• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zwemmen in natuurwater in Amsterdam: onze tips

17 juni 2024

Hoe tof dat je in Amsterdam woont en er allemaal geweldige plekjes zijn waar je er gewoon in kan plonsen! Hier onze tips voor zwemmen in natuurwater.

Speeleilanden Amsterdamse Bos

Hoe tof dat je in Amsterdam woont en er allemaal geweldige plekjes zijn waar je er gewoon in kan plonsen! En dat helemaal gratis!

Ken je deze plekjes al?

Marineterrein
Ssst, nog best onontdekt! Ter hoogte van restaurant Homeland vind je een lommerrijk grasveld waar je vanaf de steigers zo met een bommetje het IJ in plonst. En dat met uitzicht op het VOC schip De Amsterdam. Hoe bijzonder is dat.

Stadsstrand Diemerpark
Een klein en overzichtelijk strand, ideaal voor ouders met jonge kinderen. Het park is twee keer zo groot als het Vondelpark en heeft een kilometerslang netwerk van fiets- en wandelroutes. De kwaliteit en veiligheid van het water wordt regelmatig en goed gecontroleerd.

Stadsstrand de Hoge Dijk
Ten zuiden van Amsterdam, net boven Abcoude, ligt Stadsstrand de Hoge Dijk. Naast een strand met een afgebakend zwemdeel, is er ook een ondiepe speelvijver.


‘t Twiske
Ietsje ten noorden van Amsterdam vind je het Twiske. Dit natuur- en recreatiegebied heeft verschillende drukke en minder drukke strandjes. Het water wordt regelmatig gecheckt op blauwalg!

De Amstel
Op verschillende plekken langs de Amstel is het goed toeven en kun je zo het water in. Wij zitten graag bij Waternet op het gras. Kunnen de jongens meteen een potje voetballen.Stadsstrand Sloterplas
In stadsdeel Nieuw West ligt de Sloterplas met zijn diverse strandjes. Aan de noordkant van de plas ligt het Sloterplas Strand, aan de zuidwest kant kun je via trappen zo het water in wandelen.

Gaasperplas
Spelen en zwemmen en nog meer spelen. De Gaasperplas is een wahalla voor kinderen. Er zijn speeltoestellen, een keiensloot, kabelbaan en een sluisjecomplex waarmee je watervalletjes maakt. Hoe leuk is dat!
De nieuwe Meer
Zowel aan de noord oever als aan de westoever (Oeverlanden) zijn er strandjes. Naast zwemmen en zonnen kunnen de kids hier ook uren spelen met de (water)speeltoestellen. Wie weet kom je de Schotse hooglanders tegen! Die lopen hier vrij rond.
Speeleilanden Amsterdamse Bos
Mijn kinderen kunnen zich hier uren vermaken. Over de loopbrug, springend van paal naar paal, hangend aan touwen, met het pondje en als je dan je evenwicht verliest, ja dan lig je in het water. Maar hoe erg is dat? -->> naar Speeleilanden

De Bogortuin
Deze tuin op Java eiland is een plek bij uitstek voor zonnebaden. Krijg je het te warm, neem dan vanaf de steiger een heerlijke duik in het IJ.

Durgerdammerdijk
Als een lint slingert het pittoreske dorpje Durgerdam zich door Amsterdam Noord. Overal steigers waarvanaf je heerlijk in het water kunt springen. Met in de verte de skyline van onze mooie stad -->> meer info
    
Ouderkerkerplas
Waterplezier voor jong en oud. Het groenstrand is geschikt voor de wat grotere kinderen. Zin in een ijsje, wat drinken of een patatje: er staat ‘s zomers een snackcar. Het zandstrand met begrensde zwemplek van max 1.40 diep is leuk voor de kleinere kids. Zin in dat echte kampeergevoel? Overdag mag je je tent opzetten. Have fun.
      

Ben benieuwd waar jullie gaan zwemmen. Mis je nog een plekje, laat het ons weten.

Veel plezier,

Dies & Liesbeth

!! In de zomer kan er in natuurwater blauwalg voor komen. Van zwemmen in water waar blauwalg in voorkomt, kun je ziek worden. Houd in de gaten als er gewaarschuwd wordt voor blauwalg. 
!! Een aantal van bovenstaande tips zijn geen officiele zwemplekken. Hier wordt niet gecontroleerd op obstakels onder water en is geen toezicht!

Op zoek naar nog meer zwemplekjes in en om Amsterdam? Klik door op de button.

Naar de website