Alle sprankelende familie uitjes in Amsterdam in de Kerstvakantie!

12 december 2023

Hoera kerstvakantie! Overal lampjes en kerstbomen en heerlijk die vrije dagen! Lekker samen zijn, leuke dingen doen met je familie en vrienden Hieronder vind je allerlei leuke tips om er op uit te gaan. We wensen iedereen fijne feestdagen en een heel mooi 2024!

Voorstellingen & Concerten


De theorie van alles | 8+

In deze spoken word-opera volg je de magisch-filosofische zoektocht van de 11-jarige Nia naar meer tijd. De wereld van kunst, wetenschap, opera en dans komen samen! In de kerstvakantie bij Nationale Opera & Ballet.

Naar het theater

Vier de kerstvakantie met je hele familie in Theater De Krakeling! Met een avontuurlijk verhaal over een moedig meisje in 'Pech', een ondeugend konijn in 'Gezocht Konijn' en de 'Grote Gele Graafmachine' vol met krachtpatsers.

Indrukwekkend: Acqua Alta

Het Zaantheater bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een unieke ervaring en voorstelling! Het 3D project Acqua Alta bestaat uit een voorstelling, een digitaal pop-up boek en een VR-beleving. Een visueel spektakel voor jong en oud!

1000+1 nacht | 8+

Laat je betoveren door de kracht van verhalen in dit moderne sprookje over moed en verbeelding. Van 25 t/m 30 december bewonder je deze liefdevolle voorstelling bij ITA. Met leuke activiteiten in de foyer. Wij vonden het fantastisch!

Kerst in Bijlmer Parktheater

Een toffe voorstelling over wie de leider is in 'De bAAs' en antwoord op de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen in 'Anders is een hele normale Zweedse voornaam'. Kijk deze vakantie je ogen uit in het Bijlmer Parktheater!

Gullivers Reizen | 8+

Gul gaat een nieuwe uitdaging aan: de wereld over zeilen! Tijdens het avontuur ontmoet ze bizarre mini-mensjes en gekke reuzen. Bij thuiskomst lijkt alles anders... Beleef magisch muziektheater in de Meervaart op 7 januari!

Prachtig kinderconcert | 8+

Op 7 januari staat niemand minder dan Hannes Minnaar in Muziekgebouw aan 't IJ. Al jaren blaast hij de grootste pianoliefhebbers van hun stoel en nu zijn jullie aan de beurt. Open je Oren en luister naar prachtige klassieke klanken!

Winnie de Poeh de Musical

De wereldberoemde beer komt op 30 dec naar Schouwburg Amstelveen. Poeh en zijn vriendjes beleven dolle avonturen in hun zoektocht naar honing. Geniet van levensgrote poppen en wereldberoemde Disney-liedjes in het theater!

Mozaïek Kids Winterfestival

In Podium Mozaïek zijn ze dol op theater én kinderen. Daarom is er deze vakantie een heus festival voor ze. Met bijzondere voorstellingen, mooie films en gratis workshops en activiteiten. En niet te vergeten de silent disco, superleuk!


Musea met een familie-programma


Vakantie in het Van Gogh

Tijdens de familiedagen is er in het Van Gogh Museum een hoop te doen voor gezinnen. Met familieyoga, een schilder- en tekenworkshop en speurtochten! Boek snel, want tickets voor het museum zijn altijd snel uitverkocht! Gratis voor kids t/m 17 jaar.

Kerstvakantie bij Move

De kids kunnen deze kerstvakantie weer aan de slag bij Move Amsterdam. Op het programma staan de workshops: knutselen met AI en 3D techniek, de kids DJ workshop en peperkoekhuisje maken. En vergeet ook de tentoonstellingen niet!

Megakunst & toffe workshops

Wat zijn ze tof deze wall drawings van Sol LeWitt! Zo indrukwekkend en lekker vrolijk. Met een kids Playground. En in de kerstvakantie leuke tekenworkshops. Hou je van bakken? In het Joods Museum junior kun je de keuken in. Leuke combi!

Kerstvakantie met Disney

De vakantie in het Rijksmuseum wordt magisch! Volg de Disney Tekenroute vol met challenges, sluit aan bij een van de gratis teken- en schilder workshops of ga mee met een (theatrale) rondleiding! Kom ook naar deze magische wereld.

Vakantie in 't Wereldmuseum

Lampjes, kleur en creativiteit staan deze vakantie centraal bij het Wereldmuseum Amsterdam! Want tijdens de kerst-vakantie kun je iedere dag je eigen lantaarn maken. En in de feestwinkel leer je over feesten in andere landen. Tof!

Onderzoek 't zelf

In de kerstvakantie kunnen kinderen zelf aan de slag als onderzoeker in Allard Pierson! Na een bezoek aan de tentoonstelling Van Nijl tot Amstel gaan ze met spelkaarten op ontdekkingstocht. En er is meer te doen voor kids!

Maritieme kerstvakantie

In Het Scheepvaartmuseum is bijna te veel te doen om op te noemen. Een pop-up bioscoop, een Green Screen voor een familiefoto, een boodschappenroute, een VOC-schip en je kunt een thaumatroop maken! In samenwerking met Cinekid.

Winterdagen met Sammie

Vier je kerstvakantie van 23 december t/m 7 jan 2024 in Huis Willet-Holthuysen met hondje Sammie. Wandel samen door alle prachtige kamers en ontdek de bijzondere verhalen van dit eeuwenoude pand. En warme chocolademelk toe!

Kunstworkshops met Kerst

Papier-maché, schilderen en texiel; het komt allemaal voorbij in de workshops in het Amsterdam Museum. Tijdens de kerstvakantie gaan de makers van het ELJA Kindermuseumlab aan de slag met de kids. Check de agenda en schrijf je in!

Het Koninklijk Paleis is Open!

Deze kerstvakantie is de koning niet in zijn paleis, dus mogen jullie er een kijkje komen nemen! Er is van alles te beleven. Ontdek dit bijzondere gebouw met een audiotour en speurtocht voor kinderen. Gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Kerststallen-speurtocht

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder heeft 20 prachtige kerstgroepen in het oude grachtenhuis gezet. En een spiksplinter nieuwe kerstspeurtocht voor kinderen. Kun je nóg meer ontdekken! Kom ook genieten van de kerstsfeer

Hannie en haar koffer

Beleef een indrukwekkende dag in 't Verzetsmuseum Junior. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren jullie over de oorlogstijd. Extra: Hannie vertelt deze vakantie 2 keer over de oorlog met een koffer vol spullen. Kom je luisteren?

Winter in Museum JAN

Naast de bijzondere tentoonstellingen zijn er deze vakantie ook workshops voor kids en families in Museum JAN. Maak sieraden voor de kerstboom of voor jezelf. Of teken samen met een echte kunstenaar jouw droomfeesthuis!

Kerst in het Muizenhuis

In de kerstvakantie is Het Muizenhuis Mini Museum helemaal in kerstthema! Bekijk de decors van de bekende boekenreeks en bewonder hoe de muizen kerst vieren. Op de 1e verdieping kun je al je vragen over de muizen kwijt!

Kerstvakantie in Eye

Tijdens de feestdagen beleef je in Eye elke dag film- en maakplezier voor het hele gezin. Voor de kleintjes is er Cinemini, voor de grotere kids Filmmagie. Ontdek de interactieve tentoonstelling of maak je eigen toffe stop-motion animatie!

Verras je kinderen

In het Moco Museum ervaar je kunst die nergens anders te zien is! Bijvoorbeeld van kunstenaars Banksy, Andy Warhol en Studio Irma. Maar ook stoelen gemaakt van knuffels en digitale kunst. Leuk toch? Camera klaar en schieten maar!

Kerst in Rembrandthuis

Het hondje van Rembrandt, Kwast, is deze vakantie je rondleider in het Rembrandthuis! Samen komen jullie langs bijzondere plekken waar de kids ook zelf aan de slag mogen. Bijvoorbeeld met etsen, schilderen of verf maken.

H'ART Museum winterfeest

In deze eerste editie Winterfeest in het H'ART Museum is de entree gratis t/m 17 jaar! Bezoek de tentoonstelling over Julius Caesar en het knutselcafé. Of doe mee met de kleurwedstrijd of een van de familie ateliers. Ook gratis deze keer!

Chatten met Mona Lisa

De ‘Da Vinci: Genius’ experience is deze kerstvakantie te zien in Amsterdam! Stap in een wereld met de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape. Hier ontdek je de revolutionaire ideeën van Da Vinci!

Winterhuisje maken

Ga je mee op zoek in het Zaans Museum? Knapperend haardvuurtje? Check! Zaanse klok? Check! En als je alles verzameld hebt, lekker knutselen aan je winterhuisje. Zo'n fijn familie-uitje. PS Vergeet de Verkade Experience niet!

Kerstvakantie workshops

Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops in de vakantie! Kom metselen, portrettekenen, linosnijden of een tegel maken, er is voor ieder wat wils. Leuk voor kids van 6 t/m 12 jaar!


Actieve uitjes in de kerstvakantie

MINIVROG | 2 - 6 jaar

Heb je een stuiterballetje thuis? Kom dan trampo springen bij MINIVROG. Op een toffe locatie, midden in Amsterdam, is er een speciaal uurtje voor de kleinere kids. Lekker spelen en springen met je ukkie. Goed voor balans en motoriek!

Bowlen, lasergamen, minigolf

Bij deze all-in hypermoderne plek naast het station moet je zijn geweest! Je kunt hier bowlen, lasergamen en Glow in the dark Minigolfen. Ga met de hele familie los bij Aloha. Een actief vakantie-uitje, extra leuk met extra Kidsproof korting!

Kerstvakantie in de OBA

Kinderen kunnen weer terecht bij allerlei vestigingen van de OBA voor te gekke activiteiten. Laat ze heerlijk luisteren naar verhalen, genieten van theater, kijken, ontwerpen en lezen. En de meeste belevenissen zijn helemaal gratis!

ALF: huur je eigen sloep

Het Amsterdam Light Festival is helemaal prachtig vanaf het water! Met een sloep van Mokum Bootverhuur kun je zelf over de grachten varen en je eigen route bepalen. Kijk je ogen uit bij het thema: LOADING…Revealing Art, AI and Tech.

Hortus by night

Trek je dikke trui aan en ontdek 's avonds de botanische tuin. Bij De Hortus heerst een knusse wintersfeer met glinsterende en kleurrijke lichtjes in de tuin. Warm lekker op bij het kampvuur op het terras of maak een heerlijke avondwandeling.

Circus Zanzara

Van 15 dec t/m 7 jan zetten de Kolonel, zijn klunzige sergeant, de muzikanten en acrobaten het Westergasterrein op z'n kop. Hét recept voor een (acrobatisch) saloongevecht! Maak je klaar voor een mix tussen circus, theater en live muziek!

Winter Village Amstelveen

Tijdens Winter Village is Stadshart Amstelveen omgetoverd tot een winters dorp met een schaatsbaan en een gezellige winterbar. Je kunt heerlijk schaatsen, meedoen aan discoschaatsen of schaatslessen volgen!

Winter in ARTIS

Kom samen met de hele familie ARTIS ontdekken. Elke dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden: van een winter-speurtocht in het ARTIS-Park tot een knutselworkshop in Micropia of een familiespel in Groote Museum.

Nieuw: de BOS-app

Kom deze vakantie dichter bij de natuur in het Amsterdamse Bos! In de nieuwe BOS-app vind je nu de te gekke familie-winterwandeling. Download deze of een van de andere seizoenswandelingen. Mooie verhalen en toffe routes! In de App Store en Playstore.

NDSM-winter-kinderatelier

De speciale wintereditie van het NDSM kinderatelier sluit aan op de net geopende expo. Je gaat nadenken en tekenen, plakken, knippen en timmeren aan je eigen monument. In de PickUp club op 3 januari, dus meld je snel aan!

Nieuwe familie VR-ervaring

Bij The Park Experience verandert je uitje in een vervloekte missie in het oude Egypte. Volg de weg naar de piramide en red de professor. Dit VR avontuur is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Een heel tof gezinsuitje in de kerstvakantie!

De hoogte in!

Leuk en lekker actief binnen-uitje in de vakantie! Beleef met het hele gezin een tof klimavontuur bij klimcentrum Mountain Network. Klauter zo hoog als je kan - of durft! Wist je dat je er ook een kinderfeestje kan vieren?

Kerstvakantie workshops

Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops in de vakantie! Kom metselen, portrettekenen, linosnijden of een tegel maken, er is voor ieder wat wils. Leuk voor kids van 6 t/m 12 jaar!

Schaatsen in de vakantie

De kerstvakantie is dé vakantie om de schaatstechniek te optimaliseren! Stap de Jaap Eden IJsbaan op en glijd erop los. Tijdens een vakantiecursus krijg je 2 uur per dag les in groepen van gelijk niveau. Een heerlijk actieve vakantie-invulling!

Kerst op Gelderlandplein

Gelderlandplein is weer helemaal in de kerstsfeer. Op verschillende dagen kun je met de Kerstman op de foto. En wat dacht je van de prachtige kerstparade? Oh en vergeet de schaatsbaan niet. In de vakantie extra lang open!


KERST vakantiekampen


Sportkampen en sportdagen

Lekker buiten sporten in de vakantie? Sport4Kidz organiseert weer 2 kampen voor kids van 6 t/m 12 jaar. Tof met onder andere levend stratego, vuur maken, balsporten en meer. Ook de vuurkorven staan klaar om lekker op te warmen. Te boeken voor 1 of meer dagen.

Creëer je eigen game

Voor alle jonge game-ontwikkelaars: Duik in de wereld van Minecraft, Roblox en Lego en verander van gamespeler in gameschepper. Leer de kunst van het coderen en ga een virtueel avontuur aan tijdens dit kamp van Logiscool.

Voor alle kerstvakantie-uitjes, klik door op de roze button Naar de website