16x Musea met een tof kerstvakantie familie programma

20 december 2022
Maar liefst 16 musea in en om Amsterdam bieden in de kerstvakantie een super leuk, actief en speciaal programma aan voor kinderen en families! Een hartstikke leuk gezinsuitje voor de hele familie.

Musea met te gekke familie programma's

Gave workshops bij Move

F1 racen, LEGO bouwen, game programmeren, proefjes met Mad Science of drone vliegen; Move Amsterdam heeft weer een té gek programma bedacht deze vakantie!

Laatste kans Cadeau, Hoezo?

Stap in een megagroot cadeau, vouw een Furoshiki, maak een kerstpiñata of Lucky star. Deze vakantie laatste mogelijkheid om Cadeau, Hoezo? te bezoeken in het Tropenmuseum. Zo'n toffe expo, te zien tot en met 15 januari.

Knusse kerstvakantie

Zo prachtig daar in de winter! Knutsel tijdens je bezoek aan het Zaans Museum een leuk winterhuisje met spulletjes die je verzamelt in het museum. Samen met je familie speuren en aan de slag!

Beestenboel in Rijksmuseum

Voor een beestachtig leuk programma moet je met kerst in het Rijksmuseum zijn! Er zijn creatieve workshops, spannende speurtochten en ontdek alles over coole insecten in het insecten-lab!

Tijdelijk: Jimmy Nelson!

Wegens succes is Jimmy Nelson weer even terug in Fabrique des Lumières! Zijn indrukwekkende foto's zie je in deze expositie in levensgrote proporties gecombineerd met animatie en muziek.

Pop up bios, portret en meer

Maak een lollig familieportret in de Green Screen, teken een mini animatiefilm en kom de film Lampje bekijken in de pop-up bios. Betoverende extra's bij Het Scheepvaartmuseum deze vakantie!

Leuke workshops en VR

Tijdens de kerstvakantie zijn er mega veel leuke dingen te doen in het Joods Museum junior! Maak je eigen dreidl met gips, bak een gemberbolus, bekijk de VR-experience en versier kaarsen.

Winterkasteel Muiderslot

Bezoek deze vakantie het Muiderslot en bouw mee aan het grootste LEGO© Winterkasteel van NL, luister naar de kerstverhalen, doe mee met de wandeling en de extra activiteiten. Alle dagen open!

Verzetsmuseum is weer open!

Het Verzetsmuseum Junior is sinds 2 december weer open. De volwassen versie is vernieuwd en geschikt voor wat oudere kinderen. Junior blijft fascinerend om samen te bezoeken en beleven.

Eye kerstactiviteiten

Cinemini voor kleintjes, workshop filmen zonder camera (7+), première van Lampje, films voor diverse leeftijden, dag van de korte film...Eye heeft weer een super leuk vakantieprogramma.

Film Catcher

In Eye is de nieuwe interactieve film-installatie Film Catcher te bewonderen. Ontdek hoe mooi film kan zijn. Met rood, dansen of close-up, tover je steeds andere beeldcollecties tevoorschijn! Gratis t/m 23 december.

Vier Chanoeka (6+)

Om het lichtfeest Chanoeka te vieren zijn er extra activiteiten in het Joods Museum junior. Zo is er een leuke workshop waar je een kandelaar maakt en een waar je latkes bakt. Doe je mee?

Ontdek Kerst op Solder

Ontdek met de hele familie Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en bekijk dit monument in kerstsferen. Leer alles over het kerstfeest en de hoofdrolspelers van het kerstverhaal. Wandel je mee?

Sammie vertelt....

Deze kerstvakantie kun je in Museum Willet-Holthuysen ontdekken welke mensen en dieren er allemaal vroeger rondliepen. Sammie, een vrolijk en lief hondje vertelt je alles. Ook leuk voor volwassenen!

Winterwonderland Youseum

Bij Youseum zijn meerdere ruimtes en experiences omgetoverd tot een prachtig winterwonderland. Alle bezoekers kunnen met hun hele familie in kerstsferen op de foto! Kom jij het ook ontdekken?

Ga op Noordpoolexpeditie!

Ga deze vakantie op poolexpeditie in Museon-Omniversum! Geniet van de grootbeeldfilm The Arctic: Our Last Great Wilderness en ontmoet kariboes, ijsberen, wolven en nog veel meer!


Voor alle tips op datum, klik op de roze button! Naar de website