13x de leukste zomeruitjes als het regent!

31 juli 2023
Korte broeken maar weer opvouwen, stranddagje uitstellen en bikini in de kast? Wat een druilerige dagen. Maar niet getreurd! In Amsterdam zijn volop indoor zomeruitjes te beleven. Vaak zelfs met een speciaal vakantieprogramma voor de kids. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Indoor actief

In Aalsmeer vind je een supergroot in- en outdoor klimpark: Funmania. Het hele gezin kan hier deze zomer klimmen, klauteren, springen, turnen en voetballen. Er zijn speciale routes voor de jongsten, oudere kinderen en zelfs voor ouders!



Zomeractie bij Aloha

Zin in een potje bowlen, lasergamen of glow in the dark minigolfen? Bij Aloha kan dat deze zomer met 25% korting op een activiteit en 10% korting op een arrangement! Boek zo'n feestelijke middag van 1 juli t/m 31 augustus!



Zo'n lollig zomeruitje

Duik in een zee van roze marshmallows, schrijf op de muren en word één met kunstwerken bij WONDR. In de zomer zijn kinderen elke dag welkom tijdens KIDS TIME. Mét een fotograaf die jullie in deze grappige wereld vol kleur vastlegt.



Meer dan boeken!

Griezelen bij de Griezelkust, avonturen belven in Avonturenland, luisteren naar verhalen bij de Sprookjeseilanden, het Dierenrijk binnenstappen en vrolijk worden in Lachland! Heb je het te gekke zomerprogramma van de OBA al ontdekt?



Verhuisd: Het Muizenhuis Mini Museum

Sam en Julia en al hun muizenvriendjes zijn verhuisd naar een nieuwe locatie. Het Muizenhuis is er weer te bewonderen en de decors van de beroemde boeken! Met een toffe winkel waar je bouwpakketjes koopt om je eigen muizenhuis te bouwen.

Van petfles tot pronkbokaal

Stap in de fantasiewereld van glas en tover een petfles om tot coole trofee. In Museum JAN kunnen kinderen net als Glaskunstenaar Bernard Heesen aan de slag. Zijn werken worden op 27 aug een inspiratiebron tijdens de workshop! Gratis en beperkt aantal plekjes!

Junior Grachtenfestival

Het Grachtenfestival heeft een uitgebreid kinderprogramma! Op unieke locaties in Amsterdam zijn er verschillende optredens om kinderen met muziek in aanraking te brengen. Kom heerlijk genieten door en voor kinderen!

De Bleke Baron | 8+

Op 7 september strijden tijdens het Nederlands Theater Festival, twee muzikanten tegen een Bleke Baron die niet van poëzie houdt. Waar de baron alleen het nut inziet van het nut, lezen de zangers graag tussen de regels door. Bekroonde voorstelling door de Vlaamse Theaterjury.

Bezoek het Paleis

Als de koning er niet is, mag het publiek naar binnen bij het Koninklijk Paleis! Met een speurtocht en audiotours voor kinderen en volwassenen maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Kijk je ogen uit!



Zomerfilms in Eye

Toffe vakantietip: er is van alles te doen in Eye deze zomer. Heerlijke zomerfilms, leer alles over de magie van film, laat je meevoeren met Kiddo of doe de speurtocht. En beneden maak je een minifilm met een flipboekje!



Zomervakantie bij Move

Deze vakantie beleef je super diverse workshops en activiteiten bij Move Amsterdam! Met opties als Freestyle football, Drone vliegen, Stuntsteppen en Racen als een F1 coureur valt er genoeg te kiezen. Nieuwe herinneringen maken!



1, 2, 3 Plons!

Trek die bikini maar weer uit de kast. De strandjes zijn misschien wat te fris voor een duik, maar de indoor zwembaden zijn gewoon open! Glij van de glijbaan, maak een handstad in het kinderbadje en zwem van de ene naar de andere kant. Op onze themapagina vind je superveel kindvriendelijke zwembaden!

Cultuur snuiven

Leuk, leerzaam en lekker droog: er zijn superveel musea in Amsterdam! Het Rijksmuseum, NEMO en Scheepvaartmuseum ken je misschien al? Maar er zijn nog veel meer musea die meer laten zien dan alleen schilderijen! En de zomerprogramma's zijn extra uitgebreid dit jaar!

Veel plezier met schuilen! Naar de website