theaterbende

Kinderen mogen het podium op bij OCCII Kinderpret! In de 6-weekse workshops leren ze alles over acteren. Hoe verander je in een veertje of een trol. Hoe maak je jezelf onzichtbaar en hoe trap je een scène? De cursus start op 12 september.

Maakplaats 021

In de OBA vind je Maakplaats 021: dé locatie om je creativiteit en digitale vaardigheden te ontplooien. Leer robots bouwen, lasersnijden, coderen en meer. De Maakplaats is meerdere keren per week in diverse OBA vestigingen.

The Little Gym

Baby- en peutergym (0-3 jaar), peuter- en kleutergym (3-6 jaar) en gymnastiek (6-12 jaar) vind je bij The Little Gym. Kracht, soepelheid en coördinatie staan centraal tijdens de lessen. Check de actieve programma's en zie je kind opbloeien.

Teken- en schilderles

Wie gaat er mee naar het atelier? Bij RinTinTin in Amsterdam-Oost leren kinderen met verschillende materialen en technieken hun eigen kunst te maken. Elke les heeft juf Elise weer een nieuwe opdracht voorbereid. Heerlijk creabea!

Science Fiction film maken

Kom samen met de Filmclub van OCCII Kinderpret je meest fantastische idee op het scherm projecteren. Aliens, robots, de toekomst, menselijke mutaties: niets is te gek! De kids bedenken het script en leren over filmtechnieken en special effects!

Muziekles in een band!

Bij A'DAM Music School krijg je muziekles in een band. Dus speelt jouw kind een instrument, rapt of zingt het? Kom mee repeteren onder begeleiding van professionals. Word deel van de band met optreden in de A'DAM Toren!

Muziekinstrumenten huren

Gaat jouw kind van start met een muzikale hobby? Een instrument is vaak een dure investering. Bij Hobbylease kun je er daarom eerst eentje huren. Kies de set naar wens en bewonder hoe muzikale talenten worden geboren.

Telekids Musicalles

Zingen, dansen en acteren. Vindt jouw kind dit helemaal te gek? Geef hem of haar dan snel op voor het nieuwe lesseizoen van Telekids Musicalschool. Liever eerst uitproberen? Kies dan voor een proefles in september.

Ontdek JUMP freerun! | 6+

Bij deze leuke club leren kids op een doordachte en veilige manier wat freerunnen écht is. Meld je aan voor de Open dag op 9 en 10 sept of schrijf je gelijk in voor de lessen. Ook echt te gek om hier een kinderfeestje te vieren!

ISH Academy

Van breaking, house, hiphop of street dance tot gewoon lekker dansen en bewegen: bij ISH Academy ontdekken kinderen hun eigen dansstijl! Er zijn laagdrempelige lessen en verschillende leeftijdsgroepen om in los te gaan.

Kids art club Amsterdam

Speciaal voor kinderen die altijd druk in de weer zijn met knippen, plakken, tekenen en schilderen is er de kids art club! Na schooltijd kunnen ze hier teken- en schilderlessen volgen en meer over kunst leren en maken bij de kunstclub.

(Beter) leren schaatsen

Ideaal voor kinderen die nu al uitkijken naar winterse sporten; de inschrijving voor schaatslessen op de Jaap Eden IJsbaan is geopend! In 20 weken krijgt de schaatstechniek een fijne opknapbeurt en maken kids nieuwe vrienden op het ijs!

Theaterlesssen voor kids

In september start er weer een nieuwe lessenreeks bij het Plein Theater! In 10 weken leren kinderen verschillende technieken en krijgen ze zelfvrouwen om uiteindelijk te stralen op het grote podium. Nieuwsgierig? Volg eerst een proefles!

1:1 Coding & Robotics

De codeer- en roboticaskills van de kids vliegen vooruit tijdens de lessen bij JetLearn. In 1 op 1 begeleiding, in het Engels of Nederlands, werken kinderen op eigen tempo aan projecten. Met keuze uit Minecraft, Roblox, robotica en meer! Ook fijn, je krijgt korting als je via Kidsproof komt.

Yogalessen

Relaxte zomer gehad? Hou dat 'zen'- gevoel vast en reserveer een plekje bij de Kinderyogatuin! Gespecialiseerd in kinderyoga, tieneryoga én familieyoga. Versterkt concentratie, zelfvertrouwen en houdt het lichaam krachtig en flexibel.

NAZOMER UITJES


Laarsjes aan & plukken maar

Van 9 september t/m 29 oktober kun je heerlijke biologische appels en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst! Ook zijn er gezellige plukmarkten, ponyritjes, workshops, schmink, speeltuin en nog veel meer. Leuk dagje uit!

3x Quest Junior voor € 15

Wat geef je een nieuwsgierig kind cadeau? Wij weten het wel! Namelijk elke week 44 pagina’s vol antwoorden op hun steengoeie vragen, waarop je zelf vaak ook geen antwoord hebt. In begrijpelijke taal en vol humor, mooie foto’s en strips. Top cadeau voor kids van 7-12.

Doe mee met de Dam tot Dam

Ren mee met de Mini Dam tot Damloop op 17 september. Voor Kids van 4 t/m 13 jaar is er zowel in Zaandam als Amsterdam-Noord een run. Ook zijn er allemaal leuke kidsactiviteiten. Inschrijven kan t/m 14 september.

Instrumenten Uitprobeerdag

Piano, gitaar, viool, harp of saxofoon, wat zijn er veel instrumenten! Daarom kunnen kinderen bij Muziekschool Amsterdam tijdens korte lessen ontdekken wat bij hen past. Op 17 september staan de instrumenten klaar om te worden getest.

Open Monumentendag

50 monumenten die normaal gesloten zijn voor publiek openen op 10 september gratis hun deuren! Ontdek de stad en laat je verrassen door bijzondere verhalen, films,muziek en meer. Op veel locaties wordt er iets speciaals georganiseerd.

Krulstaarten kieken

Op zaterdag 9 sept. kun je krulstaarten kieken tijdens het Weekend van het Varken. Heel bijzonder, want slechs 1% van de varkens heeft er een! Doe mee met de quiz, maak een kleurplaat en ontdek alles over deze slimme schatjes. Bekijk welke boeren mee doen. Naar de website