• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

21x Musea met een tof kerstvakantie familie programma

18 december 2023
Maar liefst 21 musea in en om Amsterdam bieden in de kerstvakantie een super leuk, actief en speciaal programma aan voor kinderen en families! Een hartstikke leuk gezinsuitje voor de hele familie.

Musea met te gekke familie programma's


Vakantie in het Van Gogh

Tijdens de familiedagen is er in het Van Gogh Museum een hoop te doen voor gezinnen. Met familieyoga, een schilder- en tekenworkshop en speurtochten! Boek snel, want tickets voor het museum zijn altijd snel uitverkocht! Gratis voor kids t/m 17 jaar.

Kerstvakantie bij Move

De kids kunnen deze kerstvakantie weer aan de slag bij Move Amsterdam. Op het programma staan de workshops: knutselen met AI en 3D techniek, de kids DJ workshop en peperkoekhuisje maken. En vergeet ook de tentoonstellingen niet!

Megakunst & toffe workshops

Wat zijn ze tof deze wall drawings van Sol LeWitt! Zo indrukwekkend en lekker vrolijk. Met een kids Playground. En in de kerstvakantie leuke tekenworkshops. Hou je van bakken? In het Joods Museum junior kun je de keuken in. Leuke combi!

Kerstvakantie met Disney

De vakantie in het Rijksmuseum wordt magisch! Volg de Disney Tekenroute vol met challenges, sluit aan bij een van de gratis teken- en schilder workshops of ga mee met een (theatrale) rondleiding! Kom ook naar deze magische wereld.

Vakantie in 't Wereldmuseum

Lampjes, kleur en creativiteit staan deze vakantie centraal bij het Wereldmuseum Amsterdam! Want tijdens de kerst-vakantie kun je iedere dag je eigen lantaarn maken. En in de feestwinkel leer je over feesten in andere landen. Tof!

Onderzoek 't zelf

In de kerstvakantie kunnen kinderen zelf aan de slag als onderzoeker in Allard Pierson! Na een bezoek aan de tentoonstelling Van Nijl tot Amstel gaan ze met spelkaarten op ontdekkingstocht. En er is meer te doen voor kids!

Maritieme kerstvakantie

In Het Scheepvaartmuseum is bijna te veel te doen om op te noemen. Een pop-up bioscoop, een Green Screen voor een familiefoto, een boodschappenroute, een VOC-schip en je kunt een thaumatroop maken! In samenwerking met Cinekid.

Winterdagen met Sammie

Vier je kerstvakantie van 23 december t/m 7 jan 2024 in Huis Willet-Holthuysen met hondje Sammie. Wandel samen door alle prachtige kamers en ontdek de bijzondere verhalen van dit eeuwenoude pand. En warme chocolademelk toe!

Kunstworkshops met Kerst

Papier-maché, schilderen en texiel; het komt allemaal voorbij in de workshops in het Amsterdam Museum. Tijdens de kerstvakantie gaan de makers van het ELJA Kindermuseumlab aan de slag met de kids. Check de agenda en schrijf je in!

Kerstvakantie workshops

Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops in de vakantie! Kom metselen, portrettekenen, linosnijden of een tegel maken, er is voor ieder wat wils. Leuk voor kids van 6 t/m 12 jaar!

Het Koninklijk Paleis is Open!

Deze kerstvakantie is de koning niet in zijn paleis, dus mogen jullie er een kijkje komen nemen! Er is van alles te beleven. Ontdek dit bijzondere gebouw met een audiotour en speurtocht voor kinderen. Gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Kerststallen-speurtocht

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder heeft 20 prachtige kerstgroepen in het oude grachtenhuis gezet. En een spiksplinter nieuwe kerstspeurtocht voor kinderen. Kun je nóg meer ontdekken! Kom ook genieten van de kerstsfeer

Hannie en haar koffer

Beleef een indrukwekkende dag in 't Verzetsmuseum Junior. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren jullie over de oorlogstijd. Extra: Hannie vertelt deze vakantie 2 keer over de oorlog met een koffer vol spullen. Kom je luisteren?

Winter in Museum JAN

Naast de bijzondere tentoonstellingen zijn er deze vakantie ook workshops voor kids en families in Museum JAN. Maak sieraden voor de kerstboom of voor jezelf. Of teken samen met een echte kunstenaar jouw droomfeesthuis!

Kerst in het Muizenhuis

In de kerstvakantie is Het Muizenhuis Mini Museum helemaal in kerstthema! Bekijk de decors van de bekende boekenreeks en bewonder hoe de muizen kerst vieren. Op de 1e verdieping kun je al je vragen over de muizen kwijt!

Kerstvakantie in Eye

Tijdens de feestdagen beleef je in Eye elke dag film- en maakplezier voor het hele gezin. Voor de kleintjes is er Cinemini, voor de grotere kids Filmmagie. Ontdek de interactieve tentoonstelling of maak je eigen toffe stop-motion animatie!

Verras je kinderen

In het Moco Museum ervaar je kunst die nergens anders te zien is! Bijvoorbeeld van kunstenaars Banksy, Andy Warhol en Studio Irma. Maar ook stoelen gemaakt van knuffels en digitale kunst. Leuk toch? Camera klaar en schieten maar!

Kerst in Rembrandthuis

Het hondje van Rembrandt, Kwast, is deze vakantie je rondleider in het Rembrandthuis! Samen komen jullie langs bijzondere plekken waar de kids ook zelf aan de slag mogen. Bijvoorbeeld met etsen, schilderen of verf maken.

H'ART Museum winterfeest

In deze eerste editie Winterfeest in het H'ART Museum is de entree gratis t/m 17 jaar! Bezoek de tentoonstelling over Julius Caesar en het knutselcafé. Of doe mee met de kleurwedstrijd of een van de familie ateliers. Ook gratis deze keer!

Chatten met Mona Lisa

De ‘Da Vinci: Genius’ experience is deze kerstvakantie te zien in Amsterdam! Stap in een wereld met de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape. Hier ontdek je de revolutionaire ideeën van Da Vinci!

Winterhuisje maken

Ga je mee op zoek in het Zaans Museum? Knapperend haardvuurtje? Check! Zaanse klok? Check! En als je alles verzameld hebt, lekker knutselen aan je winterhuisje. Zo'n fijn familie-uitje. PS Vergeet de Verkade Experience niet!

Voor alle tips op datum, klik op de roze button! Naar de website