De natuur in net over de stadsgrens

18 april 2021
Net buiten de stadsgrens liggen de verschillende recreatiegebieden van Groengebied Amstelland, waar je heerlijk de natuur in kunt. Met fijne speelplekken, picknickplekken, fietspaden, strandjes, wandelroutes en meer. Lees snel onze tips.
Je hoeft je slechts een klein stukje over de stadsgrens te begeven om te kunnen genieten van prachtige natuur.
Tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal ligt Groengebied Amstelland: een aantal recreatiegebieden waar je dagenlang in de buitenlucht kunt doorbrengen. Strandjes, speeltuinen, wandelroutes, fietsen, skaten, zwemmen; er is ontzettend veel te doen. Fiets? Check! Picknickmand? Check! Zonnetje? Check! Goed humeur?! Kom, we gaan!

Wij hebben een aantal fijne plekjes ontdekt in dit Groengebied:

Fietstocht langs de Amstel en speelplaats

Schipper mag ik overvaren ja of ja…? Na een fietstocht langs de weilanden en de Amstel, kom je bij een van de Amsterdamse fietspontjes, de Smient. Deze vaart van april tot oktober tussen de Kalfjeslaan (Buitenveldert) en de Ouderkerkerdijk (Watergraafsmeer). Voor 1 euro vaar je mee (kids tot 5 jr gratis!). Aan de overkant van de Amstel wacht je een speeltuin met picknicktafels.

Wandeling en kinderboerderij

In recreatiegebied Elsenhove in Amstelveen kun je lekker wandelen in het parkje en rond het weiland. Je ziet hier veel planten, vogels en insecten. Ren via slingerpaadjes in dit prachtige natuurgebied de heuvel op. Kleine kinderen kunnen naar hartenlust spelen en ontdekken op speelboerderij de Elsenhove. Wandelend volgens de aangegeven route, maak je kennis met de dieren van de kinderboerderij.
Buitenspeelplaatsen


Ben je een beetje uitgekeken op het speeltuintje in de buurt? Fiets eens naar een van deze buitenspeelplaatsen. Enne, vergeet niet een droog setje kleding mee te nemen ;-) Of bij heel mooi weer je zwemkleding en een handdoek…

Ouderkerkerplas
Voor kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en bij mooi weer pootje baden. Een ijsje bij strandpaviljoen Aan de Plas gaat er vast wel in!

Gaasperplas
Hét pareltje van Amsterdam Zuidoost. De grote plas waarin je kan zwemmen, de mooie groene omgeving, speelweides en het zandstrand aan de zuidoever, maken het een heerlijke plek om de vrije dagen door te brengen. In het Gaasperpark, aan de noordkant van de plas, is de Waterspeelplaats. Een speeltoestel zorgt voor urenlang speelplezier. Of ga lekker met water kliederen bij de watersluisjes!

Hoge Dijk
Recreatiegebied De Hoge Dijk heeft een speelsloot voor de allerkleinsten. Banjerend met een visnetje of zittend met een waterspeeltje; de kinderen vermaken zich wel. Ook is er een strand voor de wat oudere kinderen, waar ze samen hun capriolen op de speeltoestellen kunnen uitvoeren.