23x Uitjes in Amsterdam die mogen in de Kerstvakantie!

7 december 2020

Wij zagen er best een beetje tegenop, 2 weken kerstvakantie. Enkele weken geleden leek het erop dat het een hele saaie vakantie zou worden. Maar ons geluk kan niet op! Afgelopen weken stroomde onze mailbox vol met te gekke activiteiten voor de kerstvakantie die WEL mogen! Wij hebben al eea gereserveerd!

Over ridders & draken!
Welkom bij de Ridders! Deze kersverse familietentoonstelling in de Hermitage Amsterdam is echt zó tof! Met een fantastische Drakentocht voor kinderen. Kom jij los uit de ban van de ridders?

Midwinter Mokum
Het wordt een feestje tijdens Midwinter Mokum in de OBA deze vakantie! Doe mee met TikToktalk, workshops, kom knutselen of bezoek de voorstelling De Klokkenluider van de Notre Dame! Er is een heel vol programma!

Kerst in het Rijksmuseum
Wild kijken met een tas, workshop etsen, familie rondleiding, geheimen ontrafelen, winterlandschap schilderen, zelfportret maken, op expeditie of wereldreis....dat wordt nog lastig kiezen in de vakantie in Het Rijksmuseum!

O,o, Waterlooplein!
Weten wat er gevonden is op de plek waar de burgemeester nu zit? Hoe het Waterlooplein vroeger was? In het JHM struin je nu door 't verleden van dit plein. En maak je je eigen marktkraampje!

Kom vliegen over Nederland
Maak een waanzinnige 5D vliegreis bij THIS IS HOLLAND en bewonder vele must-sees! Door wind, nevel - en geur-effecten is het een magische belevenis voor iedereen. Dit vergeet je nooit meer! Met leuke familiedeal.

Bezoek het Winterkasteel
De lichtjes branden, de feesttafel is mooi gedekt, luister naar de winterse audiotour of verhalen. Er is theater, muziek en er zijn workshops voor jong en oud. Ontdek deze vakantie het Muiderslot.

Kerstvakantiekampen
3 in 1 kerstkamp
Lekker spelen, dansen, ontdekken, creatief zijn en meer ga je doen in dit kamp van My Little van Gogh, Mini Professors & Toddler Sense. Zowel NL als Engels sprekend! Voor kids van 4 t/m 7 jaar.

Tof & Actief kamp
Zowel in de eerste als tweede week van de vakantie organiseert Up Events een super tof kamp. Met activiteiten als bubbelbal, graffiti, lasergamen en meer!

Sportdagen
Dat binnenzitten ook beu? Kom dan in de vakantie naar de sportdagen van Sport4kidz! Bubbelballen, apenkooien, GPS tochten, vuur maken. Je kunt een of meerdere dagen terecht!

Apeleuk kerstkamp
Voor alle leuke energie- bommetjes organiseert Monkey Moves deze vakantie een apeleuk sportkamp. Kom diverse sporten proberen en vriendjes maken! 4+

LEGO 2.0 voor 7+
Een robot, reuzenrad of zelfs een heel pretpark van LEGO... waarin alles nog beweegt ook! In een Bouwgabbers kerstkamp leer je niet alleen bouwen maar ook programmeren!

Nog meer kerstuitjes
Unieke workshops
Ben je dol op muziek maken? Ook met aparte instrumenten? Doe dan mee met een SoundLAB workshop (7+) in het Muziekgebouw. Er zijn er wel 7 deze vakantie!

Word popmuzikant
Word op 30 december bij Muziekschool Amsterdam een echte popmuzikant tijdens de Bootcamp Beats & Band. Maak toffe beats op een laptop en ga los op je favoriete instrument!8+

Net als Vincent
Ergens in een van de zalen staat een tekenkar. Daar krijg je allemaal te gekke opdrachten. Of volg deze vakantie een workshop of rondleiding in het Van Gogh Museum. Gratis t/m 17 jaar.

Té grappig theater
Muziek uit de magnetron en 2 figuren die de boel op stelten zetten. En Oscar wil ze weg.. Nietsnut! is een heerlijke ode aan onzin, de hele kerstvakantie te zien in het Plein Theater. 6+

The Art of the brick
1 Miljoen LEGO®-stenen zijn verwerkt in Sawaya' The Art of the Brick! 100 coole kunstwerken van LEGO, dat wil ieder kind toch zien? En iedere ouder eigenlijk ook! Boek snel.

Groene Meisje 6+
Perry is allergisch voor buiten én kinderen. Hij heeft digitale zon en zuurstof uit apparaten. Tot Het Groene Meisje langs komt... Familievoorstelling vol muziek en plant! In CC Amstel.

Goud! 4+
Wij hebben al kaartjes voor dit aanstekelijke muziek-theater over een vis die wensen vervult. Naar een sprookje van GRIMM. Deze vakantie bij Nationale Opera & Ballet!

Workshop bij JAN
Aap met een kabouter-muts, neushoorn met een speen... Hans Kanters schildert magische wezens. Op 23 dec. kun je zelf een magisch masker maken in Museum JAN!

Muppets met kerst
Heerlijk met je muppets lachen in de bios bij de kinderklassieker Muppets Christmas Carol. Dat kan iedere zondag in december bij Kriterion. Zo'n lieve film en echt effe kerst.

2turvenhoog
Kersteditie: speciaal festival voor de jongsten. Unieke kans om samen met je baby, peuter of kleuter te genieten van theater, dans, muziek & beeldende kunst in Almere. Van 19 t/m 23 dec

Je eigen kerstbal
Een ritje naar de Pluktuin Amstelveen is ook nú leuk! Scoor er je local kerstboom, creëer je persoonlijke kerstbal of kerststukje. Buiten dus helemaal coronaproof.

Toveren met licht
Lichtjes, lantaarns, donker, spannend! Op 30 dec. ontdek je fabelachtige wezens in de toverlantaarn bij Fly me to the Moon in OCCII. Een magische voorstelling voor 3+.

Fijne vakantie