3 Fijne strandjes om te zwemmen in Groengebied Amstelland

23 juni 2021
Op een warme zomerdag is er niks fijner voor kinderen dan lekker pootjebaden in de waterplassen aan de randen van de stad. Stap op de fiets met de kids en ontdek de leuke strandjes aan de Ouderkerkerplas, de Gaasperplas en de Hoge Dijk.
Tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal ligt Groengebied Amstelland. Dit groengebied bestaat uit een aantal recreatiegebieden waar je dagenlang in de buitenlucht kunt doorbrengen. Strandjes, speeltuinen, ruiterpaden; fietsen, skaten, zwemmen; er is ontzettend veel te doen! Voor de zomer hebben wij onze favoriete strandjes uit dit gebied voor je verzameld:

Ouderkerkerplas

In de luwte van de randstad ligt de Ouderkerkerplas. Voor de kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en pootje baden. Het strand loopt geleidelijk af en binnen de ballenlijn is het niet dieper dan 1.40 meter. Voor de wat grotere kinderen is er een groenstrand met gras. Daar plons je met vrienden het water in of speel je een partijtje beachvolleybal. Zo ervaar je het echte zomervakantiegevoel dicht bij huis.

Gaasperplas
Dit is een pareltje van Amsterdam Zuidoost. De grote plas waarin je kan zwemmen, de mooie groene omgeving en speelweides voor een plekje in de schaduw, maken het een heerlijke plek om de vrije dagen door te brengen. Voor de kinderen is er een waterspeelplaats. Het speeltoestel zorgt voor urenlang speelplezier en er zijn toiletgebouwen met drinkwater.
De Hoge Dijk
Het rustige recreatiegebied De Hoge Dijk heeft een ondiepe speelsloot voor de allerkleinsten. Banjerend met een visnetje of zittend met een waterspeeltje, de kinderen vermaken zich wel. Ook is er een strand voor de wat oudere kinderen, waar ze samen hun capriolen op de speeltoestellen kunnen uitvoeren. Er zijn ook toiletten.
Wil je de waterkwaliteit weten? Kijk dan op www.zwemwater.nl. Als het onveilig is om te zwemmen, dan wordt dat via borden op het strand aangegeven. Deze gelden alleen voor de plek waar ze staan.

Uiteraard gelden ook in de recreatiegebieden de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Kidsprooftip: download de hooge nood app en zie waar het dichtstbijzijnde toilet is.