ZOMERVAKANTIE: tips voor vakantie in en om Amsterdam

23 juni 2020
Staycation? No problemo, wat een mogelijkheden!
Alle lichten staan op groen voor een heerlijke staycation in ons eigen Amsterdam. Hier een hele fijne lijst met toffe plekjes waar het hele gezin blij van wordt. Vrienden die een nachtje naar Amsterdam komen? Daar hebben we nog een extra tip voor!
Heel Holland vliegt!
Beleef bij THIS IS HOLLAND een spectaculaire 5D (vlieg)reis over vele must-sees in eigen land. Laat je verrassen door de schoonheid van Nederland én wordt verliefd op het gevoel van vliegen. Nu tijdelijk vanaf €7,50 p.p.!

Vondelingen in Stadsarchief
In de familietentoonstelling Vondelingen in het Stadsarchief, worden 6 verhalen verteld van vondelingen die rond 1800 in het Aalmoezeniersweeshuis woonden. Een tentoonstelling over moederliefde, de zorg voor elkaar en armoede.

Voorstellingen in open lucht
Het theater, de plek van verwondering en al helemaal als het buiten is! In het Amsterdams Bostheater spelen deze zomer drie voorstellingen voor de allerkleinsten: Kikker zingt en vertelt, Nijntje op de fiets en Robin hood.

Vlieg mee terug in de tijd
Kind zijn in oorlogstijd, hoe was dat eigenlijk? Eng? Spannend? Kon je naar school of moest je binnen blijven? In Het Verzetsmuseum Junior ontdek je hoe het ging in de Tweede Wereldoorlog. Stap terug in die tijd en beleef het mee!

Plons Plons
Waar plons jij het water in en zoek je verkoeling met deze tropische dagen? We hebben onze zwemmen en strandjes categorie weer lekker aangevuld met nieuwe zwemplekjes, dus er zit vast een plonsplek bij jou in de buurt!

Met Kapoentje op stap
Kapoentje, het Lieveheersbeestje in Ons’ Lieve Heer op Solder, neemt kinderen op verkenning door de kamers, de kerk en de keukens van het museum. Ontdek spelenderwijs bijvoorbeeld wat een altaar is, wie Maria was en wat biechten is.

Vol verrassingen
Krijg je vrienden op bezoek? Laat ze verrassen in het Backstage Hotel. De overnachting kan in combinatie met een speciaal voor hen geselecteerd museum, fietstocht en diner.

Nieuw parcours
Klimbos Fun Forest heeft een gloednieuw parcours. Je kunt al (onder begeleiding) klimmen vanaf 1.10 meter /6 jaar. Instructeurs staan klaar om evt te helpen. Vanaf 4 juli iedere dag open!

Spanning!
Brandweerman Sam komt naar DeLaMar Theater met een voorstelling vol spectaculaire reddingen. De voorstelling wordt gespeeld voor letterlijk én figuurlijk een klein publiek!

Familiemusical
Vlieg mee met avonturen van Peter Pan en Wendy. In Delamar Theater speelt de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur van Peter Pan in Nimmerland!

Bootje huren
Huur een bootje bij Mokumboot sloepverhuur, neem een picknickmand mee en ontdek hoe prachtig A'dam is vanaf het water. Er zijn 7 locaties waar je kunt huren & opstappen.

Wind 'n Wheels
Op zoek naar wat spektakel deze zomer? Ga met je familie strandzeilen bij Wind 'n Wheels! Met de wind in de zeilen zoef je over het strand bij Kaap Oost! Echt te gek! Boek nu met een fijne zomerkorting!

Op avontuur
Op het moment dat de Koning er niet is, mag jij Het Koninklijk Paleis in. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Doe de stickerspeurtocht en ga op avontuur. Kids t/m 18 jaar zijn gratis.

6 x Test je kennis
Is jouw kind een buiten kind? Dol op de natuur en een echte dierenvriend? Wie weet schuilt er dan een echte Ranger in hem of haar... Test samen je kennis met de natuurquiz en vind het uit!

Planten speuren
Bij Hortus Botanicus Amsterdam stap je een wereld vol planten binnen. Echt een oase midden in de stad! Ga op pad door de tuin met de speurtocht Briljante Planten en ontdek hoe bijzonder planten zijn.

Circus workshop
Doe jij zaterdagmiddag 27 juni ook mee aan de online Circus Workshop van David Mupanda? (Roots festival Goes digital dit jaar) Alle artiesten in spé van 4-7 jaar èn hun ouders mogen meedoen.

Cultuurpret thuis
Wat een mooi cadeautje is dit! Op MEMOthuis.nl kunnen kleintjes van 2 tot 5 jaar, digitaal en gratis kennis maken met meer dan vijftig muzikanten en hun muziekinstrumenten. Cultuur voor kleintjes!

Uitjes per dag
Na al die weken verplicht thuiszitten zijn er deze zomer gelukkig weer heel veel uitjes die wel kunnen! Je vindt ze in onze Uitagenda! Snuffel er lekker rond er staat vast iets wat jij leuk vindt!

Boek nog snel een tof zomerkamp!

Actief en Stoer
"Mam, wij hebben veel zomerkampen gedaan, maar dit is de vetste ooit!" Lasergamen, Expeditie Robinson, Bubbelvoetballen en nog veel meer stoere activiteiten doe je op het UP Events Zomerkamp!

Decathlon Splashweken
Ben je een waterratje? De Decathlon Splasweken van Watersportcentrum Sloterplas spelen zich voornamelijk in, op en rond water af. Ga je liever optimist zeilen of kies je voor sport- en meerkamp? Voor kids vanaf 8 jaar!

3 in 1 kamp
Het beste van My Little van Gogh, de Mini Professors & Toddler Sense wordt tijdens het zomerkamp gecombineerd in één week! Genieten van kunst, muziek, dans, gym & meer (4 - 7 jaar).

Bijlesacademie
Heb je een aantal vakken die bijgespijkerd moeten worden? Deze zomer biedt de Bijlesacademie voor basis- en middelbare scholieren zomerschool. Begin het nieuwe school- jaar met een fijne basis!

Apeleuk kamp!
Voetballen, dansen, volleybal en nog veel meer toffe sporten komen elke week van de vakantie aan bod bij dit apeleuke zomerkamp van Monkey Moves. Voor apekoppen tussen 4 en 9 jaar!

Zomerschool
Achterstand opgelopen? Gebruik de zomer om dit weer in te halen bij de Vakantieschool voor Jou! Het leren wordt afgewisseld met activiteiten zoals: dans, kunst, toneel en sport.

Secret Island
Dit kamp van Yogatogo is op een wel heel bijzonder plekje: een eilandje midden in het Amsterdamse Bos. Met een bootje er naar toe en dan de hele dag knutselen, spelen, dansen, varen, zwemmen. Te gek!

Het podium op
Pak het podium van het Vondelpark Openlucht Theater. Dit BuitenSpelen kamp is een toffe theatercursus voor kids 8-12 jaar. Je leert van professionals in een week een voorstelling maken!

Moet lukken toch, een toffe zomervakantie in Amsterdam met deze tips?

Heel veel plezier,

Dies & Liesbeth