Alle november en Sinterklaas uitjes op een rij

10 november 2021
Leuke uitjes voor november, Sint Maarten, stoere kinderfeestjes en de Sint die al heel vroeg komt dit jaar ... Make it a november to remember!

Muziek, theater & dans

Vergeet Spiderman. Op 13, 20 en 21 november neemt de mythische spin Anansi het roer over. 'Hoe Anansi the stories of the world bevrijdde' is een spannende muziektheaterproductie van Nationale Opera & Ballet.

Podcast Mijn Instrument

Houd je van muziek of zou je graag een instrument spelen maar weet je niet welke? Het Concertgebouw heeft een aantal hele vrolijke podcasts gemaakt, waarin kinderen vertellen over hun instrument en deze ook laten horen!

Week van de Mediawijsheid

Tot en met 12 november is de week van de mediawijsheid in de OBA? Ontdek hoe mediawijs jij al bent of bezoek de tentoonstelling The Glassroom Expo (t/m jan) en onderzoek de reis van jouw persoonlijke gegevens op internet!

Onder de sterren en de maan

Ga op 21 november de ruimte in met je kleintjes bij het Prentenboekjesfestival in het Zaantheater! Met 2 voorstellingen: Raad eens hoeveel ik van je hou, Het Astronautje, een Sterrenfabriek en een speeltuin in de foyer. Echt té lief!

Bezoek het Wensbos

Wat een mooie kerstgedachte! In de Bijenkorf kun je van 12 nov t/m 24 dec een wens voor een ander doen in het Wensbos. Met je wens steun je ook nog eens NL Cares! Bekijk snel wanneer Sint en de kerstman het Wensbos bezoeken.

Meisjes pakken de jongens 8+

Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes? Zoë gaat undercover bij de jongens... Stoere schoolpleinkomedie in Theater De Krakeling op 12,13 en 14 nov. over meisjes in bomen en jongens op ballet.

Actieve & toffe kinderfeestjes

Jarig en op zoek naar wat actie? Boek dan een feestje bij UP Events. Ga bubbel voetballen, ontsnap uit de escape room, jaag op elkaar bij het lasergamen, ontdek de VR mogelijkheden of ga boogschieten of Archery tag doen. Een combi kan ook!

Een feest voor klimgeiten

Vier jouw feestje op 4,5 meter hoogte! Kinderen zijn van nature dol op klimmen en bij Be Boulder weten ze dat! Met makkelijke en moeilijke klauterroutes en hele dikke matten mocht je toch vallen... ideaal feestje voor boomklimmers.

Gratis muziekvoorstelling!

Zo leuk! Kinderen kunnen nu gratis kennismaken met de muziek van Sweelinck. Op 21 november treedt de Sweelinck Experience op in Splendor. Echt 'n lollige voorstelling. Tip: Neem iemand mee die normaal niet gaat!

Sinte, Sinte Maarten...

...de koeien hebben staarten...zo'n lief kinderfeest dat ook in onze regio gevierd wordt. Jullie al een lampion geknutseld en snoepjes in huis? Vergeet niet een lichtje voor je deur te zetten, dan weten de kinderen waar ze mogen zingen!

Geheim van Pynarello

Ken jij Pynarello al? Violiste Lonneke van Straalen startte het orkest in 2017. Heel bijzonder orkest, want ze spelen zonder bladmuziek. Hoe ze dat doen? Dat vertelt ze jullie op 21 nov. in dit Open je Oren! concert in het Muziekgebouw. Met gratis programma vóór & na.

Leuke herfstknutsels

Wauw, de bossen en parken zijn gevuld met de mooiste herfstschatten! Kastanjes, eikeltjes, mooie bladeren in heel veel kleuren. Daar kun je ook heel goed mee knutselen! Wat dacht je van een van deze? Eerst even naar buiten!

De schaatsbaan is open!

Jippie! De ijsbaan ligt er weer op Gelderlandplein! Kunnen de kinderen lekker schaatsen terwijl jij shopt voor de feestdagen. Ideale win-win toch? Overdekt dus all-weather ... PS: Check de laatste coronamaatregelen.

Mysterie in het theater 6+

Jo van 7 verzamelt volwassenen. En bespiedt ze in de schoenendoos. Wat doen ze als jij slaapt...Deze grappige voorstelling het Mysterie van de Grote Mensen zie je in het Plein Theater 24, 27 en 28 nov. Mét 2 gratis workshops.

Sinterklaas

Aankomst van Sint

Sinterklaas meert ook dit jaar weer aan bij Het Scheepvaartmuseum! Kom je op de kade kijken? Kun je daarna binnen opwarmen met chocomelk & pepernoten. Knutsel een bootje en bekijk in de stoomboot waar Sint heeft geslapen.

Speculaasfabriek van de Sint

Hier wil je bij zijn: De chocolade- en speculaasfabriek van Sint in het Zaans Museum! De bakkers willen graag aan de slag maar missen één belangrijk ingrediënt. Speur mee en bak zelf een speculaas pop!

Sinterklaas aftelkalender

Zou het al bijna Pakjesavond zijn? Met deze aftelkalender weten de kids precies hoeveel nachtjes ze hun schoen nog kunnen zetten! Download de gratis printable aftelkalender en streep de dagen af tot en met 5 december.

Sinterklaas Selfiehuis

Even zelf Sint of Piet spelen? In het Stadshart Amstelveen kan het vanaf 13 november! Maak een selfie achter het bureau van de Sint. Gooi een cadeautje door de schoorsteen. Of maak een ritje in de Pietentrein! Superlollig toch?!

Intochten van Sint

Zaterdag 13 november vaart Sint Nederland binnen. En daarna komt hij natuurlijk als een wiedeweerga naar Amsterdam, Duivendrecht, Amstelveen, Diemen, IJburg, Aalsmeer, Zaandam! Bekijk snel wanneer de Sintintocht bij jou in de buurt is!

De agenda van Sint

Sint is zo van deze tijd: Hij heeft met ons zijn digitale agenda gedeeld? Wil jij weten wat er allemaal wordt georganiseerd en waar hij de komende weken te vinden is! We hebben alle Sinterklaas activiteiten en intochten op een rijtje gezet!