• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9x Speelplekken met warme choco!

8 november 2023
Het is weer de tijd van het jaar om binnen lekker op te warmen! En dan kan een warme chocolademelk met slagroom natuurlijk niet ontbreken. Nóg lekkerder na een middag buiten te hebben gespeeld of er met het gezin opuit te zijn getrokken. Hieronder vind je onze favoriete plekjes voor deze warme lekkernij!

1. Het Groot Melkhuis

In het Vondelpark in Amsterdam vind je Het Groot Melkhuis: een authentieke zelfservice met een grote speeltuin en terras aan het water! Ontdek de glijbaan en zandbak of de elektrische speeltjes. Na het spelen lekker opwarmen? In het Grand Café brandt in de winter de hele dag de open haard.

2. Stadsstrand Pllek

Pllek houdt van groenten, dieren, mensen en het milieu! Om die reden is het menu veelal biologisch en plantaardig. Op de menukaart staat onder andere een koude en warme variant van Tony’s Chocolademelk! Het hele jaar vind je bij Pllek films, workshops en te gekke kinderactiviteiten!

3. Café Jaap

Café Jaap is het restaurant van de Jaap Eden ijsbaan. De schaatsbaan is open en kinderen kunnen schaatsen, meedoen aan lessen en de clinics. Na de actieve bezigheid kun je hier in de wintermaanden genieten van een heerlijke warme chocomel!

4.  Pof Amsterdam

Zin om wat bijzonders te proeven? Dan is Pof Amsterdam in Noord de place to be! Dit unieke restaurant serveert alleen gerechten met lokale ingrediënten. Ze hebben hier dan ook geen gewone chocomel, maar wel warme anijsmelk en natuurlijk warme poffertjes! Pof ligt aan Natuurspeeltuin Noord Oogst waar de kids heerlijk kunnen ravotten.

5. House of Bird

Jummie! Bij House of Bird serveren ze warme chocolademelk met marshmallows! Heerlijk om even mee op te warmen na een wandeling in het Diemerbos. En wist je dat je hier ook de birdroute kunt lopen, een speurtocht kunt doen of het blotevoetenpad kunt wandelen?6. De VerbroederIJ

De VerbroederIJ organiseert van alles zodat buurtbewoners elkaar tegenkomen. Kinderen kunnen meehelpen in de moestuin, meedoen aan de bingo of de varkentjes Barry en Rosita bewonderen in het BiggenverblIJf. Op het terras is er genoeg plek om bij te komen met een warme choco!


7. Dignita in de Hoftuin

Dit prachtige café-restaurant bevindt zich in het idyllische groen van de Hoftuin in het Centrum van Amsterdam. Op de menukaart vind je van alles voor een heerlijke brunch, drankjes, snacks, taartjes en natuurlijk warme chocomel! Binnen is een aparte speelhoek voor kinderen en er is voldoende ruimte om veilig buiten te spelen.

8. Hotel Buiten

Hotel Buiten vind je op een mooie locatie, namelijk op een schiereiland aan de Sloterplas. Het restaurant is dan ook aan drie kanten omringd met water en je hebt prachtig uitzicht over de Sloterplas, strand en park. Neem lekker plaats in de hangmat of speel samen één van de vele spelletjes. Extra leuk onder het genot van warme chocolademelk.

9. Rondje Ouderkerkerplas met chocolademelk (4,5 km)

Ga samen op pad rondom de Ouderkerkerplas. De wandeling gaat onder andere over kleine slingerpaadjes en loopvlonders over het water. Zeker de moeite waard om na of tijdens de wandeling een kop warme chocomelk met een brownie te halen bij Aan de Plas!

Of wil je zelf een keer chocolademelk maken? We verzamelden 13x originele chocolademelk ideeën voor je!

Veel plezier!

Voor meer restaurants waar je welkom bent met kids klik op de roze button.

Naar de website