17x Musea met een tof voorjaarsvakantie familie programma

12 februari 2024
Maar liefst 18 musea in en om Amsterdam bieden in de voorjaarsvakantie een super leuk, actief en speciaal programma aan voor kinderen en families! Een hartstikke leuk gezinsuitje voor de hele familie.

Musea met toffe familie- en gezinsactiviteiten in de voorjaarsvakantie


Lekker sportief of creatief

Naast de interactieve Mobility Experience zijn er in de voorjaarsvakantie weer kinderworkshops bij Move Amsterdam. Van freestyle voetbal tot een korte film maken, knutselen en BMX-en. Lol en beweging gegarandeerd!

Rijksmuseum voor families

Het Rijksmuseum is in de vakantie extra leuk voor families. De jongsten speuren met Pim & Pom, met de oudere ga je op expeditie of zelf een kraag knutselen. Vanaf 8 jaar is ook het Familiespel of het Open Atelier geschikt!

Food in voorjaarsvakantie

Het vakantieprogramma van Het Scheepvaartmuseum heeft dit jaar een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappenroute en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd. Gratis t/m 12 jaar.

Bezoek Sol LeWitt

Bewonder de metershoge wall drawings van de beroemde kunstenaar Sol LeWitt! Ga zelf aan de slag in de Playground of met begeleiding bij de Tekendagen. En in het Joods Museum junior kun je weer heerlijke koekjes bakken. Topcombi!

Vier vakantie met Van Gogh

Kinderen hebben altijd gratis toegang tot het Van Gogh Museum! En in de vakantie beleven ze hier te gekke activiteiten. Kom tekenen op zaal, doe mee met een van de workshops of een speurtocht. En kennen jullie de Familieyoga al?

Speuren in Verzetsmuseum

Aan de hand van vier waargebeurde verhalen van kinderen word je in het Verzetsmuseum Junior meegenomen terug in de tijd. Zo maak je kennis met het leven in WOII. Het speurboekje maakt de reis extra spannend! Geschikt voor 9+.

Naar het Paleis van de Koning

In de voorjaarsvakantie is de koning niet in het Paleis Amsterdam. Daarom stelt hij het open voor publiek. Met de gratis audiotour maken kinderen kennis met dit indrukwekkende gebouw. Ga op pad met Prins Louis en doe de speurtocht. Gratis t/m 18 jaar.

Verkade Experience

Wat een overheerlijk uitje: de Verkade Experience in het Zaans Museum! Waan je in een twintigste-eeuwse koekjes- en chocoladefabriek waar de geschiedenis van Verkade tot leven komt. Kinderen worden hier echte cacao-experts!

Workshops en familiefilms

In Eye beleef je elke dag kijk- en maakplezier voor het hele gezin! Volg de stop-motion workshop, beleef Disney’s Alice met live muziek en geluidseffecten, ontdek de tentoonstelling Wat is film (gratis t/m 17 jaar), en meer!

Winter in ARTIS

Een dagje ARTIS is voor de hele familie leuk. Doe de speurtocht door het park of ga mee op ijsreis in het Planetarium. In het Groote Museum speel je het familiespel en in Micropia zie en ruik je hoe belangrijk microben voor ons zijn.

Op bezoek bij de Muizen

Ga op bezoek bij het Mini Museum en bewonder de wereld van het Muizenhuis in het echt (bekend van de gelijknamige boeken). Ook leuk; ga aan de slag als een mini artiest tijdens de workshop op woensdag 21 februari.

Aan de slag bij Rembrandt

Kwast, het hondje van Rembrandt, staat te popelen om kinderen van alles uit het museum te laten zien! Zo krijgen de kids genoeg inspiratie voor de workshop etsen deze vakantie. En wist je dat er elke dag verf- of etsdemonstraties plaatsvinden?

Smakelijke schilderijen

Op 21 februari gaat het JAN JUNIOR atelier weer open! Net als kunstenaar Tjalf Sparnaay schilderen kinderen hier sappige hamburgers, snoepjes of ander etenswaar op hun eigen doek. Hoe realistisch krijgen ze het afgebeeld?

STRAAT museum

STRAAT is het museum voor street art and graffiti! Met de speurtocht ontdekken kinderen deze indrukwekkende visuele ervaringen op interactieve wijze. Soms is er zelfs nog een kunstenaar aan het werk. Ontdek de verhalen achter kunst!

Voorjaarsvakantie workshops

Deze workshops kom je niet vaak tegen! In de voorjaarsvakantie kun je bij Museum het Schip portrettekenen, metselen en een Amsterdamse School-tegel maken. Er zijn nog een paar plekjes vrij voor kids van 6 t/m 12 jaar!

Workshop R.I.P my jeans

Heb jij thuis nog oude jeans liggen? Of een spijkerjasje dat je niet meer draagt? Maak van je oude denim een cool nieuw kunstwerk! Als je wilt, word je creatie zelfs geëxposeerd! Deze workshop vindt plaats op 25 feb in het Cobra Museum.

Gratis Monster workshop

Kennen jullie het Monster in de Sloterplas al? Hij woont op 30 meter diep, al eeuwenlang! En in het Van Eesteren Museum kunnen de kids deze vakantie hun eigen variant maken! Knutsel en speel mee op 22 februari. Leuk voor 5 t/m 12 jaar.


Voor alle tips op datum, klik op de roze button! Naar de website