De leukste uitjes voor de herfstvakantie in Amsterdam

4 oktober 2021
Noord, Zuid, Oost, West, Zaandam en Amstelveen; werkelijk overal is zo'n tof herfstvakantieprogramma! Bij de theaters, musea, kampen en markten. Echt een rijtje vol inspiratie om meteen te boeken al zeggen we het zelf ;-)
herfst vakantie

Aslan Open Lesweek 2-16 jr

Hou je van muziek? Theater? Dansen of zingen? Doe dan mee tijdens de Open Lesweek bij Aslan Muziekcentrum! Van zondag 10 t/m 15 oktober kun je gratis proeflessen volgen. Zo superleuk, meld je aan voor een gratis proefles.

Vakantie kamp tips


Vakantie: 2 dagen hockeyen

Tijdens het Ubuntu Hockeykamp draait het om lekker hockeyen en plezier maken. Er wordt gewerkt aan techniek, motoriek en teamspel. Supergaaf: kampioen Eva de Goede geeft een clinic!

3-daagse in de herfstvakantie

Voetbalfan thuis (7+)? Tijdens het AS Roma Voetbalkamp ontdek je hoe het is om te trainen bij één van de beroemdste academies. Een unieke ervaring onder leiding van een AS Roma coach!

Monkey Moves herfstkamp 4+


Heb jij zo'n stuiterballetje van tussen de 4 en 9 jaar thuis? Dan is het multisport kamp van Monkey Moves echt een aanrader. Veel verschillende sporten en te boeken voor 1 of meerdere dagen!

Museumtips


Familiedag Eye Filmmuseum

Speel en speur en leer de geheimen van Eye Filmmuseum kennen op de familiedag op 24 oktober. Er zijn films voor peuters (2+), voor oudere kids, workshops en diverse gratis activiteiten.

Kom vliegen over eigen land!

Geniet bij THIS IS HOLLAND van een spectaculaire 5D vliegreis over Nederland! Met waanzinnige special effects, zoals wind, nevel en geur. De gaafste vlucht van je leven!

Op Drakentocht in Hermitage

Heb je al de Drakentocht gedaan in de Hermitage? Zo'n toffe kinderspeurtocht door de familietentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Je krijgt de tour gratis bij je kaartje. Die trouwens tot 12 jaar ook al gratis is!

Rijksmuseum familiemaand

Yihaa, het is familiemaand in het Rijksmuseum! Trommel de hele familie op en spoed je naar het museum want er is heel veel te doen. Edson da Graça heeft meegeholpen met het programma, dus dat wordt lachen, gieren, brullen!

Kidsclubworkshops bij MOVE

De Mobility Experience heeft drie toffe workshops deze herfstvakantie! Kom je een windwagen bouwen? Met 3D-pen ontwerpen? Of mee doen aan de LEGO masterclass? Met rondleiding achteraf!

Social Media Museum

Neem een duik in een blauw ballenbad, verdwaal in een spiegeldoolhof, poseer met € 25.000 en goudstaven en loop de deur uit met de meest beeldige foto's voor je Socials. Bij Youseum!


Speuren, ontdekken, creëren

Creëer jij een heel bord uit de scherven in de ArcheoHotspot? En ontdek je wie de hemelgodin hielp bij het beschermen in het Oude Egypte? Ze kunnen je hulp wel gebruiken in het Allard Pierson!


Cadeau, Hoezo en meer...

Een cadeau geven is leuk! En krijgen ook. Maar wat is een goed cadeau? Dat verschilt per werelddeel. Ontdek het geheim bij het Tropenmuseum! En maak deze vakantie een animatiewiel, tropische vogel, flipboekje of papel picado slinger.

Op VR-reis met Eden

Zet vlug je Virtual Reality-bril op en reis mee met Eden! Een magisch tocht om de betekenis van de Gulden Regel te ont-dekken. Bovenin het Kindermuseum van het Joods Historisch!

Dol op chocola?

Kom dan naar het Zaans Museum deze herfst! Daar stap je zo in de Wereld van Chocolade. Ontmoet de Choco-experts, ontdek in de Verkade experience hoe het gemaakt wordt en proef natuurlijk!

Kind zijn in oorlogstijd

Het Verzetsmuseum Junior is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Stap terug naar 1940-'45 en ervaar hoe het was om toen in Nederland kind te zijn. Mooi & interactief museum.

Van Gogh Familiedagen

In het Van Gogh Museum kun je in de herfstvakantie creatief aan de slag in het Aardappeleters-atelier, een speurtocht doen, tekenen bij de Tekenkar, mee met de theatrale rondleiding en meer!
Kinderen < 18 jaar gratis toegang ?

Confettiwereld WONDR

Zwemmen in roze marshmallows, tekenen met 'n enorm potlood en vooral heel veel lachen en foto's maken! WONDR heeft in de herfstvakantie speciale KIDS TIME tickets. Zo lollig!

Gouden Koets van dichtbij!

De Gouden Koets waarin onze Koning & Koningin altijd rijden op Prinsjesdag is gerestaureerd! Hij staat tijdelijk bij het Amsterdam Museum. Met een expo met Oranje kleding en foto's uit het verleden.

Jetbrains Techlab

Bij Jetbrains Techlab ontdek je niet alleen wat er allemaal mogelijk is met technologie, maar probeer je het ook uit. Vlieg met Birdly, schaak en praat met robots, bestuur een drone en meer!

Waar is Willem?

Willem van de Velde & zoon schilderden vroeger zeeslagen. Live, dus best heel gevaarlijk! In Het Scheepvaartmuseum kun je ze zien, als je goed zoekt! Plus tekenen, kijken en kunst maken zoals zij.

Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum bij jou in de buurt. Ontdek op Museumkids wat er te doen is. Ook maak je kans op mooie prijzen!

Theater- & filmtips


Pieter Konijn 2+

Op zondag 17 oktober is de ondeugende Pieter Konijn in DeLaMar. Hij raakt verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Hoe dat afloopt zie je in deze grappige en interactieve voorstelling.

Voorstellingen in de Meervaart

De Meervaart heeft weer 4 geweldige voorstellingen geprogrammeerd staan deze vakantie! Kom naar Over een mol die wilt weten (2+), Koning Bowi (4+), Superjuffie (5+) of De Gouden Koets (8+).

Een lied voor de maan 6+

Ken je dit boek van Toon Tellegen; over een eenzame mol en een trieste maan? Mathilde Wantenaar maakte er een kinderopera van. Deze herfstvakantie te zien en te horen bij De Nationale Opera.


Première Hans en Griet 7+

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet, nee ze werden op straat gezet. In deze stadse versie ontmoeten ze in ITA de Patatduif en de Nachtvlinder. Geweldige mix van zang, dans, spel en videobeeld.

NIEUW: Cinekid in Noord

Cinekid Festival is verhuisd! Naar Pathé Noord. Met de beste kinderfilms, tv-producties, apps en games. Kom mee bruisen op het festival en MediaLab van 13 t/m 24 okt, live en op Cinekid Play!

Muziek Experience 6+

Ken je Sweelinck? Hij zou in onze tijd een rockster geweest zijn! 23 & 24 okt. zijn er Revival-concerten met zijn klassieke muziek. Zie in het Muziekgebouw deze leuke versie met live coding arrangement.

4 x Bijlmer Parktheater 2-6+

Hoera ook het Bijlmer Parktheater draait weer op volle toeren! Naar welke kinder-voorstelling kom jij deze herfst? Wordt het Het Laatste Koekje? WIRWAR? De Stille Kletsmajoor of Fluisterstad? Of alle vier?

NIEUW: Het DONS Huis!

DONS gaat wat nieuws doen: Een heus theater: Het DONS Huis. Midden op de Albert Cuyp, met een huiskamer en een kinderwinkel. En iedere woensdag en zaterdag de DONS Show!

Amstelveen Poppentheater 3+

Ben je wel eens in het Amstelveens Poppentheater geweest? Echt zo'n dikke aanrader! Met deze herfst Hoedje (4+), Spring (4+), Meneer B is een Held ( 4+) en een Thuis voor Muis (3+).

Theater- en filmfestival!

Hoera het kan weer: Het jeugdfilm- en theaterfestival in De Pijp! Bij CC Amstel, Rialto en OBA kun je in de herfst- vakantie terecht voor betoverend theater, grappige films en workshops!

Dirk in Paradiso! (2-7 jr)

Dirk Scheele is weer lekker op pad! O.a. in Oostzaan. En supercool: 20 okt. speelt hij in Paradiso! De première van zijn nieuwste, interactieve voorstelling over muziek en instrumenten. Jij kan er bij zijn!


3 x Zaantheater 2-8+

De Hond die licht gaf (6+), Peppa Pig Live (2+) of Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder (8+). Drie geweldige kindervoorstellingen in het Zaantheater deze herfstvakantie!

Schouwburg in Amstelveen

Wordt het een theatervoorstelling, de Musical4daagse of een kinderfilm? Bij Schouwburg Amstelveen kan het allemaal! Lekker vol programma en superfijne plek om naar toe te gaan.

Mijn moeder is een gorilla

In deze grappige & ontroerende familie-film wordt Jonna geadopteerd door een gorilla! Ze zijn heel verschillend, maar er is direct een klik. Zo’n apart stel wekt wel argwaan bij inwoners van het stadje.

Krakeling & het Ketelhuis

In Theater De Krakeling & het Ketelhuis kun je deze vakantie je verbeelding laten stromen met theater en film. Wordt het Ruimtereis? De Grote red je reet show? Berend Botje? Of de Addams Family 2? Leuk wordt het in ieder geval!

Nijntje de Musical 2+

Nijntje de musical komt op zondag 24 oktober naar DeLaMar. Kom je ook? Beleef de avonturen van het beroemde konijntje. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes!

Lekker naar de film?

Met alle regen is de bios zo nu en dan een heerlijk uitje! Bij Kriterion draait nu Spirit Ongetemd, De Kid en deze prachtige klassieker; Kirikou en de heks. Lekker kleinschalig, zo fijn met kleintjes.

Workshops, wandelingen


5 Wandelingen met kids

Je hoeft helemaal niet ver weg om lekker te wandelen in de natuur! Groengebied Amstelland heeft 5 super leuke wandelingen voor kinderen. Met Laarzenpad, speelboerderij en pluktuin!

KinderKunstBiënnale

Tijdens de KinderKunstBiënnale staan kinderen en kunst in de schijnwerpers. Met een tentoonstelling in OBA Oosterdok, heel veel leuke workshops en voorstellingen op diverse locaties!
Bekijk wat er te doen is ?

Klimmen met kids >1.10 meter

Gelukkig klimbos Fun Forest is nog open tot half november! Kun je deze herfst nog komen klimmen met vriendjes of je gezin. Met extra tijdslots in de herfstvakantie en nachtklimmen op 23 &30 okt. als je durft!

Jansz. Family Sundays

Sluit de maand oktober feestelijk af bij Jansz. Family Sundays! Op 31 oktober staat alles in het teken van kids. Van lekker eten tot spelen met toezicht. Ook fijn, het begint al om 16:30 uur!

Pompoenen uithollen!

Jazeker ze zijn er weer: Pompoenen! Oktober is dé maand van pompoenen uithollen. Dat kan volop bij de Pluktuin Amstelveen. Extra leuk: Je mag ze in de herfstvakantie met bloemen versieren!

Workshops in de Bijenkorf

Ga deze herfstvakantie zelf aan de slag met creatieve workshops in de Bijenkorf Amsterdam. Je maakt kunst van gerecyclede materialen of creëert je eigen filter voor Instagram. Doe je mee?

Halloweenfeest in de tuin

Professor Bombasticus weet hoe je monsters moet bestrijden! Met speciale monster-tandpasta! Wie niet poetsen wil, gaat in de soep! Kom je kijken op het feest bij Pluktuin Amstelveen?

Kids Goodies Market!

Wat een geweldig idee is dit! Zoveel super mooie, duurzame en originele kinderproducten vind je op de Kids Goodies Market! Echt een must-do op 16 oktober! Met of zonder je kids ;-)

Leuke iets verder weg maar zeer de moeite waard

Zwieren en zwaaien

Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Draai mee in de zweefmolen, zwier in de luchtschommel en sla op de kop van Jut!

Ridders op het Muiderslot

Deze vakantie zijn er te gekke activiteiten bij Kasteel Muiderslot. Doe mee met creatieve workshops, ga op tuinsafari, schuif aan bij de natural beauty workshop en je ontmoet echte ridders. Mis het niet!

Herfstvakantie bij Boerhaave

Bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden knutsel je deze herfstvakantie een snavelmasker, brouw je je eigen hoestdrank, leer je over microbiologie en meer. De toffe waterspeeltuin is open!

Natuurwerkdag: Doe mee!

Samen met het gezin, vriendjes óf de klas aan de slag in de natuur; bomen snoeien, takkenril maken, wilgen knotten... zoek een klusje bij jou in de buurt en doe mee! Leuk én goed voor de natuur.


Veel plezier in de herfstvakantie!