10 buiten kleuter- en peuterbadjes in Amsterdam

5 mei 2021
Wat is er bij warm weer nou fijner dan lekker spetteren in het water? Amsterdam kent een tal aan (gratis toegankelijke!) kleuter- en peuterbadjes waar je kleintje veilig kan spelen. Ze zitten soms goed verstopt, daarom hebben we er een aantal pierenbadjes op een rijtje gezet!
Het Amsterdamse Bos

1. Cremerpleinbadje

Op het Cremerplein in Oud-West vind je dit peuterbadje. Als de temperatuur boven de 20 graden stijgt, dan wordt het peuterbadje gevuld met water. Ook wel fijn: het badje wordt elke dag schoongemaakt.

2. Kinderbadje Vondelpark

Middenin het Vondelpark vind je dit populaire kinderbadje. Het ondiepe badje is in de lente en zomer gevuld met water en er is toezicht. Naast de waterspeeltuin zijn ook wat klimtoestellen en een zandbak aanwezig. Een heerlijke en ideale plek voor een geslaagde zomerdag!

3. Peuterbadje Gibraltarbad

In het stadsdeel Bos en Lommer ligt een prachtig peuterbadje verborgen... Kom jij ook spetteren in het Gibraltarbadje? Het is misschien even zoeken, maar een heus paradijs als je het hebt gevonden! Het badje wordt goed onderhouden door de Gemeente Amsterdam, en is dus zeker de moeite waard.

4. Peuterbadje Noorderpark

Dol op water, maar heb je geen eigen badje in de tuin? Kom dan met warm weer lekker afkoelen in het peuterbadje in het Noorderpark! Meestal is er toezicht aanwezig. Ook kun je in het Noorderpark spelen op de speeltoestellen en wat lekkers halen bij de kiosk.
 

5. Pierenbadje Eendrachtspark

Het Eendrachtspark in Nieuw-West is een avontuurlijk stadspark waar je je de hele middag kan vermaken! In het 'Jungle park' kun je van alles beleven. Als het zonnetje schijnt dan kan je even afkoelen in het pierenbadje!


6. Pierenbadje Oosterpark

Ook het Oosterpark heeft een pierenbadje. Hier kun je je een dagje vermaken met spetteren, plonzen en spelen in het water. Om het pierenbadje ligt veel gras. Ben je dus even uitgebadderd, dan kun je klimmen, glijden of een potje voetbal spelen! 

7. Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos vind je niet één, maar twee peuterbadjes! Hier kan je je een hele dag vermaken, er staat namelijk ook een kiosk voor versnaperingen, er staan picknickbanken en er is een openbare toiletvoorziening (incl. babycare!).

8. Peuterbadje Bellamyplein

Een ander pareltje vind je op het Bellamyplein in Oud West. Zelfs ouders in de buurt wisten niet van het bestaan van dit leuke badje! Een heerlijk badje voor kleuters en peuters om in de zomer af te koelen. 

9. Creatief pierenbadje in het Gerbrandypark

Dit is ook zo'n leuk pierenbadje! Dit pierenbadje is namelijk omringd door vrolijke kunst, geïnspireerd door de kinderen uit de buurt. Kom lekker spelen en afkoelen onder de fontein!

10. Speelsloot bij De Hoge Dijk

In Recreatiegebied De Hoge Dijk vind je de Speelsloot, een ondiepe waterplek voor de allerkleinsten. Terwijl grote broer of zus op het strand speelt, kun jij hier spelen met een visnetje of een ander waterspeeltje. Er is geen toezicht op het water, dus ouders moeten goed opletten!

11. Pierenbadje in het Beatrixpark 

Met zonnig weer wordt dit bewaakte pierenbadje gevuld met heerlijk water. Naast het bad staat een bronzen beeldengroep met onder andere een zeemeermin met een schelp waar water uitkomt. Na het spetteren kun je nog even spelen in de kinderspeelplaats met grote zandbak.

12. Spetteren in Noord

Dit grote pierenbad vind je bij het Plejadenplein. Naast het pierenbad ligt een grote grasweide met bomen. Hier kun je heerlijk uitrusten na een tijd spetteren en plonzen in het water!